Title Image

Huikea hortalisuke perunan tai pastan sijaan

Huikea hortalisuke perunan tai pastan sijaan

Kuinka usein ajattelet, että kun tänään on kalaa, kanaa tai pihviä, niin mitä sen kanssa syötäisiin, ettei aina popsittaisi perunaa, pastaa, riisiä tai muuta tavanomaista?  Kun opit hortoilemaan lähiluonnossa tai takapihallasi, voit tehdä  lisuketta, jolla voi yllättää perheesi tai ystäväsi. Hortalisuke on nimittäin jotain ihan uutta mutta niin hyvää, että se vie kielen mennessään.

 

Lisukkeen pääraaka-aineet ovat maa-artisokka, fenkoli, kevätsipuli ja maitohorsman latvat. Myös päärynä sopii makumaailmaan mutta ei ole välttämätön.

Maitohorsmasta kerätään pelkät latvatupsut.

Maa-artisokkaa, fenkolia ja kevätsipulia löytyy mistä tahansa kaupasta, jollet kasvattele itse omia raaka-aineitasi. Helpoin löydettävä näistä raaka-aineista on maitohorsma. Koleista ilmoista huolimatta sitä alkaa olla jo joka puolella maata pikku hiljaa, eteläisessä Suomessa jo todella paljon.

Hortalisuke syntyy nopeasti ja helposti

Tässä ohjeet leikkuulauta-kuvassa olevien raaka-aineiden valmistukseen. Tuosta määrästä tulee yhden hengen annos. Paista pannulla miedolla lämmöllä ja aloita maa-artisokasta ja fenkolista. Lisää sitten kevätsipuli ja vasta aivan lopussa maitohorsma, jota kuullotetaan vain 1-2 minuuttia. Sitten vain herkuttelemaan!

fenkoli ja artisokka pannussa

Kuullota ensin paloiteltu fenkoli ja maa-artisokka.

Suolan lisäksi mausteena voi käyttää lime-pippuria.

Suolan lisäksi mausteena voi käyttää lime-pippuria.

Lisää silputtu maitohorsma vasta lopuksi ja anna kuulottua vain pari minuuttia.

Lisää silputtu maitohorsma vasta lopuksi ja anna kuulottua vain pari minuuttia.

hortalisuke lautasella

Maitohorsmainen hortalisuke on niin hyvää, että se maistuu sellaisenaankin! Kyytipojaksi voit halutessasi ottaa vaikka fetajuustoa tai lampaanmaidosta tehtyä halloumia. Vegaani voi lisätä joukkoon nyhtökauraa, härkistä tai vaikkapa tofua.