Title Image

Kesän ihania villiyrttikursseja Pohjois-Karjalassa

Hortoilu Käenkaali, ketunleipä (Oxalis acetosella).

Kesän ihania villiyrttikursseja Pohjois-Karjalassa

Nyt heinäkuussa on tulossa ihania villiyrttitapahtumia Pohjois-Karjalassa. Tutustu tapahtumiin ja tule mukaan!

18.7. Kalevalainen viisaus nykynaisen voimavaraksi  – tapahtuma

Paikka: Rääkkylän Koivuniemi

Kansalliseepoksemme Kalevala on tämän teemapäivän inspiraationa. Tule nauttimaan ja ammentamaan inspiraatiota villiyrteistä, maalaamisesta, musiikista, kehonhuollosta ja herkullisesta ruuasta. Voimapäivän aikana kuulet villiyrttien käyttämisestä ruokana ja rohtona, saat päästää luovuutesi valloilleen maalaamalla, tanssilla ja pirtanauhan tekemisellä. Hoidat kehosi kuntoon kalevalaisella jäsenkorjauksella ja turvesaunalla. Kaiken kruunaa herkullinen villiruokamenu-buffet ja kantelekonsertti.

Villiyrtit ruokana ja rohtona työpaja klo 10-13

Villiyrttikouluttaja, kasvilääkinnän asiantuntija, tietokirjailija Raija Kivimetsä opastaa työpajassa villiyrttien ja yrttien ruoka- ja rohtokäyttöön. Jokainen pääsee tekemään myös oman kasvisuitsukkeen ja yrttisuolan.
Hinta: 45 €, sisältää koulutuksen ja materiaalit
Kesto: 3 tuntia
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: raija@hortoilu.fi tai 040 5410696 

Luonnon apteekki itsehoidossa ja hemmottelussa -kurssi

24.7.-26.7.
Koivuniemi, Rääkkylä

Voimaannu villiyrteistä -kurssi

30.7. klo 17-20.30
Itärajan Helmi, Tohmajärvi
Voimaannu villiyrteistä -kurssilla opit tunnistamaan, keräämään ja hyödyntämään villiyrttejä monin tavoin hyvinvointisi tueksi. Illan aikana kuulet hortoilu.fi -sivuston perustajan, villiyrttikouluttaja Raija Kivimetsän opastamana kuinka voit käyttää muitakin kasveja terveyden ja hyvän olon lähteenä. Lisäksi saat valmistaa itsellesi oman jalkakylpysuolan pihapiirin kasveista.
Itärajan Helmen vetäjä Riitta Okkonen loihtii iltaan upean aterian villiyrteillä höystettynä.
Hinta: 59€
Hintaan sisältyy: villiyrttikouluttaja, tietokirjailija Raija Kivimetsän opastus erityisesti naisten hyvinvointia ja jaksamista tukeviin kasveihin.
Herkullinen kasviskeitto, villiyrteillä höystetty munakasrulla ja satokauden marjoista loihdittu jälkiruoka sekä kahvi/yrttitee sekä jokaisen osallistujan omatekemä juuri itselle räätälöity yrttinen jalkakylpysuola.
Voit illan aikana hankkia itselle mm. Hulluna hortaan -kirjaa, Autuutta aivoille® Hoitavia kortteja, laadukkaita yrttivalmisteita ja villasukkia.

Tiedustelut villiyrttikurssista: raija@hortoilu.fi tai 040 5410 696

 

Ilmoittautumiset, tiedustelut kurssipaikasta, ruokavaliot:  Riitta Okkonen, 0447 444 070, info@riittaokkonen.com
www.riittaokkonen.com
Villiyrttejä, villiä saippuaa ja salvaa -kurssi
tulossa elokuussa
Rääkkylä
Hinta 59 €
Luonto on antelias ruoka-aitta mutta sieltä voi ammentaa aineksia myös ihon- ja kauneuden hoitoon. Ihanalla kurssilla opit hyödyntämään villiyrttejä ja muita kasveja ruokana ja ihonhoidossa. Opit tekemään omaa saippuaa ja hoitosalvaa vaikka pukinkonttiin. Kurssin vetäjinä ovat villiyrttikouluttaja Raija Kivimetsä sekä luonnollisten saippuoiden ja salvojen taituri, sairaanhoitaja Kati Härkönen.
Hintaan sisältyy: villiyrttiopastus, kaikki materiaalit saippuan ja salvan valmistukseen, kahvi/tee/sikuri pientä hortaista syötävää
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: raija@hortoilu.fi tai 040 5410696. Kurssille otetaan vain rajallinen määrä osallistujia, joten mikäli mielit mukaan, varaa paikkasi mahdollisimmat pian.