Vuohenputki maistuu ihanalta myös raakakakussa
Vuohenputki on upea villivihannes, joka maistuu niin tuoreena kuin kypsennettynä. Se on täydellistä vuohenputkipiirakassa, vuohenputki-saganakissa mutta myös erinomaisen hyvää myös raakakakussa. Vuohenputki maistuu myös lapsille, sillä sen maku on mieto ja porkkanamaisen sellerimäinen. Vuohenputki onkin rikkausruoho – ei rikkaruoho.
Vuohenputki kruunaa raakakakun
Raw chef Taina Salosen ja Raija Kivimetsän yhteinen teos Villikakut – hyvän olon raakakakkukirja on ihana reseptikirja ja inspiraation lähde villivihanneksista, leivonnasta ja hyvinvoinnista tykkääville.
Kuvan kakku on vuohenputki-sitruuna raakakakku. Löydät sen ja 32 muuta herkullista raakakakkureseptiä sekä innostavaa tietoa kakkuihin käytettyjen villiyrttien tai marjojen terveysvaikutuksista Villikakut-kirjasta. Voit kokeilla valmistaa herkullista kakkua vaikkapa jo äitienpäiväksi.
Vuohenputki-sitruuna raakakakku
Kakun valmistamiseen tarvitset irtopohjavuoan 12 cm, joka on 5 cm syvä. Laita pohjalle leivinpaperi .
Pohja
1 dl kookosjauhoja
1 rkl seesaminsiemeniä
5 pehmeää taatelia
ripaus himalajansuolaa
Poista taateleista kivet. Sekoita taikina sileäksi ja levitä vuoan pohjalle tasaisesti. Siirrä vuoka pakastimeen odottamaan, kunnes teet täytteen.
Täyte
1 avokado
1 dl hienonnettuja vuohenputkia
1 dl kaurafraichea tai kookosjogurttia (Happy Coco)
1 sitruunan mehu
1 porkkana
¾ dl kylmäpuristettua luomukookosöljyä
1 rkl riisinlesejauhoa
½ tl ruususuolaa
3 rkl vaahterasiirappia
Sulata kookosöljy vesihauteessa ja kuori avokado ja porkkana. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimella sileäksi ja kaada pohjan päälle. Laita pakastimeen kunnes seos on jähmettynyt, vähintään tunniksi. Koristele villiyrteillä tai syötävillä kukilla.
Resepti: Taina Salonen Villikakut -hyvän olon raakakakkukirja
Lisää villivihannestietoutta ja herkullisia reseptejä on Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssilla.