Title Image

Kuuletko villiyrttien kutsun? UUSI Hortaneuvoja-koulutus alkaa marraskuussa 2023!

Kuuletko villiyrttien kutsun? UUSI Hortaneuvoja-koulutus alkaa marraskuussa 2023!

Haluatko hyödyntää villiyrttejä oman työsi ohella tai harrastus- ja yhdistystoiminnassa? Haluatko täydentää luonto- tai hyvinvointialan osaamistasi tai saada lisäansioita nykyiseen työhösi villiyrttejä hyödyntämällä? Hortaneuvoja-koulutus voi olla juuri se mitä kaipaat tai tarvitset.

 

UUSI Hortaneuvoja-koulutus alkaa marraskuussa 2023 etäopiskeluna ja jatkuu lähipäivinä touko-kesäkuussa 2024. Voit valmistua hortaneuvojaksi jo kesäkuussa 2024. Tule mukaan haku on käynnissä!

 
Hortaneuvoja-koulutus antaa vastuulliset ja kestävät taidot toimia villiyrttien parissa. Hortaneuvoja saa koulutuksesta valmiudet hyödyntää villiyrttejä omassa työssään tai harrastus- tai yhdistystoiminnassa senioreiden, lasten tai nuorten parissa. Koulutus on myös villiyrtteihin liittyvä lisäpalikka ruokaharrastajille tai ruoka-alalla toimiville. 
 
Hortaneuvoja tuntee perusteellisesti 12 kasvia ja osaa valmistaa niitä hyödyntäen ruokia ja juomia. Hän osaa myös käyttää kasveja ulkoisesti hyvinvoinnin tukena. 
Maitohorsman kevätversot

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii luonnon ystäville, jotka haluavat oppia rikkausruohojen eli villivihannesten ja villiyrttien salaisuudet monipuolisella tavalla. Koulutus soveltuu myös ruokaharrastajille, bloggaajille ja ravitsemusalalla toimiville luonnosta ja kasveista kiinnostuneille. Koulutus sopii myös sinulle, joka haluat elää luonnollisempaa ja kestävämpää elämää, jossa voit hyödyntää villiyrttejä monipuolisesti.. Koulutuksesta saa lisätyökalun toimia villiyrttien parissa oman työn ohessa tai harrastustoiminnassa.  

 

 

 

Olen vuosikausia vetänyt Hortaohjaaja-koulutuksia. Koulutus on puolivuotinen ja laaja. Siinä on 16 lähipäivää, kirjalliset lopputyöt ja näytöt. Monille villiyrteistä kiinnostuneille koulutus on liian laaja,  pitkä ja hinnakas. Minulta on jo monena vuonna toivottu laadukasta mutta lyhyempää ammatillista villiyrttikoulutusta, jota voisi hyödyntää oman työn ohessa tai yhdistys- ja harrastustoiminnassa. UUSI Hortaneuvoja-koulutus vastaa nyt tähän haasteeseen.

 

 

 

 

– FM Raija Kivimetsä, hortaneuvoja-koulutuksen kehittäjä ja kouluttaja, yrttiterapeutti ja keruutuoteneuvoja

 

 

 
Koulutus alkaa marraskuussa 2023 etäopiskeluna. Lähipäiviksi (6 päivää) kokoonnutaan touko-kesäkuussa 2024 Rääkkylään, Keski-Karjalaan. Voit valmistua hortaneuvojaksi  jo kesäkuussa 2024. 
 
HUOM! Et voi osallistua koulutukseen, jos et voi sitoutua lähipäivien opetukseen. Koulutus toteutetaan kahdessa ryhmässä, joiden etäosuudet ovat samaan aikaan mutta lähijaksot eri aikaan. Kuhunkin ryhmään otetaan enintään 10 opiskelijaa.

 

Lähijaksojen päivämäärät:

Ryhmä 1 26.5.-31.5.2024

Ryhmä 2 4.6.-9.6.2024

 

Kouluttaja:

Raija Kivimetsä
FM, keruutuoteneuvoja, yrttiterapeutti, tietokirjailija sekä wellness- ja hortamatkojen ja -tuotteiden sisällöntuottaja ja kehittäjä. Hortoilu.fi -sivuston perustaja ja ylläpitäjä

Laita Raijalle sähköpostia ja kerro kuka olet ja miksi haluat mukaan koulutukseen. Saat kurssiselosteen, josta näet koulutuksen sisällöt ja hintatiedot. Haku koulutukseen päättyy 31.10.2023 ja mukaan otetaan molempiin ryhmiin enintään 10 opiskelijaa. 

Raija Kivimetsä:
raija@hortoilu.fi
040 5410696