Kokeile mansikoita ja vuohenputkea villissä salaatissa
Vuohenputki on monipuolinen villivihannes. Se sopii tuoreena salaattiin ja pestoon. Se on herkullista myös kypsennettynä piiraissa ja keitoissa.
Vuohenputken makumaailmaan sopii hyvin vuohenjuusto mutta myös mansikat ja granaattiomenan siemenet. Mansikkasato on pian parhaimmillaan, joten kokeile yhdistellä noita herkkumarjoja myös kakkujen ja jäätelön lisäksi villivihanneksiin ja herkullisiin juustoihin.
Villi vihreä istuu luontevasti mansikoiden kumppaniksi salaateissa ja lisukkeissa. Mielestäni vuohenputken ja mansikan liitto on mitä mainioin kesäisessä salaatissa. Vuohenputken porkkanamaisen sellerimäinen aromi täydentyy mansikan hapokkuudella ja mehevyydellä. Käenkaali tuo salaattiin kirpakkuutta ja päärynät pehmeyttä.

Kokeile mansikoiden kanssa myös muitakin villivihanneksia.
Kesäinen vuohenputkisalaatti
2-3 kourallista pieniä vuohenputken lehtiä
Muutama ketunleipä
2-3 kevätsipulin vartta
2 luomupäärynää kuutioituna
1-2 dl luomumansikoita viipaloituina
2 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
puolikkaan luomusitruunan mehu
Suolaa
Mustapippuria
1 dl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
Valmistus
Huuhdo ja kuivaa vuohenputken lehdet. Silppua sipulit ja kuutio päärynät. Sekoita ainekset keskenään.
Tee kastike öljystä ja sitruunamehusta, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kasvike salaatin sekaan ja nostele joukkoon ketunleivät, viipaloidut mansikat ja siemenet.
Jos haluat salaatista vielä ruokaisamman, lisää siihen vuohenputken makumaailmaan sopivaa vuohenjuustoa.
Herkullinen resepti on Raija Kivimetsän kirjasta Villiinny villivihanneksiin – Elinvoimaa ja energiaa luonnosta. (Kirjapaja)
Lisää reseptejä myös Hulluna hortaan -kirjasta, jonka saat nykyään välittömästi koneellesi e-kirjana. Lue lisää tästä.