Title Image

Kevät etenee – oletko sinä valmis?

Kevät etenee – oletko sinä valmis?

Luonnon ilmainen supermarket on kohta auki!

Enää reilu kuukausi hortakevääseen! Oletko varautunut? Tunnetko hortaa eli villiyrttejä, uskallatko kerätä niitä, osaatko kokata niistä ja osaatko säilöä niitä ensi syksyn ja talven tarpeisiin? Mitä enemmän ruuan hinta nousee, sitä viisaampaa on hankkia hortoilun taidot. Luonnonkasveja hyödyntämällä säästää rahaa ja terveyskin kohentuu.

Nyt kun villiyrtit vielä uinuvat lumen alla, on hyvä alkaa opiskella hortoilun saloja. Opiskelumateriaaleihin ehtii rauhassa tutustua ja opetusvideoitakin katsella useaan kertaan. Kun ensimmäiset vauvavuohenputket ja vauvalitulaukat nostavat päätään huhtikuun lopussa, tunnistat kasvit ja uskallat heittäytyä villiyrttien innostavaan maailmaan, josta ei ole paluuta.

Hortoilun myötä vietät enemmän aikaa luonnossa. Rentoudut ja rauhoitut, saat terveyttä ylläpitävää ilmaista ruokaa – ja rohtojakin. Säästät pitkän pennin ruokakuluissa, jaksat ja voit paremmin. Ja mikä parasta: saat uusia, upeita makuelämyksiä, hyvää ruokaa, joka on ulottuvillasi, kunhan sinulla on avaimet luonnon ruoka-aittaan.

Et voi ajaa autoa ilman ajokorttia, sinun on osattava auton hallinta ja liikennesäännöt ennen kuin saat ajoluvan. Sama pätee niin sienestykseen kuin hortoiluunkin. Sinun on ehdottomasti tunnettava kasvit ennen kuin lähdet niillä herkuttelemaan. Suomessa on valtavasti syötäviä villikasveja mutta myös tappavan myrkyllisiä. Sama pätee sieniin. Kasvien kanssa ei kannata pelleillä. Luonnosta saa syödä vain sitä mitä tunnistaa varmasti.

Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssilta saat luonnon käyttöohjeet ja avaimet villiyrttien innostavaan maailmaan. Opit tunnistamaan, keräämään, käsittelemään ja kokkaamaan ruokia ja juomia villiyrttejä hyödyntäen. Opit myös kasvien rohtokäyttöä.

Lähde mukaan kurssille asiantuntijan matkassa. Kurssin kouluttajana on villiyrttikouluttaja, yrttiterapeutti, tietokirjailija, FM Raija Kivimetsä. Raija on kouluttanut tuhansia ihmisiä hortoilun saloihin niin livekursseilla kuin verkossakin. Hän on myös vetänyt horta- ja patikkamatkoja Kreetalle yli 20 vuoden ajan. Raija on lisäksi Hortaohjaaja 3.0-koulutuksen pääkouluttaja.

Kurssin käytyäsi elämäsi muuttuu!

Saat uuden elämänmittaisen harrastuksen, säästät rahaa, selviydyt vaikka maailmalla kuinka myllertäisi, olet turvassa ja varustautunut. Olet omavaraisempi ja pelkäät vähemmän.

Kun opit hortoilun taidon, olet itsevarmempi, osaat kokata, säilöä ja hyödyntää luonnon ruoka-aittaa heti huhti-toukokuusta pitkälle lumen tuloon.

Älä siis jahkaile, vaan lähde muuttamaan niin oma kuin läheistesikin elämä. Kurssin käytyäsi sinulla on avaimet luonnon ilmaiseen ruoka-aittaan, joka on auki 24/7 huhtikuusta lumentuloon saakka!

Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssi alkaa 6.4.2023 ja kestää 6 viikkoa. Kaikki kurssin laajat materiaalit ovat käytössäsi 31.7.2023 saakka.