Title Image

Kevään ihastuttava uutuuskirja Hurmaava horta on ilmestynyt!

Kevään ihastuttava uutuuskirja Hurmaava horta on ilmestynyt!

Raija Kivimetsän raikas uutuuskirja Hurmaava horta – Ruokaa ja rohtoja villiyrteistä vie villiyrttien maailmaan sekä aloittelevat hortoilijat että villiyrttikonkarit. Kirjan sivuilla tutustut villiin parsakaaliin ja villiin wasabiin ja opit käyttämään vaikkapa viherjauheisiin kotimaisia villejä kasviaarteita.

Hurmaava horta tarjoilee lähes 300 sivun verran tietoa, vinkkejä ja ideoita villiyrttien käytöstä niin keittiössä, ihonhoidossa kuin hyvinvoinnin vaalijanakin. Kirjassa on yli 80 herkullista ruokaohjetta, jotka sopivat kaikille sekasyöjistä vegaaneihin.

Villivihannesten keräämisen ja hyödyntämisen eli hortoilun perusteos esittelee yli kaksikymmentä Suomen luonnossa kasvavaa kasvia. Mukana on tutumpia kasveja kuten nokkonen ja maitohorsma sekä vähemmän tunnettuja kuten valkopeippi, pihasaunio ja jauhosavikka.

 

Villiyrtit ovat trendin harjalla ja kestävän kehityksen ytimessä.

 

Hortoilussa ja hortassa on valtavasti hyviä puolia: villivihannekset ovat puhdasta, aromikasta, ilmaista ja terveellistä ruokaa – voidaan puhua erittäin ravinnetiheästä ja hyvinvointia edistävästä superruuasta. Horta on lähiruokaa, jonka hiilijalanjälki on nolla tai hyvin pieni.

Luonto on turvapaikka ja ruoka-aitta

Raija Kivimetsä

Tietokirjailija, terveystoimittaja ja villiyrttikouluttaja Raija Kivimetsä innostaa ja rohkaisee kaikenikäisiä liikkumaan luonnossa.

Raija muistuttaa, että luonnossa liikkuminen ja hortoilu ovat varsinaista mielenterveyden hoitoa ja aivoliikuntaa – erityisesti näinä päivinä. Hortoilusta  muodostuu helposti elämänmittainen harrastus ja luontoa kunnioittava elämäntapa.

“Kunnolla villeyteen hurahtaneet syövät villivihanneksia ympäri vuoden. Yhtä lailla ihanaa on, kun löytää parikin omaa juttua, miten hortaa voi käyttää ja vaikkapa yhdistellä villiä ja kesyä keittiössä. Olen aivan haltioissani, kun villiyrtit kiinnostavat tänä päivänä kaikenikäisiä ja erilaisia ihmisiä hyvinvointialan yrittäjistä ja retkeilijöistä urheilijoihin ja ruokahifistelijöihin”, Hortoilu.fi:n perustaja Raija iloitsee.

Kivimetsä on omalla hortoilijan polullaan vaalinut kansanparantajaukkinsa perintöä – sydämen koti ja oma Kivimetsän tila sijaitsee edelleen Rääkkylän Haapasalmen kylässä, jossa ukki Antti Makkonen työskenteli maanviljelijänä ja hoiti ihmisiä ja eläimiä luonnonkasveilla.

“Koen, että luonto on turvapaikka, ruoka-aitta, rentoutumiskeidas ja lataamo. Luontoon innostaminen, luonnon antimien hyödyntäminen kestävästi ja kaiken oppimani jakaminen on minulle tärkeä elämäntehtävä”, Kivimetsä hymyilee.

Raija Kivimetsä: Hurmaava horta – Ruokaa ja rohtoja villiyrteistä

  • 272 sivua, yli 20 kasvia, yli 80 reseptiä
  • Kustantaja Readme.fi
  • Ilmestymispäivä 17.3.2021

 

Löydät kirjan verkkokaupastamme ja laajasti kirjakaupoista ja kirjakauppojen verkkokaupoista.