Mahlakausi on parhaillaan: ota talteen luonnollista energiajuomaa!

Mahlakausi on parhaillaan: ota talteen luonnollista energiajuomaa!

Mahlakausi tulee eri vuosina eri aikaan eri paikkaan, mutta huhtikuun loppu on yleensä parasta sesonkia.

Jos sinulla on koivuja omalla pihalla tai lupa kerätä mahlaa toisen metsästä, kannattaa todella nähdä hiukan (mukavaa) vaivaa kerätäkseen sitä talteen. Tällä videolla saat parhaat vinkit Raija ja Jouko Kivimetsältä. (musiikki bensound.com)

Tiesitkö, että eri koivujen mahla maistuu erilaiselta? Niissä on eroja kuin viineissä. Toiset ovat vetisiä, toiset taas selkeästi makeita.

Mahla on upeaa kevätjuomaa, joka puhdistaa kehoa ja virkistää oloa. Mahla on diureettista, sen sanotaan kaunistavan ja vähentävän jopa selluliittia.

Tämä koivujen tuottama ihana juoma on todella herkästi pilaantuvaa, joten mitä pikemmin se päätyy koivusta juomalasiin tai pakkaseen, sen parempi. Jääkaapissa mahla säilyy vain pari päivää.

 

Mahlakauden jälkeen koko luonto räjähtää vihreäksi ja tursuaa syötävää! Jos et vielä osaa käyttää luonnon herkkujamme, opi hortoilun taidot helposti kotisohvalla ja lähiluonnossa verkkokurssin avulla! Lue lisää alan vanhimmasta Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssista. Kurssi alkoi 21.4. mutta ehdit vielä hyvin mukaan ja se kestää 6 viikkoa, materiaalit ovat auki 31.8.2020 saakka. Huom! kurssin tarjoushintakautta 99€ (ovh 129€) on aiemman takatalven vuoksi pidennetty sunnuntaihin 26.4. klo 23.59 saakka.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.