Mesiangervojäätelö maistuu vaikka jouluaterialla

Mesiangervojäätelö maistuu vaikka jouluaterialla

Meillä  joulupöytään halutaan aina jotain villiä kasvimaailmasta. Se voi olla hortasinappia, siankärsämöllä terästettyä graavilohta tai sitten jotain jälkiruokaa, jossa ihastuttavien villiyrttien kukat pääsevät oikeuksiinsa. Tänä jouluna se taitaa olla mesiangervojäätelö.

Viime kesänä tuli kuivattua erityisen paljon rohtovaikutteista mesiangervoa. Vaikka mesiangervo tunnetaan kipulääkkeenä ja lämmittävänä rohtokasvina, sen hienostunut aromi on omiaan myös ruuanvalmistuksessa. Se rikastaa ennen kaikkea erilaiset jälkiruuat ja villikakut.

Tänä jouluna pöytään pääsee Kaisa Sillanpään kehittämä mesiangervojäätelö, jota voisin piristää vielä gluteenittomien piparkakkujen muruilla.

Kaisa Sillanpää sijoittui vuoden 2016 Hortareseptikilpailussamme kolmanneksi mesiangervojäätelöllään, pihasauniomarengeillaan ja punaisella kukkaishyytelöllään.

Kaisan mesiangervojäätelö

kourallinen mesiangervonkukkia
3 dl luomu täysmaitoa
1 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
3 munankeltuaista
2 dl kuohukermaa

Valmistus

Laita mesiangervonkukat kulhoon ja kaada maito kukkien päälle. Peitä kulho kelmulla ja laita kulho jääkaappiin yöksi. Ota seuraavana päivänä kulho jääkaapista. Laita mesiangervot, maito, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen. Siivilöi mesiangervot pois liemestä. Jäähdytä liemi. Vatkaa keltuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi, yhdistä vaahdot keskenään. Kaada maitoseos kermaseokseen ja laita pakastimeen jäätymään. Vatkaa jäätelöä pari kertaa jäätymisen aikana.

 

Raijan vinkki: murustele pinnalle piparkakkumurua ja herkuttele joulupöydässä. Voit hyvin käyttää kuivattuja mesiangervon kukkia.

 

 

PS. Jos rakastat leipomista, suosittelen kokeilemaan joulupöytään myös Taina Salosen ihania kookostryffeleitä.

 

Teksti: Raija Kivimetsä

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.