Kasvien ihanuutta, patikointia ja herkuttelua Kreetan keväässä

Kasvien ihanuutta, patikointia ja herkuttelua Kreetan keväässä

Joka vuosi huhtikuussa teemme pari viikon mittaista horta- ja patikkamatkaa Kreetalle, Spilin vuoristokylään. Siellä ilma on raikasta, luonto vehreää, villitulppaanit ja -orkideat kukkivat ja ihanat maisemat herkistävät kauneudellaan. Kaikkialla näkyy hortaa eli villivihanneksia sekä upeita villinä kasvavia mausteyrttejä. Kevään matkoilla niin keho kuin mieli rentoutuvat.

Kevään hortamatkoilla nautitaan luonnosta, kasveista, maisemista, herkullisesta ruuasta ja hyvästä seurasta. Moni hortamatkalla ollut palaa usein takaisin, sillä jokainen matka on ainutlaatuinen niin kasvien, sään kuin porukan tähden. Joka matkalla myös oppii ja kokee jotain uutta. Moni sanoo odottavansa myös ihania yhteisruokailuja pitkässä pöydässä erilaisissa tavernoissa herkutellen.

 

 

 

Matkoilla patikoimme päivittäin leppoisaan tahtiin ja päivämatkat ovat 5-14 kilometriä. Matkalle tulijoilta edellytetään normaalia peruskuntoa ja kävelykykyä. Patikoinneillamme on aina kaksi matkanjohtajaa. Matkan aikana on myös yksi vapaapäivä, jolloin jokainen voi tehdä mitä huvittaa: lueskella kirjaa, tehdä ostoksia, istuskella kahviloissa tai tehdä vaikka omia kävelyjä.

Matkanjohtajina ovat villiyrttien asiantuntija, hortakouluttaja, tietokirjailija ja fytoterapeutti Raija Kivimetsä sekä paikalliselämysmatkailun pioneeri, hortakouluttaja Jouko KivimetsäKivimetsät ovat vetäneet hyvinvointimatkoja Kreetalle jo 19 vuoden ajan.

Seuraavat matkat järjestetään 19.4.-26.4.2020 ja 26.4.-3.5.2020 

Matkojen hinta on 1399€. Hintaan sisältyvät lennot, lentokenttäkuljetukset, majoitukset 2 hengen huoneessa aamiaisineen, ohjelman ateriat paikallisviineineen, kuljetukset retkille ja patikoimaan, kasviopastuksen, tietoa Kreetan historiasta sekä kahden matkanjohtajan palvelut.

 

Hotellimme on Heracles Pension. Pieni, perheen ylläpitämä, erittäin siisti hotelli. Huoneissa on jääkaappi, suihkullinen kylpyhuone, parveke, TV ja nettiyhteys. Hotelli sijaitsee kylän keskellä lähellä kauppoja ja kahviloita. Hotellin aamiainen on runsas ja koostuu pääosin hotellin omistajaperheen oman puutarhan tuotteista.
Voit majoittua myös yli 100 vuotta vanhaan entisöityyn paikallistaloon, jossa on enemmän tilaa. Lisähinta 90–110 €/hlö. Tarjolla on myös yhden hengen huonevaihtoehtoja, lisähinta 210 €.

Matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkahaukka, rekisterinumero 2813/13/MjMvU. Jokaiselta matkaajalta edellytetään omaa matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.

Kysy lisää matkoista raija@hortoilu.fi tai soita 040 5410696  ja pyydä esite.

Lue lisää hyvinvointimatkoista

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.