Hyvinvointimatkat hoitavat mieltä ja kehoa

Matkojen pääosia näyttelevät keväisin luonto, kasvit ja villiyrtit, kukkaloisto, herkullinen aito ruoka, yhdessäolo, elämästä nauttiminen ja patikointi. Syksyn matkoilla keskitymme mielen ja aivojen hyvinvointiin luonnon ja patikointien lisäksi. Ihania ja kiitettyjä hoitavia matkoja olen tehnyt Välimerelle Kreetan vuoristo- ja rantakyliin keväisin ja syksyisin jo 21 vuoden ajan. Keväällä 2022 suuntasimme samoilu- ja hortamatkalle viehättävään Paleochoraan sekä jo monille tutuksi tulleeseen ihastuttavaan Spilin vuoristokylään ihanien maisemien ja upeiden patikkareittien äärelle. Keväällä 2023 suuntaamme jälleen Spilin vuoristokylään Keski-Kreetan ihaniin maisemiin ja luontoon.
Yrtit ja horta kuuluvat aidon kreetalaiskylän arkeen ja juhlaan!

Kevään matkat Spilin vuoristokylään ovat saaneet suuren suosion vuosien saatossa. Jos nautit luonnosta, villiyrteistä, kukista, patikoinnista upeissa maisemissa ja rakastat herkullista ruokaa, tämä matka on juuri sinulle! Kreetan kevät on ihanan vihreä, värikäs ja täynnä tuoksuja!

Hyvinvointimatkojemme yhteistyökumppaneina ovat paikalliset ihmiset: asumme perhehotelleissa, ruokailemme ja kahvittelemme perhetavernoissa ja -kafenioissa. Toiminnassamme on tärkeää tukea paikallisten asukkaiden matkailuelinkeinoa; kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat toimintamme kulmakiviä.

 

 

Matkat 2023

Spilin vuoristokylään

15.4.– 22.4.2023

sekä

22.4.-29.4.2023

 

 

Spilin vuoristokylässä majoitumme viehättävässä perhehotellissa, jonka herkullinen aamiainen on valmistettu heidän oman puutarhansa antimista. Kaikki on tuoretta ja paikallista.

Syömme jokaisella matkalla herkullista ja perinteistä kreetalaisruokaa eri tavernoissa,  noin 8-10 ruokalajia kullakin aterialla, maistelemme hortaa ja nautimme paikallisviiniä.

 

Matkojen herkullinen ruoka, mukava porukka, ihanat patikoinnit, ihastuttavat yrtit ja kukat sekä Kreetan huikeat maisemat saavat monet matkalaiset palaamaan reissulle vuosi toisensa jälkeen.

 

Matkojen järjestelyistä, patikoinneista, opastuksista, herkullisista tavernavalinnoista ja kunkin matkalaisen viihtyvyydestä ja turvallisuudesta vastaa huipputiimi, jossa on matkanjohtaja sekä matkaopas. Matkanjohtajana toimii villiyrttikouluttaja, yrttiterapeutti ja 21 vuotta Kreetan hyvinvointimatkoja vetänyt Raija Kivimetsä ja mukana oppaana Kreetan tuntija ja patikkamatkojen vetäjä, Kreetan ja kreetalaisen ruokavalion tuntija Sari Makkonen. Mukana matkoilla on myös apuopas.

 

Tiedustelut ja varaukset: raija@hortoilu.fi tai 040 5410696

 

Hinta 1290 €/hlö 2 hengen huoneessa (Yhden hengen huoneen lisämaksu 160 €, mahdollisuus majoittua viehättävään kylätaloon 100 euron/hlö  lisähinnalla.) 

Hinta ei sisällä lentoja. Suorat lennot saa esimerkiksi Finnairilta tai Norwegianilta.  

SPILIN HORTA- JA YRTTIMATKA2

Patikointia, kukkaloistoa, villiyrttejä ja herkullista ruokaa

 

Kevään matkoilla tutustutaan luontoon, villikasveihin ja kukkaloistoon, opitaan kasvien hyvinvointivaikutuksista, herkutellaan ihanilla kreetalaisruuilla ja patikoidaan luonnossa kauniissa maisemissa. Olemme osa kyläyhteisöä: tapaamme asukkaita, patikoimme erilaisissa maastoissa kukkaniityistä oliivilehtoihin ja vuoristopoluista kyläteihin. Herkuttelemme pitkässä pöydässä nauttien lukuisista ruokalajeista ja paikallisviinistä!

 

Matkojen patikoinnit vaihtelevat 5-15 kilometriin ja edellyttävät normaalia peruskuntoa. Patikoimme leppoisaan tahtiin ihanista maisemista ja luonnosta nauttien.

 

Paikallisten ihmisten, saaren perinteiden ja luonnon arvostaminen sekä kestävä kulutus ja kestävä kehitys ovat hoitavien matkojemme ydintä.

 

 

Matkanjohtajana on Raija Kivimetsä ja matkaoppaana Sari Makkonen.

 

 

Kevään 2023 matkojen ajankohdat:

Spilin vuoristokylä la-la 15.4.–22.4.2023 sekä 22.4.-29.4.2023

 

 

 

Horta- ja patikkamatkojen hinta on 1290 €. Hintaan sisältyvät majoitukset 2 hengen huoneessa runsaine aamiaisineen, 6 isoa ateriaa paikallisviineineen, lentokenttäkuljetukset, kuljetukset retkille ja patikoimaan, kasviopastukset, tietoa kasvien hyvinvointikäytöstä sekä matkanjohtajan ja matkaoppaan palvelut.

 

 

Hinta EI sisällä lentoja. Suorat lennot saa joko Finnairilta tai Norwegianilta.
Yhden hengen huonelisä 160 euroa.

 

Jokaiselta matkustajalta edellytetään omaa matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.

Tulossa ihana Autuutta aivoille -hyvinvointimatka Kreetan Sitiaan 11.9.-18.9. 2022!

Luvassa on rentouttavaa aivojen hyvinvointiohjelmaa, herkullista kreetalaista ruokaa, patikointia upeissa maisemissa, luonnon hoitavaa voimaa sekä terveyttä vaalivien kasvien käyttövinkkejä niin teoriassa kuin käytännössä. Pääset tutustumaan jo syyskuun Sitian matkaan!

 

 

Kysy lisää: raija@hortoilu.fi tai soita 040 5410696

Tulossa syyskuussa 2022 ihana hoitava patikkamatka Kreetan Sitiaan! 

Hyvästele kiire ja stressi ja lähde syyskuussa Kreetan Sitiaan rentouttavalle hoitavalle matkalle, joka voimaannuttaa ja koskettaa niin mieltä kuin kehoa. Luvassa on aivojumppaa, ikimuistoisia patikointeja, herkullisia yhteisaterioita, ihania retkiä, läsnäoloharjoituksia luonnossa sekä aivojen hyvinvoinnin teemoja.

 

Aamut aloitamme lempeällä aivojumpalla merta ihaillen. Opimme kehon ja mielen hoitovinkkejä, teemme  läsnäoloharjoitteita luonnossa ja patikoimme  vehmaissa oliivilehdoissa, aasipoluilla, vehreissä rotkoissa ja jylhän upeissa maisemissa. 

 

Herkuttelemme maailman terveellisimmäksi noteeratulla kreetalaisella ruualla ja tutustumme myös öljystään ja viineistään kuuluisaan Toploun luomuluostariin.

 

Matkan hyvinvointisisällöstä ja patikoinneista vastaa aivoterveyden asiantuntija, terveystoimittaja, yrttiterapeutti FM Raija Kivimetsä. 

Matkan paikallisjärjestelyistä vastaa kokenut Kreetan tuntija, matkaopas Sari Makkonen.

 

 

Tutustu ihanaan matkaan!

 

Kysy lisää:  raija@hortoilu.fi tai soita 040 5410696