Title Image

Villivihanneksia ja hoitavaa luontoa Haikossa

Villivihanneksia ja hoitavaa luontoa Haikossa

Toukokuu tuo tullessaan heleän vihreyden ja avaa luonnon ilmaisen supermarketin. Luonnossa hortoileminen eli villivihannesten ja -yrttien perässä kykkiminen on ilmainen ja todella tehokas keino palautua ja rauhoittua. Hortoilu on monipuolista ja aivoja stimuloivaa liikuntaa, joka antaa kyytiä stressihormoni kortisolille. Luonnon supermarketin herkulliset antimet eivät lopu kesken, kunhan ensin tietää mitä voi kerätä ja syödä.

 

Villivihannekset ja -yrtit ovat superruokaa, koska ne ovat helpolla päässeitä viljelykasveja voimakkaampia ja sitkeämpiä. Niissä on enemmän antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita kuin viljellyissä kasveissa, tietokirjailija, hortakouluttaja  Raija Kivimetsä sanoo.

 

Luonnon villien herkkujen saloihin ja luonnon hoitavaan vaikutukseen pääset perehtymään Haikon kartanon ihastuttavissa puitteissa Porvoossa. Haikossa pidettävän kurssin vetävät luonnonantimien rautaiset osaajat, hortakouluttajat Raija ja Jouko Kivimetsä. Kurssilla saat loppuelämän taidon ja pystyt hyödyntämään oppeja ja keräämään luonnon superruokaa välittömästi kurssin jälkeen.

Kurssipaketti majoituksineen ja ruokineen maksaa 149 €/henkilö. Hinta sisältää opetuksen ja ohjelman lisäksi kolmen ruokalajin illallisen, yöpymisen kylpylän jaetussa 2h standard huoneessa, runsaan kartanoaamiaisen, hyvän olon altaiden ja kylpylän käytön sekä kuntosalin käytön.

Yhden hengen huoneesta 40 euron lisämaksu. Superior huoneen lisämaksu on 20 €/henkilö.

Illallisella Verde kasvismenu:
Muistathan ilmoittaa erityisruokavaliotoiveesi!

 

Raija Haikossa

 

Inspiroidu hoitavasta luonnosta Haikon huikeassa lähiluonnossa! Hortoilemme samoissa maisemissa, jossa Albert Edelfelt sai inspiraationsa moneen klassikkotauluunsa.

Maitohorsman kevätversot

Ohjelma

keskiviikko 4.5.

klo 15–18 Saapuminen Haikon kartanoon
Klo 18.15  Autuutta aivoille luonnosta ja villivihanneksista – horta on herkullista superfoodia  Luento ja villivihannesmaistiaisia Kartanon Romanov-salissa.
Noin klo 20.00 Illallinen

torstai 5.5.

Klo 7.30–9.30 Aamiainen
Klo 9.30–11.30 Tunnista villivihanneksia  ja -yrttejä! Villivihannesten ja -yrttien tunnistamista ja keräämistä Kartanon ihastuttavassa puistossa.
Klo 11.30 Kurssin yhteenveto ja päätös.

Ilmoittautumiset kurssille 3.5.2016 mennessä Haikon kartanon myyntipalveluun puh. 0600 15131. Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajallisesti!

 

Lisätietoja Haikon kartanosta:
www.haikko.fi

Kurssin tiedustelut:
raija@hortoilu.fi
jouko@hortoilu.fi