Title Image

Villivihannekset elämystuotteena –koulutus

Villivihannekset elämystuotteena –koulutus

Tule mukaan tarjoamaan villivihanneselämyksiä asiakkaillesi. Seuraava koulutus on lokakuussa 2018 myöhemmin ilmoitettavina päivinä. Kiinnostus villivihanneksiin on kasvussa koko maailmassa ja erityisesti Suomessa. Jo 15 % yli 15-vuotiaista suomalaisista ilmoittaa keräävänsä villivihanneksia. Matkailijat, yritysten henkilökunnat ja yksityiset ihmiset ovat kiinnostuneet villivihanneksiin liittyvistä ulkoiluelämyksistä, uusista makunautinnoista, terveystiedosta ja keräämismahdollisuuksista.

Ammatillinen koulutus hortaelämyksien tuottajille

Jouko ja Raija Kivimetsän kehittämä hortaelämyskoulutus on tullut erittäin suositun ”Lisäansioita luonnonkasveista” –hortatuotekoulutuksen rinnalle. Kevään kurssi painottui kasvituntemukseen ja poimijakorttien suorittamiseen. Marraskuun ohjelmapalvelujen tuottamisen koulutusosion tavoitteina ovat tarkemmin:

– Ymmärtää elämyksen tuottamisen yleiset lähtökohdat.
– Hallita villivihanneksiin liittyvien elämysten turvallinen tuottaminen.
– Hallita villivihanneselämysten eri lajit ja eri kohderyhmät (kuten esimerkiksi osana eräopastusta, maatilamatkailua, TYHY-koulutuksia ja matkaohjelmaa).
– Ymmärtää villivihanneselämyksiin liittyvän liiketoiminnan kulmakivet: kannattavuuden kannalta tärkeät asiat, asiakastyytyväisyyden elementit, hinnoittelu, investoinnit (vähäisiä), verkostooituminen, markkinointi ja matkailutoimintaan liittyvät periaatteet ja määräykset.

Sisältö ja hinta

Koulutus ja valmennus pyrkii auttamaan juuri sinua omannäköisissäsi tavoitteissasi. Koulutusosio muodostuu omaa sovellusalaasi tukevista etätehtävistä ennen lähipäiviä (niihin kuluu noin 5 h ja tehtävät saa 3 vk ennen koulutusta), kahdesta lähipäivästä ja henkilökohtaisesta yritysvalmennuksesta talven aikana (meileillä, puhelinkeskusteluina ja tarvittaessa Skypellä).

Koulutus- ja valmennuskokonaisuuden hinta on 390 € plus alv 24 % (alv 93,60 €, brutto 483,60 €). Voit vähentää maksun yritystoiminnassasi. Koulutus on tarkoitettu yrittäjille mutta voit osallistua ilmankin yritystä. Kysy tarkemmin kulujen vähennysmahdollisuuksista, jos olet vasta perustamassa yritystä.
Lähipäivät pidetään sisätiloissa Helsingin Kasarmitorin vieressä lähellä rautatieasemaa. Kahvitarjoilu, ei lounasta.

Kenelle sopii?

Olet valmis keruutuoteneuvoja, poimijakortin haltija tai vain kiinnostunut kasveista ja jollakin näistä aloista: maatilamatkailuyrittäjä, ohjelmapalveluyrittäjä, eräopas, matkanjohtaja, teet incoming-toimintaa ulkomaalaisille ryhmille. Jos haluat perehtyä enemmän kasveihin ja saada osaamisestasi sertifikaatin, keväällä on toinen koulutus samansuuruisena koulutusosiona (lähipäivät 19.-20.5.2018), mutta tätä lokakuun koulutusosiota voi hyödyntää sellaisenaankin itsenäisenä osiona.

Japanilaiset ja suomalaiset hortoilemassa

Koulutus on yksilöllistä ja valmentavaa, siksi ryhmäkoko on vain 12 henkeä. Jos haluat mukaan, toimi siksi heti. Laita meilillä jouko@hortoilu.fi lyhyt kuvaus itsestäsi, nykytoiminnastasi tai suunnitelmistasi.

Jouko Kivimetsä.

Kurssin pääkouluttaja Jouko Kivimetsä on elämyksellisten ohjelmapalvelujen ja villivihannesalan pitkäaikainen pioneeri jo 1990-luvulta, keruuyrittineuvoja, tietokirjailija ja hortakouluttaja. Jouko on ollut vuodesta 2005 matkailualan ohjelmapalvelujen opettaja ja yritysvalmentaja Espoossa. Jouko on toiminut 1990-luvulla viidessä Euroopan maassa paikalliselämysteemaisten matkojen kehittäjänä. Jouko toimi perustajana kahdessa elämyksellisessä ravintolassa, jotka valittiin molemmat aikanaan Suomen parhaimmiksi lounasravintoloiksi ja ne olivat Suomessa ensimmäisiä, jotka käyttivät villivihanneksia laajasti ruokalistoissaan. Jouko on vaimonsa Raijan kanssa tuotteistanut ja tehnyt villivihannesteemaisia matkoja Suomessa ja Kreetan vuoristossa jo yli 16 vuotta ja he ovat pitäneet vuosituhannen alusta yllä Suomen johtavaa villivihannessivustoa hortoilu.fi.