Title Image

Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssilta saat avaimet luonnon villiyrttiaittaan loppuelämäksi. Kurssi alkaa 28.10. ja kestää 6 viikkoa!

Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssilta saat avaimet luonnon villiyrttiaittaan loppuelämäksi. Kurssi alkaa 28.10. ja kestää 6 viikkoa!

Hei, olen Raija Kivimetsä,  FM, villiyrttikouluttaja, yrttiterapeutti ja tietokirjailija ja juureni ovat Pohjois-Karjalassa Rääkkylän Haapasalmen kylässä. Olen tämän Hortoilu-verkkosivuston ylläpitäjä ja terveystoimittaja.

Vuosikausia minulle naurettiin ja villiyrtti-innostustani vähäteltiin. “Syö sinä tyttö vaan niitä rikkaruohojasi. Ei tuosta mitään tule!”

Olin sinnikäs ja uskoin vankasti villiyrttien  hyvinvointia edistävään voimaan kansaparantaja-ukkini jalanjäljissä. Jatkoin väsymättä takapihan ilmaisen superruuan valistamistyötä, ja 17 vuotta sitten ilmestyi ensimmäinen kirjani Villiinny villivihanneksiin. Tuon jälkeen olen kirjoittanut 7 kirjaa ja kurssittanut pian 20 000 ihmistä villiyrttien saloihin ja vetänyt yli 20 vuotta hyvinvointi- ja hortamatkoja Kreetalle keväisin ja syksyisin. Olen niin kiitollinen, että saa jakaa hortoilun ilosanomaa mahdollisimman monelle.

Tänä päivänä autan niin vasta-alkajia kuin jo kasveihin perehtyneitä ihmisiä villiyrttien elämää mullistavaan maailmaan. Opetan myös monen eri alan ammattilaisia hortoilun pariin Hortaohjaaja-koulutuksessani. Kukaan ei enää vähättele minua!

Kaikkein palkitsevinta työssäni on se hetki kun kurssilaiset konkreettisesti tajuavat kuinka villiyrteistä saa mittavaa säästöä ruokakuluissa, kuinka terveys kohenee, makumaailma monipuolistuu ja maapallokin voi paremmin. Se on suorastaan taianomaista kun vihreä rikkaruoho muuttuukin kurssilaisten silmissä rikkausruohoksi! Tuona hetkenä he ymmärtävät, että ei ole mitään hätää. Kun osaa villiyrttien salat on rauhassa, on omavarainen eikä tarvitse pelätä kriisejä.

Sähkön hinta on pilvissä, klapit loppuvat ja ruuan hinta on kuluneen vuoden aikana noussut liki 45 prosenttia! Epävarmuus kalvaa monen mieltä. Nyt jos koskaan tarvitaan vanhan kansan keinoja ja luonnon ihanan villiruoka-aitan avaimia ja käyttöohjeita. Minä osaan auttaa sinua!

Jos sinä haluat olla vireämpi ja omavaraisempi, säästää ruokakuluissa ja tietää mitä, miksi, miten ja milloin villiyrttejä käytetään niin ruokana kuin rohtoina, tule mukaan 28.10. alkavalle Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssilleni. Syksy ja talvi ovat ihanteellista aikaa opiskeluun. Pääset katsomaan inspiroivia opetusvideoita ja oppimaan kasveista omassa tahdissasi, omassa rauhassa. Opit villiyrttien salat jo ennen kuin ensimmäiset nuoret versot puskevat maasta ensi vuoden huhtikuussa. Pääset puskiin, takapihalle ja lähiluontoon ja voit olla turvallisin mielin. Ruoka ei sinulta lopu. 

Tutustu innostavaan kurssiini, pääset välittömästi katsomaan ensimmäisiä kurssimateriaaleja.