Kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä vie kielen!

Kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä vie kielen!

Näihin aikoihin tulee viisi vuotta siitä, kun heräsin sunnuntaiaamuna ikään kuin kuiskaukseen, että “sekoita puolukoita ja kuusenkerkkiä yhteen”. Silloin syntyi kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä.

Ajattelin, että onpas mielenkiintoinen ajatus. Sitäpaitsi meillä on vielä syömättömiä puolukoita, joita on ollut kiva kerätä, mutta niitä ei tule syötyä niin paljon kun on varastossa. Mustikat menevät puolukoiden edelle sellaisenaan ja smoothiessakin puolukat tuppaavat valtaamaan makumaailman happamuudellaan. Lisäksi kerkät ovat varsinaisia C-vitamiinipommeja sekä hyviä hivenaineiden ja A-vitamiinin lähteitäkin. Hengitystiet nauttivat kerkkien ominaisesta kirpeän pihkaisesta mausta ja kerkkiä pureskelemalla myös hengitys raikastuu.
Googlailin aikani moista puolukka-kerkkä -yhdistelmää, mitkä pitäisivät olla suhteet, mutta en onnistunut löytämään yhtä ainuttakaan kenenkään reseptiä tai kokeilua kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmästä.

kuusenkerkkiä
Ei muuta kuin testamaan. Olin aivan ihastunut! Tein uusia ja uusia kokeita ja aloin jo himoita puolukka-kuusenkerkkäsurvosta.

Kokeilin survosta leivän päällä, kauran kanssa, murokeksin päällä ja jugurtin seassa. Aina yhtä hyvää! Aloin maistattaa survostani eri ihmisillä, myös sellaisilla jotka inhoavat puolukkaa. Erityisesti he totesivat kuin yhdestä suusta: ”Mutta tämähän on hyvää!” Lisäksi: ”Tämä ei maistu yhtään puolukalle.” “Tämä ei maistu yhtään kuusenkerkälle. “ ”Tätä voi syödä irvistämättä.” ”Mitä tälle oikein tapahtuu, kun puolukan happamuus lähtee pois?” ”Metsäiset maut kohtaavat ihanasti!” ”Anna respepti!”

No tässä tulee.

Kokeilin eri suhteita ja omasta mielestäni paras yhdistelmä tuli, kun laitoin 4 osaa puolukkaa ja 3 osaa kuusenkerkkää (molemmat pilkkomatta tai survomatta) ja 1 osan sokeria. Survoin puolukat haarukalla ja silvoin kerkät parin millin hakkelukseksi ja sitten vain sekoitin sokerin kanssa ja valmista on. Kokeilepa vaikka kreikkalaisen maustamattoman jugurtin kanssa, nokkoslettujen päällä tai lisukkeena. Aivan ihan maku! Kiitos kuiskaajalle.

Kuusenkerkkä-puolukka -survosta nokkosletuilla, välissä vielä vuohenputki-vuohenjuustodippiä. Nam!

Kuusenkerkkä on nyt mahtavassa sadossa ainakin meillä eteläisessä Suomessa. Kerkkiä tulee napsittua suuhun aina, kun kuusi osuu luonnossa kohdalle. Mikäpä on popsiessa, sillä kerkät sekä maistuvat mainioilta että ovat varsinaisia C-vitamiinipommeja sekä hyviä hivenaineiden ja A-vitamiinin lähteitäkin. Hengitystiet nauttivat kerkkien ominaisesta kirpeän pihkaisesta mausta ja kerkkiä pureskelemalla myös hengitys raikastuu.

Nyt on oikea aika kerätä kuusenkerkkiä (muista jokamiehenoikeudet eivät salli sitä ilman maanomistajan lupaa tai metsähallituksen mobiililupaa.) Nyt on oikea aika myös opetella muutenkin hortoilemaan.

HUOM! Lähetä oma rakkain hortaresptisi 4. Valtakunnalliseen hortareseptikilpailuun ja voita hortamatka huikeaan Kreetan kevääseen! Reseptien lähettämiselle on annettu lisäaikaa lokakuun loppuun. Tulokset julkaistaan Hollolan Horta2020-tapahtumassa 23.5.2020.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.