Villit popcornit leffaherkuksi!

FINAL HORTAPOPPARI

Talvilomalla on kiva nautiskella ulkoilusta, kaakaosta ja koskettavista elokuvista. Leffaherkuksi voi karkkien ja sipsien sijaan tehdä vaihteeksi kurkumalla ja nokkosen siemenillä maustettuja villejä popcorneja. Villit popcornit maistuvat hyvältä. Niissä on myös ainesosia, jotka tukevat hyvinvointia. Kurkuma ehkäisee tulehdusta ja liikunnasta kipeytyneitä lihaksia.  Nokkosen siemenistä saa...

Villivihannesten superresepti!

Siankärsämöpyöryköiden päällä koristeena on käytetty ketunleipiä.

Viime vuonna järjestettiin kolmas valtakunnallinen hortareseptikilpailu ja sen voitti Sofia Autio tällä reseptillä, jonka pääraaka-ainetta siankärsämöä on pian saatavilla. Ruokaohje valloitti tuomarit puolelleen uskomattomalla maullaan. Reseptissä on kaikki mahdolliset hyvät puolet: tavattoman hyvä maku, suutuntuma ja syönnin jälkeinen tasapainoinen olo loistavat terveysvaikutukset mielenkiintoinen tapa käyttää hortaa tuloksena ruoka,...

Kevään hortakurssit nyt myynnissä

Tilauskurssi

Joko sinä tunnet litulaukan, vuohenputken ja muut ihanat villivihannekset ja -yrtit? Jos et vielä tunne näitä Suomen luonnon villejä herkkuja, tule kurssille oppimaan taidot, joista saat hyötyä loppuelämäksesi. Satavuotiaan Suomen juhlinnassa villivihanneksetkin nousevat arvoonsa. Villivihanneksilla pysyttiin terveenä ja energisenä Suomen itsenäisyyden haastavina vuosina. Vuonna 2017 villivihannekset...

Mäntyinen raakakakku kruunaa joulun

pine-rawcake

Joulu lähestyy ja hortoilijat ovat innoissaan. Joka vuosi on mukavaa muokata perinteisiä jouluruokia vähän hortaisampaan suuntaan ja saada näin hyvinvointia ja uusia upeita makuelämyksiä joulupöytään. Toisen valtakunnallisen hortareseptikilpailun voittaja Taina Salonen on suorainen velho villien raakakakkujen tekijänä. Tainan keittiössä syntyy mitä upeampia makuelämyksiä, joissa herkullisuus, terveellisyys...

Ennakkoilmoittaudu Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssille!

VUOHENPUTKEA PUSSISSA

Huippusuosittu Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssi starttaa jälleen alkuvuonna 2017. Kurssi pääsee hyvään vauhtiin ennen kuin villivihannekset pikkuhiljaa heräilevät talvilevoltaan. Ennakkoilmottautumalla saat etuja! Laita meili kiinnostuksestasi jouko@hortoilu.fi ja jos olet HyvinvointiSummit VIP-passilainen, kerro se meilissä.   Tämä oli todellinen hyvän tuulen kurssi, mitä parhain kevään ja kesän aloitus. Tästä kelpaa jatkaa...

Hortareseptikilpailu 2016 voittajat

pronssimitali

Hortoilu.fi-sivuston* järjestämä kolmas valtakunnallinen hortareseptikilpailu on ratkennut. Kilpailun tavoitteena on arvostaa, kerätä talteen ja jakaa kaikille tämän ajan elävää villivihannesperintöä, niitä käytänteitä ja innostuksen aiheita, joita löydämme joka kodissa. Sellaisia ruokaohjeita, joita kuka tahansa voi valmistaa. Hortareseptikilpailu: kriteerit Kilpailuun lähetettävien reseptien kriteereiksi oli annettu: herkullisuus sekä oivallukset villivihannesten...

Vastuullisia hortakursseja on nyt tarjolla ympäri maata

hortaohjaus

Hortakouluttajat ja villivihannesinnostuksen kärjessä pioneereina jo 1990-luvulta toimineet Jouko ja Raija Kivimetsä, ovat kouluttaneet vastuullisten horta- eli villivihanneskurssien vetäjiä systemaattisesti toukokuusta 2015 saakka. Jouko on ohjelmapalvelujen ammatillinen opettaja ja näyttötutkintomestari. Hän oli Suomessa ensimmäinen isojen ravintoloiden ravintoloitsija, jonka luotsaamissa ravintoloissa käytettiin laajasti villivihanneksia jo 90-luvulla. Raija...

Mansikoita ja vuohenputkea villissä salaatissa

VUOHENPUTKEA PUSSISSA

Mansikkasato on nyt parhaimmillaan. Joko olet kokeillut yhdistää mansikoita villivihanneksiin? Villi vihreä istuu luontevasti mansikoiden kumppaniksi salaateissa ja lisukkeissa. Vuohenputken ja mansikan liitto on mitä mainioin kesäisessä salaatissa. Vuohenputken porkkanamaisen sellerimäinen aromi täydentyy mansikan hapokkuudella ja mehevyydellä. Käenkaali tuo salaattiin kirpakkuutta ja päärynät pehmeyttä. [caption id="attachment_5115" align="alignnone"...

Näin teet 7 hortalajin juhannussalaatin

hortalajitelma marinadiin nimet

Moni kerää juhannuksena seitsemää kukkalajia taiat mielessään. Kiva perinne ja nyt siihen kannattaa lisätä uusi ulottuvuus samalla kun on luonnossa: 7 villivihanneksen taianomainen hortasalaatti, joka vie kielen mennessään ja koukuttaa ensimaistajankin. Voit käyttää hortasalaattia vaikkapa näkkärin tai siemennäkkärin päällä välipalana tai lisukkeena voissa paistetulle hauelle. Kerää...

Nyt kokataan villiä kosmetiikkaa!

UUSI POIMULEHTIA KORISSA

Nokkosta, vuohenputkea, ruususuolaa, kookosmaitoa, neitsytoliiviöljyä, luomusipulia, litulaukkaa ja basilikaa… Viihdyn keittiössä ja tykkään häärätä hellan ääressä. Kauhan kädessä pitäminen ei ole pakkopullaa vaan merkityselämää. Kun käsi hämmentää nokkosmuhennosta tai vuohenputkikeittoa, luovuus pulppuaa ja ideat pullahtelevat päähän. On innostavaa kehitellä reseptejä  ilmaisesta superruuasta, villivihanneksista. Raaka-ainetta riittää pilvin...

Kuusenkerkkäjäädykettä juhannuspöytään

kuusenkerkkajaadyke

Erään tiukan ja kiireisen työpäivän jälkeen päätin ottaa hetken aikaa itselleni. En jäänyt kotiin katselemaan pyykkivuorta, en kantamaan huolta päivällisestä. Päätin lähteä ulos metsään. Haistelemaan ulkoilmaa, kuuntelemaan navakkaa tuulta, tuntemaan tuulen kasvojen iholla. Nuutunut oloni koheni jo muutamassa minuutissa. Metsä on niin ihana ja ihmeellinen. Kevät...