Title Image

Kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä vie kielen!

Kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä vie kielen!

Keväällä 2023 tuli 11 vuotta siitä, kun heräsin sunnuntaiaamuna ikään kuin kuiskaukseen, että “sekoita puolukoita ja kuusenkerkkiä yhteen”. Silloin syntyi kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä.

Ajattelin, että onpas mielenkiintoinen ajatus. Sitäpaitsi meillä oli vielä puolukoita pakasteessa.
Googlailin aikani moista puolukka-kerkkä -yhdistelmää, mitkä pitäisivät olla suhteet, mutta en tuolloin onnistunut löytämään yhtä ainuttakaan reseptiä tai kokeilua kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmästä.

kuusenkerkkiä

Ei muuta kuin testamaan. Olin aivan ihastunut! Tein uusia ja uusia kokeita ja aloin jo himoita puolukka-kuusenkerkkäsurvosta.

Kokeilin survosta leivän päällä, kauran kanssa, murokeksin päällä ja jogurtin seassa. Aina yhtä hyvää! Aloin maistattaa survostani eri ihmisillä, myös sellaisilla jotka inhoavat puolukkaa. Erityisesti he totesivat kuin yhdestä suusta: ”Mutta tämähän on hyvää!” Lisäksi: ”Tämä ei maistu yhtään puolukalle.” “Tämä ei maistu yhtään kuusenkerkälle. “ ”Tätä voi syödä irvistämättä.” ”Mitä tälle oikein tapahtuu, kun puolukan happamuus lähtee pois?” ”Metsäiset maut kohtaavat ihanasti!” ”Anna respepti!”

Kokeilin eri suhteita ja omasta mielestäni paras yhdistelmä tuli, kun laitoin 4 osaa puolukkaa ja 3 osaa kuusenkerkkää (molemmat pilkkomatta tai survomatta) ja yhden osan sokeria. Survoin puolukat haarukalla ja silvoin kerkät parin millin hakkelukseksi ja sitten vain sekoitin sokerin kanssa. Maistele sinäkin vaikka kreikkalaisen jogurtin kanssa, nokkoslettujen päällä tai lisukkeena. Aivan ihana maku! Kiitos kuiskaajalle.

Kuusenkerkkä-puolukka -survosta nokkosletuilla ja lisänä myös homejuustoa. Nam!

Kuusenkerkkiä kannattaa myös pakastaa. Kun ensi vuonna keräät kuusenkerkkiä, muista, että jokaisenoikeudet eivät salli sitä ilman maanomistajan lupaa. Valtion maille voit mennä keräämään metsähallituksen mobiililuvan avulla.