Pakastenokkonen raikkaaksi mausteilla

Pakastenokkonen raikkaaksi mausteilla

Keho tarvitsee nokkosen superominaisuuksia juuri nyt koronaviruksen ja kevätväsymyksen aikaan. Monella on pakastimessa nokkosta. Nyt on aika syödä pakastenokkonen loppuun ennen uuden sadon alkamista!

Pakastettu nokkonen ei sellaisenaan ole mikään herkullisuuden perikuva. Tämä suomalaisen keittiön yksi arvokkaimmista raaka-aineista on kuin kanafile. Molemmat kaipaavat mausteita ja marinointia ennen uuniin tai pannulle laittamista.

Marinoi ja mausta nokkosesta raikas herkku

Voit taikoa makua esiin maustamalla ja marinoimalla. Kokeile laittaa ripaus kuivattua minttua, limepippuria ja loraus oliiviöljyä pilkottuun pakastenokkoseen ennen sen lisäämistä ruokiin. Lisää myös suolaa jo tässä vaiheessa.

Pakkasessa uinunut nokkonen pitää herättää henkiin ennen lisäämistä ruokaan.

 

Jos kuullotat nokkosta pannulla esimerkiksi höystöksi sipulin ja vaikkapa sienten kera, kannattaa lisätä tässä vaiheessa myös hiukan viinietikkaa. Etikan maku poistuu pannulla, mutta syventää mausteiden ja nokkosen omaa aromia sopivalla tavalla.

Pakastenokkonen sopii hyvin munakkaaseen

Nokkosmunakas

 

Kuvan munakkaaseen on lisätty marinoidun nokkosen lisäksi tuoreita yrttejä kaupan ruukkutuotteista: viinisuolaheinää, rucolaa ja lehtikaalin versoja. Munakkaan maun syventäjänä, suolaisuutta ja lisäproteiineja tuomassa on kunnon lampaanmaitofetaa.

Munanesteen kannattaa antaa jähmettyä pannua vasten ennen kuin muut ainekset lisätään munakkaaseeen. Näin vihreät ainesosat eivät kärähdä pannua vasten. Munakkaan kääntämisen jälkeen toista puolta käsitellään hyvin miedolla lämmöllä niin että loputkin munanesteestä jähmettyy ja mahdollisesti lisätty juusto sulaa.

Lisää herkullisia reseptejä >>Hulluna hortaan -kirjasta, joka on saatavilla nyt myös e-kirjana.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.