Vuohenputki-tomaatti-saganaki juhlistaa juhannuspöydän

Vuohenputki-tomaatti-saganaki juhlistaa juhannuspöydän

Keskikesän ihana valonjuhla lähestyy ja moni suunnittelee jotain uutta kivaa juhannuspöytään. Mökkioloissa on helppo valmistaa herkkuja takapihan tai lähiluonnon antimista. Vuohenputki-tomaatti-saganaki juhlistaa juhannuspöydän ja saa veden kielelle.

Vuohenputki on edelleen hyvässä sadossa ja laiduntamalla kasvia, sitä riittää koko kesän salaatteihin, pestoihin, keittoihin, piirakoihin ja muhennoksiin. Ylimääräistä satoa voi pakastaa ja kuivata myös talven varalle.

Vuohenputkia nuoria blogiin

Tässä meidän perheen herkussa on vain kolme pääraaka-ainetta ja pari maustetta. Siihen ei kyllästy ikinä, vaan sitä tahtoo aina vaan lisää!

Vuohenputki-tomaatti-saganaki

1 kreikkalainen saganaki-juusto (löytyy ainakin suurimmista Citymarketeista tai S-marketeista) tai  fetajuusto

4 luomu kirsikkatomaattia

kourallinen tuoretta vuohenputkea

limepippuria myllystä

pari tuoretta mintun lehteä

 

Valmistus

Nosta saganaki pieneen uunin kestävään vuokaan. Viipaloi tomaatit neljään osaan ja silppua huuhdotut vuohenputket. Nosta tomaattilohkot saganakin päälle samoin kuin vuohenputkisilppu. Mausta limepippurilla ja parilla silputulla mintunlehdellä. Kypsennä noin 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes saganaki on hieman sulanut mutta ei vielä täysin sulanutta.  Sekoita kypsennyksen puolivälissä tomaattia ja vuohenputkea sulaneen juuston joukkoon, niin etteivät vuohenputket tummu liikaa. Herkuttele yksin tai kaksin. Maistuu sellaisenaan tai muhevan tuoreen leivän kumppanina.

 

Resepti: Raija Kivimetsä Hulluna hortaan -kirjasta

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.