Title Image

Herkuttelua, patikointia ja kasvien ihanuutta Kreetan keväässä!

Herkuttelua, patikointia ja kasvien ihanuutta Kreetan keväässä!

Haluatko viettää rentouttavan ja voimaannuttavan loman patikoimalla ihanissa maisemissa, kukkaloistossa ja vehreyden keskellä hyvässä seurassa ja samalla nauttia kreetalaisen keittiön parhaista herkuista ja paikallisviineistä?

Lähde kanssamme Kreetan kevääseen nauttimaan olostasi. Huhtikuussa 2023 matkaamme jälleen Keski-Kreetalle Spilin vuoristokylään, jossa saat nauttia vuoristokylän tunnelmasta ja huikeista maisemista. 

Keväällä ilma on raikasta, luonto vehreää, villitulppaanit ja -orkideat kukkivat ja ihanat maisemat herkistävät kauneudellaan. Kaikkialla näkyy hortaa eli villivihanneksia sekä upeita villinä kasvavia mausteyrttejä. Kevään matkoilla niin keho kuin mieli rentoutuvat.

Moni horta- ja yrttimatkalla ollut palaa usein takaisin, sillä jokainen matka on ainutlaatuinen niin kasvien, sään kuin porukan tähden. Joka matkalla myös oppii ja kokee jotain uutta. Moni sanoo odottavansa myös ihania yhteisruokailuja pitkässä pöydässä erilaisissa tavernoissa herkutellen.

Matkoilla patikoimme päivittäin leppoisaan tahtiin ja päivämatkat ovat 5-3 kilometriä. Matkalle tulijoilta edellytetään normaalia peruskuntoa ja kävelykykyä. Patikoinneillamme on aina kaksi vetäjää: matkanjohtaja ja matkaopas. Mukana on usein myös apuopas.

Matkan aikana on myös yksi vapaapäivä, jolloin jokainen voi tehdä mitä huvittaa: lueskella kirjaa, tehdä ostoksia joko Rethymnonin kaupungissa tai Plakiaksen rantakylässä, istuskella kahviloissa tai tehdä vaikka omia kävelyretkiä. Uimaankin pääsee.

Kokeneena matkanjohtajana on villiyrttien asiantuntija, hortakouluttaja, tietokirjailija ja yrttiterapeutti Raija Kivimetsä ja matkaoppaana Kreetan ja kreetalaisen ruokavalion tunteva Sari Kissakivi. Raija rakastaa Kreetaa ja tuntee yli 80 kreetalaista kasvia. Hän on vetänyt kymmeniä hyvinvointimatkoja Kreetalle jo yli 21 vuoden ajan aina keväisin ja syksyisin. 

 

Kevään 2023 matkat:

16.4.-23.4.2023  Spilin vuoristokylä

23.4.–30.4.2023  Spilin vuoristokylä

 
Matkojen hinta on 1290€. Hintaan sisältyvät lentokenttäkuljetukset, majoitukset viihtyisässä perhehotellissa 2 hengen huoneessa runsaine aamiaisineen, ohjelman ateriat paikallisviineineen, kuljetukset retkille ja patikoimaan, kasviopastukset, tietoa kasvien hyvinvointikäytöstä, pieniä itsehoito-ohjeita, matkanjohtajien ja matkaoppaan palvelut. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 165 €.

Hinta ei sisällä lentoja. Suorat lennot saa esimerkiksi Finnairilta. Autamme tarvittaessa lentojen hankinnassa.

Matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on Polar Star Travel. Jokaiselta matkalaiselta edellytetään omaa matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.

Kysy lisää matkoista raija@hortoilu.fi. Paikkoja on rajoitetusti!

Lue lisää hyvinvointimatkoista