Title Image

Kohta pääset maistamaan villiä amarettoa: pihlajansilmua!

Kohta pääset maistamaan villiä amarettoa: pihlajansilmua!

Kevätaurinko saa ihmeitä aikaan. Mahla virtaa koivuissa ja puiden silmut pullistelevat ja odottavat puhkeamistaan lehteen. Minulle jokakeväinen juhlahetki on kohtaaminen pyhän pihlajan silmujen kanssa. Kun nappaa pihlajansilmun suuhunsa ja pureskelee sitä hieman, pääsee makumatkalle Italiaan Amaretto di Saronno -liköörin kotikonnuille. Jos et ole vielä kokenut tätä ihanaa makuelämystä, ihan kohta pääset maistelemaan villiä amarettoa: pihlajansilmua!

Ole kuitenkin valppaana! Tätä ihanaa villiä amarettoa on tarjolla vain muutaman päivän ajan. Kun pihlajansilmu aukeaa lehdeksi, saat heittää hyvästit karvasmantelin hienostuneelle maulle.  Voit silti kerätä, maanomistajan luvalla tai omalta maalta, pihlajan nuoria lehtiä teeaineksiksi tai ihanaan pihlajajuomaan.

Kerään pihlajanlehtiä myös kuivuriin, jotta voin nauttia pihlajanlehtiteestä talvellakin. Lisään teehen ceylonin kanelitankoa, kuivattuja karpaloita, mausteneilikoita tai kuivattuja pihlajanmarjoja.

 

 

Luonnon ruoka-aitta on uskomattoman runsas. Sieltä löytyy ilmaisia villejä raaka-aineita, joista voi loihtia ihania ruokia ja juomia kunhan oppii ensin tunnistamaan, keräämään ja käsittelemään näitä villivihanneksia ja -yrttejä.

Käyttöohjeet luonnon villiin ruoka-aittaan ja loppuelämän ihanaan harrastukseen saat Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssilta.