Title Image

Villiyrttien taikaa – retriitti Kolilla 25.8.-27.8.2023

Villiyrttien taikaa – retriitti Kolilla 25.8.-27.8.2023

Kuuletko sinä kasvien ja Kolin kutsun? Kansallismaisemamme Kolin energiat ja luonto luovat upeat puitteet Villiyrttien taikaa – ruokaa ja rohtoja -retriitille. Elokuun lopun ihanalla retriitillä rentoudutaan, nautitaan, kokataan ja perehdytään luonnonkasvien hoitavaan voimaan niin ruokana kuin rohtoina. Kuljemme yhdessä Kolin voimallisilla paikoilla ja tutustumme Suomen luonnon upeisiin hoitaviin kasveihin.

Mitä ihanalla retriitillä tehdään?

  • opitaan villiyrttien keräämistä, käsittelyä, tunnistamista
  • Kokataan villiä ruokaa villiyrttejä, marjoja ja sieniä hyödyntämällä
  • Valmistetaan juhlajuomaa villiyrteistä ja marjoista
  • Tehdään voimauutteita ja suitsukkeita
  • Nautitaan yrttisaunasta
  • Kuljetaan Kolin voimallisessa luonnossa ja tehdään Naturondo-harjoituksia
  • Rentoudutaan ja nautitaan kasvien parantavista voimista

Kenelle: Tämä retriitti sopii kaikille, jotka rakastavat luontoa, haluavat oppia villiyrttien käyttöä niin keittiössä kuin itsehoidossakin. Taikuutta ja arjen alkemiaa unohtamatta. Ihanalla kurssilla herkuttelemme myös luonnon sadossa olevilla sienillä ja marjoilla.

Kurssista on iloa ja hyötyä sekä hortoilun vasta-alkajille että jo villiyrtteihin perehtyneille. Retriitillä keskitytään käytännön tekemiseen ja kasveista ja luonnosta nauttimiseen.

Kouluttaja: Ihanan retriitin kouluttaja on tietokirjailija, yrttiterapeutti, luonnonyrttineuvoja, hyvinvointikouluttaja ja villiyrttien asiantuntija, FM Raija Kivimetsä.

Raija on kirjoittanut 8 tietokirjaa niin villiyrteistä, aivoterveydestä kuin vireästä elämästä. Raijan viimeisin kirjan Hurmaava horta – Ruokaa ja rohtoja villiyrteistä ilmestyi helmikuussa 2023 laajennettuna painoksena. Retriitillä on mahdollisuus hankkia Raijan kirjoja etuhintaan.

Kurssipaikka: Villa Oras Verkkovaara 1, Koli

Villa Oras tarjoaa yhteisöllistä ja kodinomaista majoitusta entisöidyssä Jeron kyläkoulussa. Tämä 1940-luvulla rakennettu 600 neliöinen, hirsinen rakennus luo idylliset puitteet retriitillemme. Villa Oras on suurilta osin vielä alkuperäisessä 40-luvun kunnossa mikä tarkoittaa:

-Ei juoksevaa vettä, vesi kannetaan kaivosta sisälle sekä saunalle

-Ulko WC, missä ei juoksevaa vettä

-Peseytyminen saunalla, joten toivomme biohajoavien pesutuotteiden käyttöä (meiltä löytyy yhteiskäyttöön pesuaineet majoittujille)

Ruokailut: Kurssin ruokailut ovat herkullista kasvisruokaa villiyrteillä, marjoilla ja sienillä höystettynä. Erikoisruokavaliotoiveet info@villaoras.fi

https://www.villaoras.fi/

ILMOITTAUTUMINEN:

Kurssimaksu: 200 euroa (sis. alv 24%) ja siihen kuuluu kurssin ohjelma materiaaleineen

Tämän lisäksi on majoitus täysihoidolla (sis. kaikki ruokailut perjantain illallisesta sunnuntain lounaaseen) jaetuissa huoneissa yhteensä 185 euroa (sis. alv) /2 vrk / per henkilö. Majoitus ja ruokailut maksetaan paikan päällä. Kysy lisää majoituksesta info@villaoras.fi.


Lisätietoja:
sähköpostilla raija@hortoilu.fi tai puhelimitse 040 5410696.


Varausmaksu: 100 € ilmoittautumisen yhteydessä ja loppumaksu 1.8. 2023. Paikkoja on rajallisesti.

MAKSA VARAUSMAKSU TÄSTÄ


Kurssimaksu ei sisällä matkoja kurssipaikalle eikä matkavakuutusta.