Villit mansikkatryffelit ovat ihanaa sesonkiherkkua

Mansikkasesonki on nyt alkanut ja aromikkailla herkkumarjoilla kannattaa herkutella päivittäin. Kermaisen mansikkakakun voi mainiosti vaihtaa välillä villeihin mansikkatryffeleihin, jotka eivät sisällä gluteenia, maitoa eivätkä sokeria. Maku on silti mitä parhain! Villit mansikkatryffelit maistuvat jälkiruokana tai vaikka kesäloman iltapäiväkahvilla hyvää kirjaa lukiessa. Meille suomalaisille mansikka on herkku. Harvemmin se nähdään terveysvaikutteisena ja hyvinvointia ylläpitävänä

Vuohenputki maistuu ihanalta myös raakakakussa

Vuohenputki on upea villivihannes, joka maistuu niin tuoreena kuin kypsennettynä. Se on täydellistä vuohenputkipiirakassa, vuohenputki-saganakissa mutta myös erinomaisen hyvää myös raakakakussa. Vuohenputki maistuu myös lapsille, sillä sen maku on mieto ja porkkanamaisen sellerimäinen. Vuohenputki onkin rikkausruoho – ei rikkaruoho. Vuohenputki kruunaa raakakakun Raw chef Taina Salosen ja Raija Kivimetsän yhteinen

Hortahakkelus on ihana herkku, jonka teet todella helposti

Hortahakkelus on herkku, jonka aloitteleva hortoilijakin osaa valmistaa. Hortahakkeluksen voi tehdä  lähes mistä tahansa lähiluonnon villivihanneksista.  Pidempäänkin villivihanneksia harrastaneet rakastavat hortahakkelusta – se on ihan perusjuttu, jonka opetan myös hortakursseilla ja maistatan sitä nokkos-siemennäkkärini päällä.  Hakkelusta voi laittaa leivän päälle tai käyttää muiden ruokien lisukkeena.

Piharatamo hoitaa pyöräilijän hiertymät

Jokaisen pyöräilijän painajainen on hiertymät. Syynä voi olla huono satula, lämmin sää, liian löysät vaatteet tai kenties jopa vääränlainen pyöräilytekniikka. Kun pakaroiden ja reisien iho ärtyy, tai hinkkautuu jopa haavoille, apua tarvitaan, sillä pyöräily tekee kipeää! Takapihojen superkasvi piharatamo hoitaa ja ennaltaehkäisee pyöräilijän hiertymät.   Piharatamo hoitaa haavat

Tilauskurssi

Kevään hortakurssit nyt myynnissä

Joko sinä tunnet litulaukan, vuohenputken ja muut ihanat villivihannekset ja -yrtit? Jos et vielä tunne näitä Suomen luonnon villejä herkkuja, tule kurssille oppimaan taidot, joista saat hyötyä loppuelämäksesi. Vanha kansa on osannut hyödyntää villiyrttejä ja villivihanneksia ruokana ja rohtona jo vuosisatojen ajan.  Villivihanneksilla pysyttiin terveenä ja energisenä

Nokkonen on miehen armas ystävä

Moni mies hylkii kasviksia ja nimittelee niitä halveksivasti rehuiksi. Lautaselle jätetään kaikki vähänkin vihreään viittaava. Jos kesytetyt ja viljellyt kasvit eivät sytytä, kannattaa miesten kääntää katseensa luonnon ilmaiseen ruoka-aittaan. Sieltä löytää uusia makuja ja myös uutta puhtia miehenä olemiseen. Villivihanneksista, luonnon villeistä superruuista, saa taatusti virtaa

Luonnonantimien verkkokauppa Forest Foody

Vuosi sitten kaksi kainuulaista nuorta naista perustivat verkkoon Suomen ensimmäisen kotimaisten luonnonantimien markkinapaikan, Forest Foodyn. Jos keräät luonnosta marjoja, sieniä tai villivihanneksia, voit tarjota ne myyntiin helposti tämän ”koko kansan” nettikaupan avulla. Voit tarjota siellä myös luonnon aarteisiin liittyviä palveluja sekä luonnon inspiroimia tuotteita. Jos

Suussasulava karpaloraakakakku

Hoitavaa herkuttelua – syksyn uutuuskirjassa juhlivat villikakut

Syyskuussa ilmestynyt uutuuskirja Villikakut – Hyvän olon raakakakkukirja esittelee 32 toinen toistaan houkuttelevampaa kakkureseptiä. Kirjan ihanat kakut eivät ole mitä tahansa kakkuja, eivätkä edes mitä tahansa raakakakkuja, vaan raikkaita, samettisia ja kauniita villikakkuja, jotka tekevät herkuttelusta lähes hyveen! ”En oikeastaan ole raakakakkujen ystävä”, Raija Kivimetsä, toinen kirjan kirjoittajista

Huippuyksinkertainen voikukkaresepti!

Tämän helpommaksi  villivihannesten säilöntä ei voi tulla: etikkamarinoidut voikukanlehdet ja toisin sanoen Masterchef Australia -sarjan termiä käyttäen "pickled dandelions". Lopputulos on kuitenkin herkullinen ja maultaan sellainen, että sillä voi "siedättää" ennakkoluuloisimpiakin  perheenjäseniä tai ystäviä hortaruokien terveellisen herkuttelun maailmaan. Salaisuutena on kierrättää juuri loppunutta maustekurkkulientä. Kuvassa

Vuohenputki-tomaatti-saganaki juhlistaa juhannuspöydän

Keskikesän ihana valonjuhla lähestyy ja moni suunnittelee jotain uutta kivaa juhannuspöytään. Mökkioloissa on helppo valmistaa herkkuja takapihan tai lähiluonnon antimista. Vuohenputki-tomaatti-saganaki juhlistaa juhannuspöydän ja saa veden kielelle. Vuohenputki on edelleen hyvässä sadossa ja laiduntamalla kasvia, sitä riittää koko kesän salaatteihin, pestoihin, keittoihin, piirakoihin ja muhennoksiin. Ylimääräistä

Villiinny hortasushista ja hyödynnä luonnon ilmaiset antimet!

Sushien rakastajat nyt tarkkana! Luonnosta löytyy ihanaa villiä vihreää syötävää, joka nostaa sushin ravintoarvot ja maut ihan uuteen potenssiin. Vuohenputki, voikukka, siankärsämö, litulaukka ja ketunleipä sekä nuori peltokanankaali sopivat mitä parhaimmin sushien täytteeksi. Ja kun riisin vielä keittää villiyrttiteessä, senkin maku ja ravintoarvot ovat paremmat.