Nokkonen antaa puhtia talveen!

Nokkonen on talven pelastaja. Nokkonen on oiva apu kun tarvitaan puhtia, tasapainoa ja energiaa. Nauti kasvimaailman kuningasta smoothiessa, teessä, muhennoksissa ja keitoissa. Ota käyttöön myös pikkuruiset energiapommit, nokkosensiemenet.     Nyt jos koskaan on tärkeää ryhtyä nauttimaan nokkosen hoitavasta voimasta. Nokkonen siinä mielessä ihana kasvi, että se tekee taikojaan juuri...

Taivaallisen ihanat kuusenkerkkätryffelit ovat nappivalinta joulupöytään

Joulu lähestyy ja päivät pimenevät. Mieli tekee nyhjötellä viltin alla ja herkutella jollain hyvällä. Taivaallisen ihanat kuusenkerkkätryffelit ovat nappivalinta, josta kehokin tykkää.   Kuusesta on moneksi. Se on  ikiaikainen joulupuu, joka rakennetaan juhlaan. Kuusenoksilla koristellaan hautausmaatkin jouluasuun. Ja onpa sen oksista ollut hyötyä myös mestarihiihtäjien suksien putsaajaksi. Kuusen keväiset...

Elohortoilu elämäntavaksi

Jos työ, opiskelu tai muu arkesi alkaa elokuussa, keväinen innostus ja ehkä kesälomalla jatkunut hortaharrastus voivat siinä hötäkässä unohtua. Ja monella on ajatus, että kausihan päättyi jo. Hui hai, hortoilu jatkukoon vielä syyskuulle! Tässä on sinulle vinkkejä miten ja vankkoja perusteluja, miksi hortoilua kannattaa jatkaa...

Rentunruusun ylistys!

Rentunruusu eli maitohorsma kasvaa meillä joka paikassa. Olin juuri Rovaniemellä ja kasvi kukoistaa napapiirilläkin rehevänä jopa Arktikumin pihassa. On lähes vaikea katsoa mihinkään suuntaan luonnossa, ettei kasvi osuisi silmään, varsinkin nyt kun se kukkii. Hyvä niin! Maitohorsma on todella monikäyttöinen, pitkäsesonkinen ystävämme – erityisesti meille...

Villit mansikkatryffelit ovat ihanaa sesonkiherkkua

Mansikkasesonki on nyt alkanut ja aromikkailla herkkumarjoilla kannattaa herkutella päivittäin. Kermaisen mansikkakakun voi mainiosti vaihtaa välillä villeihin mansikkatryffeleihin, jotka eivät sisällä gluteenia, maitoa eivätkä sokeria. Maku on silti mitä parhain! Villit mansikkatryffelit maistuvat jälkiruokana tai vaikka kesäloman iltapäiväkahvilla hyvää kirjaa lukiessa. Meille suomalaisille mansikka on herkku. Harvemmin se nähdään terveysvaikutteisena ja hyvinvointia ylläpitävänä...

Ohdake juhannusherkkuna!

Ohdake on tänä vuonna poikkeuksellisesti parhaimmillaan syötäväksi jo juhannuksena . Sesonki on yleensä vasta heinäkuun alussa. Nyt puhutaan ohdakkeiden ”varsiparsoista”. Mitä! Et ole kuullutkaan, että niitä voi syödä? Ei moni muukaan ennen tätä kesää, jolloin ohdakeherkuttelusta on tulossa hortoilijoiden parissa jo selvä ”trendi”. Ohdake ei suinkaan...

Herkkukapriksia voikukannupuista

Jos olet uskaltautunut jo maistelemaan voikukanlehtiä salaatissa ja munakkaissa, voit vihkiytyä seuraavaksi kasvin muilla osilla herkutteluun. Tiiviit ja napakat voikukannuput ovat meillä Kivimetsässä kotimaista kaprista ja nopeaa pannulla kuulotettavaa herkkua vaikkapa ahvenfileiden tai paistetun lampaanmaito-halloumin kumppanina. Lapsena moni leikki voikukannupuilla ja teki niistä ruokaa, mutta ei...

Kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä vie kielen!

Näihin aikoihin tulee viisi vuotta siitä, kun heräsin sunnuntaiaamuna ikään kuin kuiskaukseen, että “sekoita puolukoita ja kuusenkerkkiä yhteen”. Silloin syntyi kuusenkerkkä-puolukka -yhdistelmä. Ajattelin, että onpas mielenkiintoinen ajatus. Sitäpaitsi meillä on vielä syömättömiä puolukoita, joita on ollut kiva kerätä, mutta niitä ei tule syötyä niin paljon kun...

Villiinny villivihanneksista verkkokurssilla!

Nokkosta pussissa

Luonto kattaa meille joka kevät vihreän herkkutiskin pullollaan puhdistavaa, tasapainottavaa ja energisoivaa vihreää superruokaa, villivihanneksia eli hortaa. Niistä olisi ihana nauttia, mutta et ehkä tunne kasveja tarpeeksi. Ymmärrät, että jo pelkkä luonnossa oleminen kampittaa stressin ja antaa keholle ja mielelle rauhan. Olisi ihanaa ja viisasta hortoilla,...