Title Image

Maista luontoa Träskändan puistossa Espoossa 20.5.

Maista luontoa Träskändan puistossa Espoossa 20.5.

Villiinny villivihanneksiin -tapahtuma valtaa Träskändan puiston Järvenperässä Espoossa lauantaina 20.5.2017. Kaikille avoimessa, maksuttomassa tapahtumassa pääosassa ovat villivihannekset: tarjolla on muun muassa villiyrttiopastuksia ja hortaohjelmaa lapsille.

”Kutsumme kaikkki juhlimaan 100-vuotiaan Suomen luonnon päivää! Mikä onkaan parempi tapa juhlia kaunista kevättämme kuin herkulliset villivihannekset”, tapahtuman järjestäjät Raija ja Jouko Kivimetsä hymyilevät.

 

Siankärsämöpyöryköiden päällä koristeena on käytetty ketunleipiä.

Tapahtumassa on myynnissä hortaherkkuja. Maista herkullisia siankärsämöpyöryköitä!

Lauantaina vietetään myös Ravintolapäivää, joten tarjolla on päivän hengessä tarjolla on erilaisia villivihannesherkkuja edullisin hinnoin. Tarjolla on ainakin Hortoilu.fi-hortareseptikilpailun voittoisien reseptien mukaan tehdyt siankärsämöpallerot ja vuohenputkihummus, hortaohjaajien valmistamat hortakeitot sekä erilaiset jälkiruuat ja piirakat. Seudun asukasyhdistys pitää tapahtumassa kahvi- ja grillimakkarapistettä.

Ilmaisia hortaopastuksia tasatunnein

Vastuullista ja turvallista villiyrttien keräämistä voi opetella Villiinny villivihanneksiin -tapahtumassa sekä Kivimetsien että heidän kouluttamiensa hortaohjaajien johdolla. Tapahtumassa on tarjolla puolen tunnin mittaisia hortaopastuksia, jotka alkavat tasatunnein alkaen kello 11.

“Träskändan kartanon puistossa ei voi kuitenkaan kerätä villivihanneksia, vaan kerromme kävelyillä niiden tunnistamisesta ja annamme vinkkejä niiden käyttöön”, Jouko muistuttaa.

 

Perheille energiaa luonnosta

Luonnossa kannattaa paitsi kerätä villivihanneksia, myös vain oleskella. Luonto hoitaa tutkitusti mieltä ja kehoa. Raija kannustaa suomalaisia nauttimaan luonnosta nyt myös Luonnon päivät -hankkeen lähettiläänä. Perheiden jaksaminen ja hyvinvointi ovat lähellä luontolähettilään sydäntä.

“Haluan viedä ruuhkavuosia elävät vanhemmat lastensa kanssa luontoon elpymään, nauttimaan ja keräämään sieltä herkullista ja terveellistä syötävää. Kun lapsi oppii luonnon käyttöohjeet jo pienenä, se ehkäisee syrjäytymistä ja mielenterveysongelmia aikuisiällä”, Kivimetsä sanoo.

 

Villiinny villivihanneksiin -tapahtuma

Paikka: Träskändan kartano, Träskändan puistotie 6, 02940 Espoo
Aika: 20.05.2017 klo 11 – 17

Puolen tunnin villiyrttiopastukset tasatunnein.

Koska kyseessä on luontopäivä ja Träskändan alueella on rajallisesti parkkipaikkoja, suosittelemme julkisten välineiden käyttöä tai auton jättämistä sopivalle aleelle kauemmaksi tapahtumapaikasta (esimerkiksi Järvenperän koulun piha) ja saapumista jalan esimerkiksi alueen luontopolkuja käyttäen. >> Katso kartta Espoon kaupungin sivuilla

 


Kevätluontoa juhlitaan useissa tapahtumissa lauantaina 20.5. Villiinny villivihanneksiin on osa Metsähallituksen Luonnon päivät 2017 -hanketta, jonka puitteissa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi järjestetään useita luonnon päiviä varsinaisen, elokuussa vietettävän Suomen luonnon päivän lisäksi.