Title Image

Hortoilu on hyvän olon lähde

Hortoilu on kasvava trendi

 

Toiselle hortoilu tarkoittaa satunnaista piipahdusta puutarhan vuohenputkipöheikköön, toiselle elämäntapaa.

 

Hortoilijoita ihastuttaa kokonaisvaltainen hyvä olo, jonka saa luonnossa liikkumisesta, villivihannesten keräämisestä ja niiden syömisestä. Hortoilu elvyttää meitä ja suhdettamme luontoon.

 

Hortoilu on voimakkaasti kasvava hyvinvointiin ja ruokaan liittyvä trendi. Teeyrttien ja maustekasvien keräämisestä on siirrytty nopeasti kohti kasvien käyttöä vihannesten tapaan. Silloin myös syötävät villivihannesmäärät ovat suurempia kuin mitä tarkoitetaan ruuan maustamisella yrtein.

 

Villivihanneksissa on ytyä

 

Oman kasvupaikkansa valinneet villit kasvit ovat helpolla päässeitä viljelykasveja voimakkaampia ja sitkeämpiä. Niissä on enemmän antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita kuin viljellyissä kasveissa.

 

Jotkut näkevät nämä herkulliset ja terveelliset syötävät kasvit rikkaruohoina. Minä puhun villivihanneksista suurella arvostuksella. Minulle rikkaruoho on rikkausruoho, se on kuin rikkaus ruuassa, ruuan rikastaja.

 

Villivihannekset maistuvat herkulliselta!

Horta – laina kreikasta

 

Horta on kreikkaa ja tarkoittaa kaikkea villiä, kasviperäistä syötävää. Horta on hyvä, suomalaisen makuinen lainasana kreikan kielestä. Kerätä hortaa on luontevasti hortoilla kuten sieni – sienestää ja marja – marjastaa.

 

Keväisessä ja kesäisessä luonnossa käyskentelevä, silloin tällöin herkun löytäessään pyllistävä kasvin kerääjä täyttää hortoilu-sanan merkityksen myös toisessa mielessä!