Title Image

Viikon hortoilija: Minna Hansen

Viikon hortoilija: Minna Hansen

1. Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?

Olen Minna Hansen Suutarilasta, Helsingistä. Valmistuin diplomiravintoterapeutiksi  Terveysopisto Saluksesta vuonna 2011 sekä refleksologiksi Medika Novasta noin 6 vuotta sitten. Olen osa-aikainen yrittäjä ja kokopäiväinen asiakaspalvelun yhteyshenkilö eräässä kansainvälisessä yrityksessä.

 

2. Mikä hortoilussa viehättää sinua?

Luonto on minulle erittäin tärkeä henkireikä. Hortoilu on kokonaisvaltainen paketti, jossa minua viehättää monet eri osa-alueet: luonto ja sen vihreys sekä vehreys; mahdollisuus seurata luonnon heräämistä ja vuodenaikojen vaihtumista. Sivutuotteena tietenkin ravinto ja terveellisyys sekä hyvinvointi, kuten myös omavaraisuus – horta on varsinaista lähiruokaa! Ja raittiissa ilmassa aivot pääsevät tuulettumaan sekä mieli rauhoittumaan. Ehdottomasti tekisi hyvää päästä luontoon useammin!

 

minna hansen hortoilee

 

3. Mikä on suosikkihortalajisi ja miksi?

Lapsuudesta on jäänyt mieleeni nokkonen ja ketunleipä. Tänä keväänä erityiseen suosioon ovat nousseet  voikukan kukat munakkaassa sekä maitohorsman nuoret versot, ”parsat” sitruunamehun ja voin kera. Kestosuosikkina on myös kuusenkerkät.

Mutta ehkä kaikkein mieluisin on superfood / -horta:  nokkonen. Se on äärettömän ravintorikas ja monipuolinen horta niin tuoreena kuin kuivattunakin. On varmaan myös ”helpoin” horta kätkeä ruokiin villivihanneksia vielä oudoksuville!

 

4. Missä on suosikkihortoilupaikkasi?

Suosikkipaikkani on vielä hakusessa.  Vaikka asunkin esikaupunkialueella, hyviä hortapaikkoja ei ole aivan lähettyvillä. Koirien ulkoilualueet sekä julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen asettavat omat haasteensa & rajoitteensa. Mutta mm. isän luona Espoon Latokaskessa on oivallista ympäristöä, jota olen hyödyntänyt.

 

5. Milloin keräsit villivihanneksia ensimmäisen kerran?

Nokkosia olen tainnut kerätä ”aina”. Varsinaisesti viime vuoden keväänä hurahdin oikein kunnolla hortaan. Kävin silloin muutamalla villiyrtti- ja hortakurssilla sekä hankin alan kirjallisuutta. Ja tänä keväänä haettiin lisäoppia mm.  Kreetalta.  Vielä on paljon opittavaa, mutta mikäs kiire tässä on : )