Title Image

Toisen valtakunnallisen hortareseptikilpailun tulokset julkaistaan nyt!

Toisen valtakunnallisen hortareseptikilpailun tulokset julkaistaan nyt!

2014 päättyneen Toisen valtakunnallisen hortareseptikilpailun tulokset julkaistaan nyt. Tuloksien julkistus siirrettiin alkuvuoteen, koska reseptikilpailu saa varmasti nyt suuremman huomion ja innostuksen hortoilijoiden parissa.

Hortoilu julistettiin monessa mediassa viime kesän kuumimmaksi trendiksi, ja se näkyi myös reseptikilpailun osallistujien innostuksessa.

Meille tulleet reseptit heijastavat kokeilunhalua, luovuutta ja myös perinteiden elvytystä. Ruokalajien kirjo kattoi patoja, piirakoita, leivonnaisia, smoothieita, raakaruokaa, cross kitcheniä, täysin omia ideoita ja viritettyjä perinnereseptejä.

Julistamme voittoisat reseptit hiljaa hivuttamalla yksi kerrallaan, ensin kunniamaininnan saaneet reseptit. Sitten pronssille sijoittunut, sitten hopeamitalisti ja lopuksi, tädää!, voittaja.

Tuomaristona ovat toimineet hortoilijat Jouko ja Raija Kivimetsän lisäksi kotitalousopettaja Salla Savolainen Hämeenlinnasta, ravitsemusasiantuntija Minna Hansen yrityksestä Hyvän Olon Hansen ja Hulluna hortaan -kirjan julkaisuyhtiön Mividata Oy:n toimitusjohtaja Elias Jaakkola.

 

Sitten tuloksiin! 

 

Tässä jaetulle neljännelle sijalle päässyt resepti.

”Tämä rieska on vienyt meidän koko perheen sydämet! Niin hyvää leivänpaahtimessa paahdettunakin.” sanoo rieskareseptin kehittäjä Saara Kiuru Mäntsälästä ja lisää vielä perusteluja: ”Tämä on on kaiken kansan mehevän maukas rieska. Käy gluteenittomaan, hiivattomaan, munattomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon (jos voi on laktoositon versio).

 

Osallistu omalla reseptilläsi kolmanteen valtakunnalliseen hortareseptikilpailuun. Aikaa on vielä 13.8.2016 saakka. Lue lisää >>tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaiken kansan mehevän maukkaat Tattari-hortarieskat

Noin 50 kpl

1 litra pakuriteetä (voit korvata vedellä)

2 tl ruususuolaa

12 tl psylliumia

200 g voita sulatettuna

1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

2 dl tuoretta silputtua tai 1 dl  kuivattua jauhettua horttaa. Itse käytin horsmaa

2 dl kaurahiutaleita (voi korvata jauhoilla)

1 dl hirssihiutaleita

10 dl tattarijauhoja

 

Valmistus

Lisää veteen suola ja psyllium, sekoita ja anna turvota hetki. Sulata voi ja lisää se oliiviöljyn kanssa taikinaan. Lisää loput ainekset sekoitellen taikinaan.

Pyörittele taikinasta jauhotetulla pöydällä ”tanko”. jaa se 4 osaan ja pilko vielä n. 1-1,5 cm paksuisiksi kakkaroiksi. Taputtele kakkarat jauhotetulla pöydällä ohuiksi rieskoiksi.

Paista 275 asteen uunilämmössä 10 minuuttia. Kääri valmiit rieskat pyyhkeen sisään pehmenemään.

 

Tuomariston kommentteja rieskoista

” Hyvä ja kiinnostava ohje, jota hyödyntämällä saa astetta laadukkaampaa leipää. Moneen ruokavalioon sopivat hyvät rieskaohjeet tulevat aina tarpeeseen.”

”Helppo resepti ja nimensä mukaisesti kelpaa ja sopii kaikille. Kaksi nousutrendiä, gluteenittomuus ja horta yhdistyvät hienosti tattari-hortarieskoissa. Herkullinen yksinkertaisuus ja kaikille sopivuus nostivat rieskat kunniamainintaan.”

”Gluteeniton ja hiivaton vaihtoehto, joka sopii hyvin monille suolistovaivaisille. Käytetty runsaasti hortaa. Nopea ja helppo tehdä, voi kerralla tehdä enemmänkin ja pakastaa, sekä ottaa sitten tarvittava määrä sulamaan.” 

”Lisäksi:

  • helppo valmistaa
  • hyvänmakuinen
  • Gluteenittomien viljojen käyttö plussaa
  • Tattarista tulee hieman rukiinomaista makua
  • Pakuriteen käyttäminen nesteenä hyvä idea
  • Sopii monille ruokarajoitteisille

Hortalajeja vaihtelemalla saadaan uutta potkua rieskaan.”