Huippuyksinkertainen voikukkaresepti!

Huippuyksinkertainen voikukkaresepti!

Tämän helpommaksi ei voi enää tulla villivihannesten säilöntä: etikkamarinoidut voikukanlehdet ja hienommissa piireissä “pickled dandelion”. Silti lopputulos on yllättävän herkullinen ja maultaan sellainen, että sillä voi “siedättää” perheen pienimpiäkin (tai isompia) jukuripäitä hortaruokien terveellisen herkuttelun maailmaan. Salaisuutena on kierrättää juuri loppunutta, perheen suosiossa valmiiksi olevaa maustekurkkulientä. Kuvassa lopputulos on levitetty karjalanpiirakalle, mutta etikkavoikukka sopii mihin tahansa missä käyttäisit maustekurkkujakin. Koristeluna on persiljaa ja krassinkukkia. Voit koristella yhtähyvin myös jollakin muulla kuten maitohorsman kukilla tai kurtturuusun terälehdillä.

voikukkaa etikassa ainekset

Voikukkaresepti yksinkertaisuudessaan

 

Tässä raaka-aineita tähän maailman yksikertaisimpaan ruokaniksiin. Tyhjäksi tullut kurkkupurkki ja sileälaitaisia voikukanlehtiä. Voit lisätä myös nuoria mustaviinimarjapensaan lehtiä mausteeksi.

Voikukkia etikassa

Huuhdo lehdet ennen purkkiin laittamista ja sitten vain tunget lehdet valmiiseen mausteliemeen.

voikukkia etikassa sivulta

Anna lehtien muhia liemessä jääkaapissa noin viikon ajan ja sen jälkeen voit nauttia niistä yllä kerrotuilla tavoilla. Eikö olekin yksinkertaista ja varaudu siihen, että yleisö kiittää!

Lisää niksejä hortoiluun saat kursseilta tai kirjoista.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.