Pihahortoilu sopii tähän kevääseen!

Pihahortoilu sopii tähän kevääseen!

Pihahortoilu voi olla ratkaisu siihen, että poikkeustilan kokoontumiskiellon vuoksi suurin osa Kivimetsien ja hortaohjaajien villiyrttikursseista on toukokuulta peruttu. Aivan samoin kuin ruokakassi voidaan toimittaa kotirapullesi, voit kutsua ympäri maata sijaitsevia hortaohjaajia pitämään esittelyn omalla pihallasi tai mökkitontillasi!

Kivimetsät tai hortaohjaaja kertoo perheellesi mitä pihastasi tai mökkisi pihasta kannattaa kerätä, miten kasveilla voi kokata, miten niitä voi säilöä talvea varten, miksi mikäkin kasvi on hyödyllinen syötäväksi ja missä kasvissa voi olla allergia- tai muita riskejä, vaikkei se olekaan myrkyllinen vaan herkullinen.

Pihahortoilu on loppuelämän taito

Jos asut omakotitalossa (tai kesämökilläsi on piha), jossa on “normaali” hiukan rehottavakin, ei myrkytetty tai keinonurminen puutarha, yksi ainoa kurssi opettaa perheellesi ainakin 10 parasta kasvia mitä juuri sinun pihassasi kasvaa. Ne kasvavat siellä joka vuosi ja voit jatkossa hyödyntää niitä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Saat säästöjä ruokamenoissa, herkullisuutta, vastustuskykyä buustaavia vaikutuksia jo Lönnrotin aikana käytetyistä kasveista.

Jos haluat lisätietoja pihahortoilusta omalla pihallasi, pyydä tietoja Kivimetsien tai lähialueesi hortaohjaajien mahdollisuuksista tulla pihallesi tai kesämökillesi laittamalla meili jouko@hortoilu.fi.

Pihahortoilun kustannukset vaihtelevat sen mukaan kuinka pitkä matka hortaohjaajalla on talollesi, kuinka pitkään opastus kestää ja tuoko kouluttaja mukanaan maistiaisia tai kokataanko niitä yhdessä. Tämä juuri sinun kotipihallasi tai mökkitontillasi vedettävä kurssi on meiltä kädenojennus, jotta sinä voisit oppia loppuelämän taidon ja pysyä hyvässä kunnossa syömällä oman pihasi terveellisiä herkkuja.  Yleensä tällaisen räätälöidyn erityispalvelun kulut ovat 200-400 euron hintahaarukassa.

Onko suvullasi autiotila?

Pihahortoilu voi olla jopa ammattimaista, jos sinulla suvullasi käyttämätön autiotila tai haluat hankkia sellaisen. Nyt on tarjolla ensimmäistä kertaa hortamaatila-kurssi, jossa opit keräämis-, jalostamis-, pakkaamis-, viranomais ja myyntiasiat sekä verkkokurssilla (kokoontumisrajoitusten aikana) että 5 päivän lähikurssilla Rääkkylän koulutustilalla. Lue asiasta lisää tästä linkistä.

Voit opiskella pihasi kasveja myös Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssilla, joka alkoi 21.4.2020, mutta ehdit vielä hyvin mukaan ja materiaalit ovat auki 31.8. saakka, Huom! kurssin tarjoushinta päättyy su 26.4..

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.