Vuohenputki maistuu ihanalta myös raakakakussa

Vuohenputki on upea villivihannes, joka maistuu niin tuoreena kuin kypsennettynä. Se on täydellistä vuohenputkipiirakassa, vuohenputki-saganakissa mutta myös erinomaisen hyvää myös raakakakussa. Vuohenputki maistuu myös lapsille, sillä sen maku on mieto ja porkkanamaisen sellerimäinen. Vuohenputki onkin rikkausruoho – ei rikkaruoho. Vuohenputki kruunaa raakakakun Raw chef Taina Salosen ja Raija Kivimetsän yhteinen...

Hortahakkelus on herkku jonka teet todella helposti

Hortahakkelus on herkku, jonka aloitteleva hortoilijakin osaa kyllä valmistaa helposti. Hortahakkeluksen voi tehdä  lähes "mitä pihasta löytyy" -versiona. Pidempäänkin villivihanneksia harrastaneet pitävät hortahakkelusta arvossa. Hakkeluksen voi laittaa leivän päälle tai käyttää muiden ruokien lisukkeena. Hortahakkelus eli veitsipesto on yksinkertaisuuden, villeyden, luonnollisuuden ja jumalaisen maun juhlaa. Pese keräämäsi...

Piharatamo hoitaa pyöräilijän hiertymät

Jokaisen pyöräilijän painajainen on hiertymät. Syynä voi olla huono satula, lämmin sää, liian löysät vaatteet tai kenties jopa vääränlainen pyöräilytekniikka. Kun pakaroiden ja reisien iho ärtyy, tai hinkkautuu jopa haavoille, apua tarvitaan, sillä pyöräily tekee kipeää! Takapihojen superkasvi piharatamo hoitaa ja ennaltaehkäisee pyöräilijän hiertymät.   Piharatamo hoitaa haavat...

Kevään hortakurssit nyt myynnissä

Tilauskurssi

Joko sinä tunnet litulaukan, vuohenputken ja muut ihanat villivihannekset ja -yrtit? Jos et vielä tunne näitä Suomen luonnon villejä herkkuja, tule kurssille oppimaan taidot, joista saat hyötyä loppuelämäksesi. Vanha kansa on osannut hyödyntää villiyrttejä ja villivihanneksia ruokana ja rohtona jo vuosisatojen ajan.  Villivihanneksilla pysyttiin terveenä ja energisenä...

Nokkonen on miehen armas ystävä

Moni mies hylkii kasviksia ja nimittelee niitä halveksivasti rehuiksi. Lautaselle jätetään kaikki vähänkin vihreään viittaava. Jos kesytetyt ja viljellyt kasvit eivät sytytä, kannattaa miesten kääntää katseensa luonnon ilmaiseen ruoka-aittaan. Sieltä löytää uusia makuja ja myös uutta puhtia miehenä olemiseen. Villivihanneksista, luonnon villeistä superruuista, saa taatusti virtaa...

Flunssaan tukea siankärsämöhaudukkeesta

Flunssaan sairastuu näin talvipakkasilla helposti, varsinkin jos kylmettää itsensä. Onneksi villiyrttien maailmasta löytyy tehokkaita kasveja virkeyttä tuomaan ja immuuniteettia vahvistamaan. Nyt jos koskaan kannattaa nauttia jo vanhan kansan ylistämää tuhattaituria: siankärsämöä. Yksinkertaisinta on valmistaa kuivatusta siankärsämöstä voimallista yrttiteetä, jota kannattaa nauttia vähintään pari mukillista päivässä, jos vähänkin tuntuu, että flunssa meinaa päästä...

Vuohenputki maistuu talvisessa piirakassa

Vuohenputki on kasvi, jota ikävöin voikukan ohella näin sydäntalvella. Talvi onkin hortoilijalle haastavaa aikaa, sillä luonnossa ei ole juuri nyt paljonkaan syötävää. Kaipaan etenkin tuoreen vuohenputken raikasta, porkkanamaisen sellerimäistä makua. Uutta satoa pitää jaksaa odottaa vielä muutama kuukausi, joten villin vihreän kaipuussa on turvauduttava pakastettuun hortaan. Pakastettu vuohenputki on...

Luonnonantimien verkkokauppa Forest Foody

Vuosi sitten kaksi kainuulaista nuorta naista perustivat verkkoon Suomen ensimmäisen kotimaisten luonnonantimien markkinapaikan, Forest Foodyn. Jos keräät luonnosta marjoja, sieniä tai villivihanneksia, voit tarjota ne myyntiin helposti tämän ”koko kansan” nettikaupan avulla. Voit tarjota siellä myös luonnon aarteisiin liittyviä palveluja sekä luonnon inspiroimia tuotteita. Jos...

Mesiangervojäätelö maistuu vaikka jouluaterialla

Meillä Kivimetsässä joulupöytään halutaan aina jotain villiä kasvimaailmasta. Se voi olla hortasinappia, siankärsämöllä terästettyä graavilohta tai sitten jotain jälkiruokaa, jossa ihastuttavien villiyrttien kukat pääsevät oikeuksiinsa. Tänä jouluna se taitaa olla mesiangervojäätelö. Viime kesänä tuli kuivattua erityisen paljon rohtovaikutteista mesiangervoa. Vaikka mesiangervo tunnetaan kipulääkkeenä ja lämmittävänä rohtokasvina, sen hienostunut aromi...

Kuusenkerkistä potkua kookostryffeleihin

Kuusenkerkistä saa vaikka mitä hyvää! Näin kaamosaikaan taidan kuorruttaa sillä kookostryffelit. Joku toinen päivä tryffelit saavat suklaisen, lakritsaisen tai marjaisan hunnun. Kärsin kaamosrasituksesta niin kuin 40 prosenttia meistä suomalaisista. Aamuisin väsyttää vaikka nukkuisi kuinka paljon. Iltapäivisin olo on nuutunut, ja keho kinuaa makeaa ja hiilareita. Onneksi Taina Salosen ja Raija...

Hoitavaa herkuttelua – syksyn uutuuskirjassa juhlivat villikakut

Suussasulava karpaloraakakakku

Syyskuussa ilmestynyt uutuuskirja Villikakut – Hyvän olon raakakakkukirja esittelee 32 toinen toistaan houkuttelevampaa kakkureseptiä. Kirjan ihanat kakut eivät ole mitä tahansa kakkuja, eivätkä edes mitä tahansa raakakakkuja, vaan raikkaita, samettisia ja kauniita villikakkuja, jotka tekevät herkuttelusta lähes hyveen! ”En oikeastaan ole raakakakkujen ystävä”, Raija Kivimetsä, toinen kirjan kirjoittajista...

Huippuyksinkertainen voikukkaresepti!

Tämän helpommaksi ei voi enää tulla villivihannesten säilöntä: etikkamarinoidut voikukanlehdet ja hienommissa piireissä "pickled dandelion". Silti lopputulos on yllättävän herkullinen ja maultaan sellainen, että sillä voi "siedättää" perheen pienimpiäkin (tai isompia) jukuripäitä hortaruokien terveellisen herkuttelun maailmaan. Salaisuutena on kierrättää juuri loppunutta, perheen suosiossa valmiiksi olevaa maustekurkkulientä....