Huippuyksinkertainen voikukkaresepti!
Tämän helpommaksi villivihannesten säilöntä ei voi tulla: etikkamarinoidut voikukanlehdet ja toisin sanoen Masterchef Australia -sarjan termiä käyttäen ”pickled dandelions”. Lopputulos on kuitenkin herkullinen ja maultaan sellainen, että sillä voi ”siedättää” ennakkoluuloisimpiakin perheenjäseniä tai ystäviä hortaruokien terveellisen herkuttelun maailmaan. Salaisuutena on kierrättää juuri loppunutta maustekurkkulientä. Kuvassa lopputulos on levitetty karjalanpiirakalle, mutta etikkavoikukka sopii mihin tahansa missä käyttäisit maustekurkkujakin. Koristeluna on persiljaa ja krassinkukkia. Voit koristella herkkupiirakan myös vaikka maitohorsman tai ruoholaukan kukilla.
Voikukkaresepti yksinkertaisuudessaan
Tässä raaka-aineita tähän maailman yksikertaisimpaan ruokavinkkiin. Tyhjäksi tullut maustekurkkupurkki ja sileälaitaisia voikukanlehtiä. Voit lisätä myös nuoria mustaherukan lehtiä mausteeksi.
Huuhdo lehdet ennen purkkiin laittamista ja sitten vain tunget lehdet valmiiseen mausteliemeen.
Anna voikukanlehtien tekeytyä liemessä jääkaapissa noin viikon ajan ja sitten vaan herkuttelemaan!
Lisää reseptejä ja vinkkejä hortoiluun saat Villiinny villivihanneksiin- verkkokurssilta tai Hurmaava horta -kirjasta.