Verkkokurssi – Villiinny villivihanneksiin

Superkiitetty Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssi alkaa täysin uudistuneena helmikuussa 2021. Kysy lisää raija@hortoilu.fi

Kerää, nauti ja säilö luonnon ilmaista ja herkullista superruokaa. Materiaaleja ilmestyy 6 viikon ajan.   

Tämän verkkokurssin avulla opit takuulla hortoilemaan!

 

Opit tunnistamaan lähiluontosi herkullisimmat villikasvit ja uskallat kerätä niitä.

***

Osaat käsitellä ja säilöä villivihanneksia ja -yrttejä  ja kokata niistä monenlaisia herkkuruokia.

***

Opit käyttämään villivihanneksia ja -yrttejä arjessasi eri tavoin ympäri vuoden ja rikastamaan niillä myös tavallisia perusruokia.

***

Kuulet kuinka villivihannekset eli horta vaikuttaa omaan ja läheistesi hyvinvointiin.

***

Opit näkemään luonnon uusin silmin rentoutuskeitaana ja superruuan aarreaittana.

***

Opit hortoilijaksi askel askeleelta ja voit opiskella omaan tahtiin mihin vuorokauden aikaan tahansa. Tarvitset vain tietokoneen tai kannettavan päätelaitteen, mutta et mitään tietotekniikan erityistaitoja!
VUOHENPUTKEA PUSSISSA

  • Pääset mukaan pitkään herkuttelukauteen osallistumalla verkkokurssille nyt, kun kevään ihanat versot pian nousevat maasta.
  • Kurssi koostuu 6 laajasta kokonaisuudesta, jotka julkaistaan viikon välein. Kurssin orientaatiovaiheeseen pääset kuitenkin välittömästi ostettuasi kurssin.
  • Kurssi sisältää kuvia, videoita, tekstejä ja reseptejä, joihin voit tutustua omassa tahdissasi.
  • Opit loppuelämän voimauttavan harrastuksen!

Verkkokurssi villivihanneksista sopii mainiosti jo aiheesta innostuneille tai vaikka pidempäänkin harrastaneille. Huomasin kurssia käydessäni, että kasveista oppii aina uutta. Tämä oli myös mainio tapa virittäytyä uuteen hortakauteen esimerkiksi houkuttelevien reseptien myötä. Uskon, että kurssi on erittäin sopiva myös aloittelijoille, koska kasvit esitellään tarkasti ja niiden käytöstä kerrotaan perusteellisesti tekstinä, kuvin ja videoin. Uuden harrastuksen alkuun pääsee helposti!

– Leena Ilmarinen, Kerava

Kurssi on valtavan runsas ja monipuolinen! Se innostaa ja houkuttelee hortoilemaan niin, että metsään pääsyä odottaa ihan malttamattomana.

– Pirjo Pentikäinen, Joutseno

Karita-Tykkä

Olen ollut Raijan kanssa hortoilemassa ja nyt pääset sinäkin! Raija on valloittava persoona ja huippu asiantuntijana, joka opastaa verkon välityksellä meidät villiyrttien maailmaan! Jos siis metsien superruoat kiinnostavat, voin suositella lämpimästi!

– Terveellisten elämäntapojen sanansaattaja Karita Tykkä

Lue lisää kurssilaisten kokemuksista >>

Pidin viestintätavasta; luontoa ja opiskelijaa kunnioittavaa, lempeästi motivoivaa viestintää. Palautteet vastauksiin antoivat henkilökohtaisen tuntuman opiskeluun. Verkkokurssi antoi varmuutta tunnistamiseen ja kannusti kokeilemaan uusia kasveja ja käyttämään niitä enemmän arkiruuassa sekä kokeilmaan säilöntää muullakin tavalla kuin kuivaamalla ja pakastamalla. Pidän ”rikkausruoka”-ajatuksesta. Hortoilu-sanasta myös pidän, sillä se tuo laajemman ajatuksen luonnon antimien hyödyntämisestä; samalla nautitaan luonnosta.

-Jaana Hämäläinen

Kurssi oli hyvin innostava. Testasimme heti horsmaparsaa! Hankin myös Hulluna hortaan -kirjan, jonka avulla voin syventää oppeja. Erityisen kivaa oli saada hortan käyttöideoita ja reseptejä. Ihana kurssi, kiitos!

– Sanna Laitinen, Kuopio

Oli todella hauska tutustua tuttujen kasvien uudenlaiseen käyttöön. Huikea tietämys, jota Raija ammentaa omasta kokemuksestaan ja ammattitaidostaan kasvien kanssa antaa tukea aloittelijan perehtymiselle, ja siksi hortoilu hänen kanssaan on hauskempaa kuin omin neuvoin.

– Jukka, Espoo

Nokkosta pussissa

Luonnossa liikkuminen ja hortoilu elvyttävät kehoa ja mieltä!

Oppia ja iloa! Mitä, miten, mistä ja miksi?

  • Kurssilla opit, mistä ja milloin villivihanneksia kannattaa kerätä. Jokaisessa osiossa esitellään valikoituja huippukasveja.
  • Kun tunnistat villivihanneksia eli hortaa, uskallat lähteä luontoon hortoilemaan!
  • Villivihannekset ja villiyrtit rikastavat ruuan. Villeissä kasveissa on enemmän antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita kuin viljellyissä, kesyissä kasveissa.
  • Inspiroidut ja innostut: opit käyttämään luonnon villejä superherkkuja kesyjen rinnalla kotikeittiössäsi ja säilömään luonnon aarteet talveksi.
  • Kurssi tarjoaa runsaasti arjen hortavinkkejä mökille, juhliin, treeniin ja saunaan.

Osaava ja innostava kouluttaja

 

Villivihanneskurssin kouluttaja, Hulluna hortaan -kirjan toinen kirjoittajista ja hortoilun suomalainen pioneeri Raija Kivimetsä ovat innostanut suomalaisia hortoilun maailmaan jo yli 18  vuoden ajan. Raijan ylläpitämä sivusto hortoilu.fi on Suomen vanhin ja laajin villivihannessivusto. Raijan vuosikymmenten kokemus terveystoimittajana näkyy kurssissa turvallisuutena ja antoisuutena terveysvinkkien suhteen. Raija on erikoistunut myös kasvien rohtokäyttöön ja luonnon hoitavuuden asiantuntijaksi.

 

Raija on villivihannesten arkikäytön kokemuksensa lisäksi erinomainen opettaja. Hänellä on opettajankoulutus ja kurssi onkin hyvin interaktiivinen. Raija on myös koulutettu keruuyrttineuvoja ja kasvilääkinnän ammattilainen.