Itämaiset nokkosletut vievät kielen mennessään
Itämaiset nokkosletut vievät kielen mennessään. Juuri nyt kannattaa kykkiä luonnossa ja kerätä nuoria ja herkullisia nokkosia sekä valmistaa niistä jos jotakin ruokaa. Nyt on myös paras ajankohta pakastaa ja kuivata nokkosia talvenkin varalle. Kun pimeys vie voimat, pakastettua nokkosta ja muutakin hortaa on helppo lisätä ruokaan kuin ruokaan sekä aamuiseen smoothieen. Meillä aivoja hellivään smoothieen lisätään aina paljon mustikoita, avokadoa, kurkumaa ja ainakin kourallinen pakastettua hortaa.
Nokkoslettuja tehdään varmasti kymmenillä erilaisilla ohjeilla mutta meidän suosikkimme löytyy Hulluna hortaan -kirjastamme. Ohje on gluteeniton ja maidoton ja näiden lettujen maku mitä ihanin!
Itämaiset nokkosletut
4 dl kookosmaitoa
3 luomumunaa
2,5-3 dl gluteenitonta jauhoseosta/tattarijauhoja/mantelijauhoja
3 dl hienoksi silputtua ryöpättyä nokkosta (myös pakastettu nokkonen sopii)
ruususuolaa
mustapippuria
1 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
neitsytkookosöljyä paistamiseen
Valmistus
Sekoita kookosmaito, hienoksi hakatut nokkoset ja munat ensin keskenään. Siivilöi joukkoon jauhot, ja lisää mausteet. Sekoita sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Anna turvota puolisen tuntia.
Paista taikinasta pieniä lettuja kuumalla pannulla. Tarjoile esimerkiksi omena- tai tyrnihillon tai pihlajanmarjahyytelön kera. Maistuu ihanalta myös homejuuston ja kuusenkerkkä-puolukan kera.
Teksti ja resepti: Raija Kivimetsä