Title Image

Näin teet 7 hortalajin hurmaavan juhannussalaatin

Näin teet 7 hortalajin hurmaavan juhannussalaatin

Moni kerää juhannuksena seitsemää kukkalajia taiat mielessään. Perinne on ihana ja hortoilusta innostuneen kannattaa lisätä siihen aivan uusi ulottuvuus.  Tänä juhannuksena tehdäänkin 7 villiyrtin hurmaava hortasalaatti, joka vie kielen mennessään ja koukuttaa vasta-alkajankin. Voit päällystää tällä hurmaavalla hortasalaatilla vaikka karjalanpiirakan tai siemennäkkärin tai rikastaa uudet perunat ja sillin.

Kerää seitsemää erilaista villiyrttiä suurin piirtein kuvan osoittamissa suhteissa. Jos kaikkia ei löydy, tai et ole varma tunnistamisesta, voit korvata jonkun näistä jollain muulla kasvilla. Näistä kasveista syntyy kuitenkin mitä mahtavin makuharmonia ja niissä on myös terveysvaikutuksia, joita keho tarvitsee juhannuksena. Vaikka löytäisit siankärsämöä tai voikukkaa enemmänkin, älä lisää niiden määrää liikaa – maku ratkaisee.

Huuhdo villiyrtit eli horta niin että se uppoaa veteen. Surauta kuivaksi salaattilingossa tai taputtele kuivaksi puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Leikkaa hortaa terävällä veitsellä.

Silppua koko satsi melko pieneksi ja sekoita kasvit tasaisesti.

Lisää laadukasta suolaa (noin 1 tl) ja kylmäpuristettua extra neitsyt luomuoliiviöljyä (tuohon määrään 3-4 rkl) ja luomusitruunan mehua (1 rkl).

Hurmaava hortasalaatti on valmista nautittavaksi ja tarjoiltavaksi!

Lisää innostavia villivihannesreseptejä löydät Hurmaava horta – Ruokaa ja rohtoja villiyrteistä -kirjasta