Title Image

Hyvinvointimatkat hoitavat mieltä ja kehoa

Matkojen pääosia näyttelevät keväisin luonto, kasvit ja villiyrtit, kukkaloisto, herkullinen aito ruoka, yhdessäolo, elämästä nauttiminen ja patikointi. Syksyn matkoilla keskitymme mielen ja aivojen hyvinvointiin luonnon ja patikointien lisäksi. Ihania ja kiitettyjä hoitavia matkoja olen tehnyt Välimerelle Kreetan vuoristo- ja rantakyliin keväisin ja syksyisin jo 21 vuoden ajan. Keväällä 2022 suuntasimme samoilu- ja hortamatkalle viehättävään Paleochoraan sekä jo monille tutuksi tulleeseen ihastuttavaan Spilin vuoristokylään ihanien maisemien ja upeiden patikkareittien äärelle. Keväällä 2023 suuntaamme jälleen Spilin vuoristokylään Keski-Kreetan ihaniin maisemiin ja luontoon. Tulossa on myös ihana naisten voimamatka Sisiliaan tulivuori Etnan energioihin 10.5.-17.5.2023.
Luonto, yrtit, ilo ja herkuttelu ovat olennainen osa matkojamme! 

Kevään matkat Spilin vuoristokylään ovat saaneet suuren suosion vuosien saatossa. Jos nautit luonnosta, villiyrteistä, kukista, patikoinnista upeissa maisemissa ja rakastat herkullista ruokaa, tämä matka on juuri sinulle! Kreetan kevät on ihanan vihreä, värikäs ja täynnä tuoksuja!

Hyvinvointimatkojemme yhteistyökumppaneina ovat paikalliset ihmiset: asumme perhehotelleissa, ruokailemme ja kahvittelemme perhetavernoissa ja -kafenioissa. Toiminnassamme on tärkeää tukea paikallisten asukkaiden matkailuelinkeinoa; kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat toimintamme kulmakiviä.

 

 

Matkat 2023

Spilin vuoristokylään

16.4.– 23.4.2023

sekä

23.4.-30.4.2023

 

 

Spilin vuoristokylässä majoitumme viehättävässä perhehotellissa, jonka herkullinen aamiainen on valmistettu heidän oman puutarhansa antimista. Kaikki on tuoretta ja paikallista.

Syömme jokaisella matkalla herkullista ja perinteistä kreetalaisruokaa eri tavernoissa,  noin 8-10 ruokalajia kullakin aterialla, maistelemme hortaa ja nautimme paikallisviiniä.

 

Matkojen herkullinen ruoka, mukava porukka, ihanat patikoinnit, ihastuttavat yrtit ja kukat sekä Kreetan huikeat maisemat saavat monet matkalaiset palaamaan reissulle vuosi toisensa jälkeen.

 

Matkojen järjestelyistä, patikoinneista, opastuksista, herkullisista tavernavalinnoista ja kunkin matkalaisen viihtyvyydestä ja turvallisuudesta vastaa huipputiimi, jossa on matkanjohtaja sekä matkaopas. Matkanjohtajana toimii villiyrttikouluttaja, yrttiterapeutti ja 21 vuotta Kreetan hyvinvointimatkoja vetänyt Raija Kivimetsä ja mukana oppaana Kreetan tuntija ja patikkamatkojen vetäjä, Kreetan ja kreetalaisen ruokavalion tuntija Sari Kissakivi. Mukana matkoilla on myös apuopas.

 

Tiedustelut ja varaukset: raija@hortoilu.fi tai 040 5410696

 

Hinta 1290 €/hlö 2 hengen huoneessa (Yhden hengen huoneen lisämaksu 165 €, mahdollisuus majoittua viehättävään kylätaloon keittiöineen ja mukavuuksineen 35 euroa/hlö/vrk lisähinnalla.) 

Hinta ei sisällä lentoja. Suorat lennot saa esimerkiksi Finnairilta tai Norwegianilta.  Autamme tarvittaessa lentojen varaamisessa.

MAKSA VARAUSMAKSU

Patikointia, kukkaloistoa, villiyrttejä ja herkullista ruokaa

 

Kevään matkoilla tutustutaan luontoon, villikasveihin ja kukkaloistoon, opitaan kasvien hyvinvointivaikutuksista, herkutellaan ihanilla kreetalaisruuilla ja patikoidaan luonnossa kauniissa maisemissa. Olemme osa kyläyhteisöä: tapaamme asukkaita, patikoimme erilaisissa maastoissa kukkaniityistä oliivilehtoihin ja vuoristopoluista kyläteihin. Herkuttelemme pitkässä pöydässä nauttien lukuisista ruokalajeista ja paikallisviinistä!

 

Matkojen patikoinnit vaihtelevat 5-13 kilometriin ja edellyttävät normaalia peruskuntoa. Patikoimme leppoisaan tahtiin ihanista maisemista ja luonnosta nauttien.

 

Paikallisten ihmisten, saaren perinteiden ja luonnon arvostaminen sekä kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat hoitavien matkojemme ydintä.

 

 

Matkanjohtajana on Raija Kivimetsä ja matkaoppaana Sari Kissakivi.

 

 

Kevään 2023 matkojen ajankohdat:

Spilin vuoristokylä 16.4.–23.4.2023 sekä 23.4.-30.4.2023

 

 

Horta- ja patikkamatkojen hinta on 1290 €. Hintaan sisältyvät majoitukset 2 hengen huoneessa runsaine aamiaisineen, 6 isoa ateriaa paikallisviineineen, lentokenttäkuljetukset, kuljetukset retkille ja patikoimaan, Raijan kasviopastukset, tietoa kasvien hyvinvointikäytöstä sekä matkanjohtajan ja matkaoppaan palvelut.

 

 

Hinta EI sisällä lentoja. Suorat lennot saa joko Finnairilta tai Norwegianilta.
Yhden hengen huonelisä 165 euroa.

Jokaiselta matkustajalta edellytetään omaa matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Polar Star Travel

MAKSA VARAUSMAKSU

Tulossa toukokuussa 2023 ihana naisten voimamatka Sisiliaan tulivuori Etnan energioihin. Lisätietoja matkasta tulossa pian!