Itämaiset nokkosletut vievät kielen mennessään
Nyt on aika tyhjentää pakasteesta viime vuoden hortasatoa ja ryhtyä herkuttelemaan. Juhlapyhien mässäilyjen jälkeen hortaletut ja -munakas hurmaavat maullaan ja hellivät suolistoa.
Hortoilija nauttii syötävistä villivihanneksista ja -yrteistä mutta myös tuttujen puiden antimet ovat syötäviä ja niitä voi käyttää myös haudukejuomiin, kylpemiseen ja ihonhoitoon. Niitä voi sekoittaa myös muihin metsänantimiin, yllä kuva kuusenkerkkien ja vadelmien seoksesta. Myös puolukka sopii erinomaisesti sekoitettavaksi kuusenkerkkien kanssa esimerkiksi smoothiessa. Tunnetko sinä
Vieraskynän kirjoittaja hortakouluttaja-hortaohjaaja Leena Ilmarinen rakastaa kevättä ja hänen suosikkikasvinsa on vuohenputki. Leenasta on tullut mummo ja se inspiroi häntä kirjoittamaan teemaan liittyvän blogipostauksen. On ihanaa tulla mummoksi ja vieläpä kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä. Minulle kävi juuri näin viimeisen vuoden aikana. Vastasyntynyttä vauvaa hellitään ja
Supermarketeissa voi hortoilla, löytää superfoodeja Me hortoilijat opastamme löytämään parhaat ruoka-aineet terveyteen ja hyvinvointiin luonnon omasta herkkuaitasta, joka on auki ympäri vuorokauden niille, jotka tietävät mitä etsiä. Ravintoasiantuntija, viidakkomies Olli Posti osaa opastaa innostavasti ja perusteellisesti miten tavallisista supermarketeista voi tehdä parhaimpia ja hyvinvointia tukevia valintoja. Hortoilijat suosittavat Ollin Supermarket
Leffailta kotona ja mieli tekee rouskutella jotakin rapeaa ja suolaista. Moni haikailee ja hamuaa sipsipussia mutta mitäpä jos niiden sijaan rouskuteltaisiin herkullisen rapsakkaa hortasiemennäkkäriä. Hortasiemennäkkäri vastaa napostelun tarpeeseen, mutta hyvällä tavalla. Herkullinen näkkäri sisältää runsaasti kuitua, hyvälaatuista kasviöljyä siemenistä ja oliiviöljystä sekä virkeyttä ja hyvinvointia edistäviä
Jääkö omien, itse keräämiesi ja kuivattamiesi yrttien ja hortan käyttäminen haudukkeena eli yrttiteenä vähäiseksi, koska se on välillä niin työlästä? Hortahauduke-pyykkipoika on niksi tähän vaivaan! Jos laitat vettä suoraan yrttien päälle, poimit vihreitä kappaleita suustasi teen juonnin lomassa. Jos käytät kapenevaa haudukepussia, sinne on vaikea sulloa
Vuonna 2015 järjestettiin kolmas valtakunnallinen hortareseptikilpailu ja sen voitti Sofia Autio tällä reseptillä, jonka pääraaka-ainetta siankärsämöä on pian saatavilla. Ruokaohje valloitti tuomarit puolelleen uskomattomalla maullaan. Reseptissä on kaikki mahdolliset hyvät puolet: tavattoman hyvä maku, suutuntuma ja syönnin jälkeinen tasapainoinen olo loistavat terveysvaikutukset mielenkiintoinen tapa käyttää hortaa tuloksena ruoka,
Huippusuosittu Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssi starttaa jälleen tänäkin vuonna. Kurssi pääsee hyvään vauhtiin ennen kuin villivihannekset pikkuhiljaa heräilevät talvilevoltaan. Tämä oli todellinen hyvän tuulen kurssi, mitä parhain kevään ja kesän aloitus. Tästä kelpaa jatkaa kohti valoisaa ja monenvihreää kesää! Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssi on monipuolinen ja innostava perehdytys villiyrttien käyttöön.
Hortoilu.fi-sivuston* järjestämä kolmas valtakunnallinen hortareseptikilpailu on ratkennut. Kilpailun tavoitteena on arvostaa, kerätä talteen ja jakaa kaikille tämän ajan elävää villivihannesperintöä, niitä käytänteitä ja innostuksen aiheita, joita löydämme joka kodissa. Sellaisia ruokaohjeita, joita kuka tahansa voi valmistaa. Hortareseptikilpailu: kriteerit Kilpailuun lähetettävien reseptien kriteereiksi oli annettu: herkullisuus sekä oivallukset villivihannesten
Vuohenputki on monipuolinen villivihannes. Se sopii tuoreena salaattiin ja pestoon. Se on herkullista myös kypsennettynä piiraissa ja keitoissa. Vuohenputken makumaailmaan sopii hyvin vuohenjuusto mutta myös mansikat ja granaattiomenan siemenet. Mansikkasato on pian parhaimmillaan, joten kokeile yhdistellä noita herkkumarjoja myös kakkujen ja jäätelön lisäksi villivihanneksiin ja herkullisiin
Nokkosta, vuohenputkea, ruususuolaa, kookosmaitoa, neitsytoliiviöljyä, luomusipulia, litulaukkaa ja basilikaa… Viihdyn keittiössä ja tykkään häärätä hellan ääressä. Kauhan kädessä pitäminen ei ole pakkopullaa vaan merkityselämää. Kun käsi hämmentää nokkosmuhennosta tai vuohenputkikeittoa, luovuus pulppuaa ja ideat pullahtelevat päähän. On innostavaa kehitellä reseptejä ilmaisesta superruuasta, villivihanneksista. Raaka-ainetta riittää pilvin
Erään tiukan ja kiireisen työpäivän jälkeen päätin ottaa hetken aikaa itselleni. En jäänyt kotiin katselemaan pyykkivuorta, en kantamaan huolta päivällisestä. Päätin lähteä ulos metsään. Haistelemaan ulkoilmaa, kuuntelemaan navakkaa tuulta, tuntemaan tuulen kasvojen iholla. Nuutunut oloni koheni jo muutamassa minuutissa. Metsä on niin ihana ja ihmeellinen. Kevät