Huippuyksinkertainen voikukkaresepti!

Huippuyksinkertainen voikukkaresepti!

Tämän helpommaksi  villivihannesten säilöntä ei voi tulla: etikkamarinoidut voikukanlehdet ja toisin sanoen Masterchef Australia -sarjan termiä käyttäen ”pickled dandelions”. Lopputulos on kuitenkin herkullinen ja maultaan sellainen, että sillä voi ”siedättää” ennakkoluuloisimpiakin  perheenjäseniä tai ystäviä hortaruokien terveellisen herkuttelun maailmaan. Salaisuutena on kierrättää juuri loppunutta maustekurkkulientä. Kuvassa lopputulos on levitetty karjalanpiirakalle, mutta etikkavoikukka sopii mihin tahansa missä käyttäisit maustekurkkujakin. Koristeluna on persiljaa ja krassinkukkia. Voit koristella herkkupiirakan myös vaikka maitohorsman tai ruoholaukan kukilla.

voikukkaa etikassa ainekset

Voikukkaresepti yksinkertaisuudessaan

 

Tässä raaka-aineita tähän maailman yksikertaisimpaan ruokavinkkiin. Tyhjäksi tullut maustekurkkupurkki ja sileälaitaisia voikukanlehtiä. Voit lisätä myös nuoria mustaherukan lehtiä mausteeksi.

Voikukkia etikassa

Huuhdo lehdet ennen purkkiin laittamista ja sitten vain tunget lehdet valmiiseen mausteliemeen.

voikukkia etikassa sivulta

Anna voikukanlehtien tekeytyä liemessä jääkaapissa noin viikon ajan ja sitten vaan herkuttelemaan!

Lisää reseptejä ja vinkkejä hortoiluun saat Villiinny villivihanneksiin- verkkokurssilta tai Hurmaava horta -kirjasta.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.