Villit popcornit leffaherkuksi!

Villit popcornit leffaherkuksi!

Talvilomalla on kiva nautiskella ulkoilusta, kaakaosta ja koskettavista elokuvista. Leffaherkuksi voi karkkien ja sipsien sijaan tehdä vaihteeksi kurkumalla ja nokkosen siemenillä maustettuja villejä popcorneja.

Villit popcornit maistuvat hyvältä. Niissä on myös ainesosia, jotka tukevat hyvinvointia. Kurkuma ehkäisee tulehdusta ja liikunnasta kipeytyneitä lihaksia.  Nokkosen siemenistä saa virtaa ja voimaa seuraavankin päivän ulkoiluun.

 

Raijan villit popcornit

 

noin 1 dl (luomu)maissinjyviä

3 rkl kylmäpuristettua luomukookosöljyä tai 3 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä

2 tl luomu-kurkumajauhetta

1 tl nokkosensiemeniä

suolaa maun mukaan

 

Valmistus

Nosta paksupohjainen noin 3 litran kattila kuumalle hellalle. Laita kattilaan öljy ja lisää joukkoon maissinjyvät. Laita kansi päälle ja odota kunnes kattilasta kuuluu ensimmäiset poksahdukset ja pienennä levyä. Ravistele kattilaa tasaisin väliajoin. Kun poksahdukset alkavat laantua, avaa kansi ja lisää joukkoon kurkuma ja nokkosen siemenet. Laita kansi kiinni ja ravistele kunnolla. Nosta pois hellalta, mausta suolalla ja kauho ihanuus kulhoon ja herkuttele!

HUOM! Jos haluat makeita poppareita, lisää poksahduksen loppuvaiheessa kookospalmusokeria ja kuivattua ja jauhettua kuusenkerkkää. Jos sinulla ei ole kuusenkerkkää jauheena, kokeile Arctic Warriorsin pakastekuivattua kuusenkerkkäjauhetta.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.