Villit mansikkatryffelit ovat ihanaa sesonkiherkkua

Villit mansikkatryffelit ovat ihanaa sesonkiherkkua

Mansikkasesonki on nyt alkanut ja aromikkailla herkkumarjoilla kannattaa herkutella päivittäin. Kermaisen mansikkakakun voi mainiosti vaihtaa välillä villeihin mansikkatryffeleihin, jotka eivät sisällä gluteenia, maitoa eivätkä sokeria. Maku on silti mitä parhain! Villit mansikkatryffelit maistuvat jälkiruokana tai vaikka kesäloman iltapäiväkahvilla hyvää kirjaa lukiessa.

Meille suomalaisille mansikka on herkku. Harvemmin se nähdään terveysvaikutteisena ja hyvinvointia ylläpitävänä antioksidanttipommina saati muistiruokana mustikan tapaan. Mansikalla on kuitenkin terveyttä ja hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Ei ihme, että muinaiset roomalaiset pitivät mansikkaa kaiken parantavana marjana. Sitä käytettiin mm. kuumetautien, tulehdusten, haima- ja maksasairauksien hoitoon.

Suoliston ja sydämen ystävä

Mansikan vahvat antioksidantit voivat tukea sydämen hyvinvointia, hillitä kasvainten kasvua ja parantaa jopa muistia. Marja tekee huoltotöitä kehossa vahvojen fenoliensa ansiosta. Suolisto voi paremmin, verenpaine laskee ja immuniteetti vahvistuu. Jotta marjan hyvää tekevistä vaikutuksista saa parhaan hyödyn irti, kannattaa suosia luomumansikoita, sillä tavanomaisessa mansikassa on usein torjunta-ainejäämiä.

 

Mansikka hellii sydanta

 

Mansikkatryffelit

10 kpl

 

1 banaani

5 kpl tuoreita mansikoita

1 dl kookosjauhoja

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

ripaus vaniljaa tai kuivattua mesiangervoa

tilkka sitruunamehua

 

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset käsin tai sauvasekoittimella ja tee taikinasta palloja. Tarvittaessa lisää kookosjauhoja tai mansikoita, jotta saat sopivan koostumuksen. Voit upottaa mantelin tai pienen mansikan tryffelin sisään.Voit pyöritellä tryffelit esimerkiksi luonnonkukkamurskassa, seesaminsiemenissä, kookosrouheessa, kaakaossa tai marjarouheessa. Säilytä kylmässä tai pakasta.

Resepti: Taina Salonen, Villikakut – hyvän olon raakakakkukirja

 

 Teksti: Raija Kivimetsä

 

Lisää herkullisia villejä reseptejä löydät sekä Villikakut-kirjasta että Hulluna hortaan -kirjasta.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.