Mahlakausi on parhaillaan: ota talteen luonnollista energiajuomaa!

Mahlakausi on parhaillaan: ota talteen luonnollista energiajuomaa!

Mahlakausi tulee eri vuosina eri aikaan eri paikkaan, mutta huhtikuun loppu on yleensä parasta sesonkia.

Jos sinulla on koivuja omalla pihalla tai lupa kerätä mahlaa toisen metsästä, kannattaa todella nähdä hiukan (mukavaa) vaivaa kerätäkseen sitä talteen.

Tiesitkö, että eri koivujen mahla maistuu erilaiselta? Niissä on eroja kuin viineissä. Toiset ovat vetisiä, toiset taas selkeästi makeita.

Mahla on upeaa kevätjuomaa, joka puhdistaa kehoa ja virkistää oloa. Mahla on diureettista, sen sanotaan kaunistavan ja vähentävän jopa selluliittia.

Tämä koivujen tuottama ihana juoma on todella herkästi pilaantuvaa, joten mitä pikemmin se päätyy koivusta juomalasiin tai pakkaseen, sen parempi. Jääkaapissa mahla säilyy vain pari päivää.

Tutustu videolla mahlankeruuseen villiyrttikouluttaja Raija Kivimetsän ohjastamana.

Mahlakauden jälkeen koko luonto räjähtää vihreäksi ja suorastaan pursuaa villiä ja herkullista syötävää!

Jos et vielä osaa käyttää luonnon villejä herkkuja, voit oppia hortoilun taidot helposti kotisohvalla ja lähiluonnossa verkkokurssin avulla! Lue lisää innostavasta ja kokonaan uudistuneesta  Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssista.

Kurssi alkaa 29.4.  ja se kestää 6 viikkoa, materiaalit ovat auki 31.8.2021 saakka. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.