Hyvinvointimatkat hoitavat mieltä ja kehoa

Matkojen pääosia näyttelevät keväisin luonto, kasvit ja villiyrtit, kukkaloisto, herkullinen aito ruoka, yhdessäolo, elämästä nauttiminen, kasvien hyvinvointivaikutukset ja patikointi. Syksyn matkoilla keskitymme mielen ja aivojen hyvinvointiin luonnon ja patikointien lisäksi. Ihania ja kiitettyjä hoitavia matkoja olen tehnyt Välimerelle Kreetan vuoristo- ja rantakyliin keväisin ja syksyisin jo 20 vuoden ajan. Nyt vuonna 2021, juhlavuoden kunniaksi, avaamme pari uutta kohdetta, jonne matkaamme syys- ja lokakuussa 2021! Keväällä 2022 suuntaamme uutena kohteena samoilu- ja hortamatkalle viehättävään Paleochoraan sekä ihastuttavaan Spilin vuoristokylään ihanien maisemien ja upeiden patikkareittien äärelle.

 

Yrtit ja horta kuuluvat aidon kreetalaiskylän arkeen ja juhlaan!

Kevään matkat Spilin vuoristokylään ovat saaneet suuren suosion vuosien saatossa. Jos nautit luonnosta, villiyrteistä, kukista, patikoinnista upeissa maisemissa ja rakastat herkullista ruokaa, tämä matka on juuri sinulle! Kreetan kevät on ihanan vihreä, värikäs ja täynnä tuoksuja!

Hyvinvointimatkojemme yhteistyökumppaneina ovat paikalliset ihmiset: asumme perhehotelleissa, ruokailemme ja kahvittelemme perhetavernoissa ja -kafenioissa. Toiminnasamme on tärkeää tukea paikallisten asukkaiden matkailuelinkeinoa; kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat toimintamme kulmakiviä.

 

 

Matkat

 

Kevään matkojen ajankohdat:
17.4.-24.4.2022 ja 24.4.-1.5.2022

 

 

Spilin vuoristokylässä majoitumme viehättävässä Heraclesin ja Cristinan viehättävässä perhehotellissa, jonka herkullinen aamiainen on valmistettu heidän oman puutarhansa antimista. Kaikki on tuoretta ja paikallista.

Syömme koko matkan ajan herkullista ja perinteistä kreetalaisruokaa eri tavernoissa,  noin 10 ruokalajia kullakin aterialla, maistelemme hortaa ja nautimme paikallisviiniä.

 

Matkojen herkullinen ruoka, mukava porukka, ihanat patikoinnit, ihastuttavat yrtit ja kukat sekä Kreetan huikeat maisemat saavat monet matkalaiset palaamaan reissulle vuosi toisensa jälkeen.

Matkojen järjestelyistä, patikoinneista, opastuksista, herkullisista tavernavalinnoista ja kunkin matkalaisen viihtyvyydestä ja turvallisuudesta vastaa huipputiimi, jossa on aina kaksi matkanjohtajaa sekä yksi Kreetan tunteva apuopas. Matkanjohtajina toimivat villiyrttikouluttaja, yrttiterapeutti ja 20 vuotta Kreetan hyvinvointimatkoja vetänyt Raija Kivimetsä ja kokenut Kreetan tuntija ja patikkamatkojen vetäjä, erä- ja luonto-opas Antti Teerisuo.

Tiedustelut ja ennakkovaraukset: raija@hortoilu.fi tai 040 5410696

 

Hinta 1140 €/hlö 2 hengen huoneessa (Yhden hengen huoneen lisämaksu 160 €) 

 

Hinta ei sisällä lentoja. Suorat lennot saa esimerkiksi Finnairilta.  

 

Virallinen matkanjärjestäjä: Fysimera Oy, rekisterinumero 2303360-6.

SPILIN HORTA- JA YRTTIMATKA2

Patikointia, kukkaloistoa, villiyrttejä ja herkullista ruokaa

 

 

Kevään matkoilla tutustutaan luontoon, villikasveihin ja kukkaloistoon, opitaan kasvien hyvinvointivaikutuksista, herkutellaan ihanilla kreetalaisruuilla ja patikoidaan luonnossa kauniissa maisemissa. Kevään 2022 uutuutena otamme valikoimiin Spilin vuoristokylän lisäksi ihastuttavan Paleochoran, jonne vedämme kaksi samoilu- ja hortamatkaa  27.3.-3.4.2022 sekä 3.4.-10.4.2022. 

Olemme osa kyläyhteisöä: tapaamme asukkaita, patikoimme erilaisissa maastoissa kukkaniityistä oliivilehtoihin ja vuoristopoluista kyläteihin. Herkuttelemme pitkässä pöydässä nauttien lukuisista ruokalajeista ja paikallisviinistä!

Matkojen patikoinnit vaihtelevat 5-15 kilometriin ja edellyttävät normaalia peruskuntoa. Patikoimme leppoisaan tahtiin ihanista maisemista ja luonnosta nauttien.

Paikallisten ihmisten, saaren perinteiden ja luonnon arvostaminen sekä kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat hoitavien matkojemme ydintä.

 

 

Matkanjohtajina ovat Raija Kivimetsä ja Antti Teerisuo, matkaoppaina Susanna Ilppola ja Sari Makkonen.

 

 

Kevään matkojen ajankohdat:

Paleochoran rantakylä 27.3.–3.4.2022 sekä 3.4.–10.4.2022

Spilin vuoristokylä 17.4.–24.4.2022 sekä 24.4.–1.5.2022

 

 

Näiden ihanien horta- ja yrttimatkojen hinta on 1140 €. Hintaan sisältyvät majoitukset 2 hengen huoneessa runsaine aamiaisineen, ohjelman ateriat paikallisviineineen, kuljetukset retkille ja patikoimaan, kasviopastukset, tietoa kasvien hyvinvointikäytöstä  ja kokkausworkshop sekä matkanjohtajien ja matkaoppaan palvelut.

 

 

Hinta EI sisällä lentoja. Suorat lennot saa joko Finnairilta tai Norwegianilta.
Yhden hengen huonelisä 160 euroa.

 

Matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on Fysimera Oy. Jokaiselta matkustajalta edellytetään omaa matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.

Tulossa kaksi uutta ihanaa Kreetan kohdetta syys- ja lokakuussa 2021!

 

 

Luvassa on rentouttavaa aivojen hyvinvointiohjelmaa, herkullista kreetalaista ruokaa, patikointia päivittäin upeissa maisemissa, luonnon hoitavaa voimaa sekä terveyttä vaalivien kasvien käyttövinkkejä niin teoriassa kuin käytännössä. Pääset tutustumaan jo syyskuun Sitian matkaan!

 

 

Kysy lisää: raija@hortoilu.fi tai soita 040 5410696

Tulossa syyskuussa 2021 ihana hoitava patikkamatka Kreetan Sitiaan! 

Hyvästele kiire ja stressi ja lähde syyskuussa Kreetan Sitiaan rentouttavalle hoitavalle matkalle, joka voimaannuttaa ja koskettaa niin mieltä kuin kehoa. Luvassa on aivojumppaa, ikimuistoisia patikointeja, herkullisia yhteisaterioita, ihania retkiä, läsnäoloharjoituksia luonnossa sekä aivojen hyvinvoinnin teemoja.

 

Aamut aloitamme lempeällä aivojumpalla merta ihaillen. Opimme kehon ja mielen hoitovinkkejä, teemme  läsnäoloharjoitteita luonnossa ja patikoimme  vehmaissa oliivilehdoissa, aasipoluilla, vehreissä rotkoissa ja jylhän upeissa maisemissa. 

 

Herkuttelemme maailman terveellisimmäksi noteeratulla kreetalaisella ruualla ja tutustumme myös öljystään ja viineistään kuuluisaan Toploun luomuluostariin.

 

Matkan hyvinvointisisällöstä vastaa aivoterveyden asiantuntija, terveystoimittaja, yrttiterapeutti FM Raija Kivimetsä. 

Matkan patikointiosuuksista ja paikallisjärjestelyistä vastaa kokenut Kreetan tuntija, erä- ja luonto-opas Antti Teerisuo. Mukana matkalla apuoppaana toimii kokenut Kreetan tuntija Sari Makkonen.

 

 

Tutustu ihanaan matkaan!

 

Kysy lisää:  raija@hortoilu.fi tai soita 040 5410696