Title Image

Juustoiset hortarullat alkupalaksi

Juustoiset hortarullat alkupalaksi

Tosielämän esimerkki siitä, kuinka nopeaa, edullista ja helppoa (kerran opittuaan) hortoiluherkuttelu on!

Kustantajamme tuli käymään kodissamme lyhykäisesti tuomaan henkiökohtaisesti lisää Hulluna hortaan -kirjoja, koska niiden menekki on niin hurjaa. Näin hyvä palvelu meillä on Mividata Oy:ltä. Vierailu oli kuitenkin hiukan yllätys, eikä meillä ollut mitään vierasvaratarjottavaa talossa. Tiedämme, että kustantajamme arvostaa makunautintoja ja erityisesti hortamaistajaisia.

Ennen vieraamme tuloa koirakin piti viedä lenkille eikä sen jälkeen tarjoilun valmistamiseen ollut aikaa kuin 5 minuuttia. Ajattelin, että jotain luonto tarjoaa aina kuitenkin, ei hätää.

Hortakoira-Onnin kanssa lenkillä osuimme ennen havaitsemattomaan litulaukka-apajaan ja vuohenputkia ja voikukkia on aina runsaasti tarjolla. Koppasin mukaan isomaksaruohoakin perusapajastamme, jonka kasvustoa vaalimme yliharvennukselta. Tiesin, että jääkaapissa oli vielä purkki vuohenmaidosta tehtyä chevré-tuorejuustoa.

 

hortarullat

 

Näistä aineksista syntyi sitten ideana uusi alkupalakokonaisuus, juustoiset hortarullat dolmadesien tapaan. Tuorejuusto on pehmeää survottavaksi ja vuohenjuuston maku istuu täydellisessä makuharmoniassa vuohenputkeen, mikä on hauska nimileikki.

Sekoitin survottua tuorejuustoa huuhdeltuun ja silputtuun vuohenputkeen, molempia tilavuudeltaan samat määrät, ja lorautin notkistajaksi hiukan kunnon kreetalaista tilaoliiviöljyä. Täyte oli valmis. Kääräisin täytettä lusikallisen sekä sileälaitaisen voikukanlehden sisään että tötterölle käännetyn litulaukan lehden sisään kuvan tapaan.

Taustalla on isomaksaruoho, josta tämän hetken koossaan koko kasvi on syötävää. Lehdet on huuhtaistu ennen tarjoilua, ei mitenkään lämpökäsitelty.

Lopputulos oli huikea makuelämys – ottaen huomioon viiden minuutin valmistusajan! Litulaukan sipuliaromin omanlainen surperherkullinen maku ja samoin voikukan kiva karvaus sopivat molemmat erinomaisesti näihin uuden ajan alkupaloihin. Kokeilkaapa!