Title Image

Läs-o-måla växtbok – Välgörande vilda örter i bilder och recept

Läs-o-måla växtbok

Känner du till älggräs, sommargyllen och löktrav? Ge dig hän åt kraftgivande färgläggning och utforska de vilda växternas underbara värld! Denna läs-o-måla växtbok kombinerar vilda växter och färgläggning, som är välgörande för hjärnan, rogivande, och som stimulerar kreativiteten.

 

Förutom att vara en målarbok innehåller den kunskap om naturens egna läkemedel som bidrar till ditt välmående och din hälsa på många sätt. Målarbilderna är samtidigt illustrationer för vitaliserande, lugnande och återhämtande tips och recept på örtteer. Potpurrierna med växtnamn på olika språk, faktarutor och målarbilder ger din hjärna nya utmaningar och väcker din upptäckarglädje.

 

Ta dig en härlig, avslappnande stund med en kopp välgörande te, vackra färger, återhämtande färgläggning och de vilda växternas hänförande värld – det är en fröjd för hjärnan! Njut av färgläggandets lugnande och meditativa verkan och lär dig om växterna och hur de kan användas. Måla och njut!

 

Bokidéns skapare och målarbokens författare Raija Kivimetsä, FM, är hälsoredaktör, facklitterär författare och friskvärdscoach. I den här boken kombinerar hon sina viktigaste kunskapsområden: egenvård av hjärnan, användning av vilda nyttoväxter och kreativt skrivande. De vackra illustrationerna är tecknade av den naturintresserade hantverksledaren och vildörtsinstruktören Riikka Rängman.