Hortareseptikilpailun voittaja: Taina Salonen
Toisen Valtakunnallinen hortareseptikilpailun voittaja on tässä: Taina Salonen Turusta. Hänen kultaa tuonut reseptinsä oli raakakakku, jossa on kuivattua voikukkaa ja villiruusuja. Lämpimät onnittelut Tainalle!
Tuomariston kommentteja voittoisasta reseptistä:
– Erinomainen, raikas maku ja kekseliäs resepti, jossa on selkeät ohjeet. Niiden avulla on helpohko toteuttaa.
– Terveellinen herkku, raaka-aineet säilyttävät ravintoarvonsa, koska niitä ei kuumenneta. Paljon hyviä rasvoja, pähkinät, kookosöljy ja avokado.
– Täyttävää, joten pieni herkkupala riittää.
– Sopii todella kaikille, ei gluteenia, ei laktoosia, ei eläinperäisiä tuotteita ja käy tietysti myös raakaruokailijoille. Tämä voisi olla superhitti lisänä ylioppilasjuhlapöydässä, jossa on vaikea ottaa huomioon erikoisruokavalioita niin, että lopputulos olisi silti maistuvaa, näyttävää ja persoonallista.
– Tässä tapauksessa kakulla mässäily muuttuu superfoodien syömiseksi
– Raikas, erilainen, innovatiivinen ja terveellinenkin. Herkullinen mutta ei liian makea.
Taina oli voittouutisen kuultuaan aivan ekstaasissa ja yllättynyt. Hän kertoi reseptin synnystä:
” Kakun tarina on hullaantumiseni Future Islands -bändiin. Viime kesäkuussa tilasin heidän uusimman vinyylinsä USA:sta ja siitä lähtien olen viikottain kuunnellut heidän musiikkiaan. En ole koskaan ennen lumoutunut musiikista näin paljon. Ennen kuin bändi saapui Ruisrockiin sain idean kakkuun, kun näin nuo ihanat valkoiset ruusut. En osaa soittaa, mutta yhtyeen musiikki sai minut runolliseksi keittiössä. Tässä on lopputulos ja kiitokseni heille!”
Villiruusu-voikukka raakakakku
Pohja
130 g saksanpähkinöitä (voi liottaa ja kuivata jos aikaa)
2 rkl raakakaakaojauhetta
200 g pehmeitä taateleita
4 rkl kookosöljyä
Täyte
3-4 avokadoa
7 limetin mehu
2 omenaa
1dl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 dl hunajaa tai 1dl kookossokeria (vegaani)
1 rkl kuivattua voikukkaa hienoksi jauhettuna tai 0,5 dl valkoisia villiruusun terälehtiä
Ripaus ruususuolaa
Päälle runsaasti kuivattua hienoksi jauhettua voikukkaa sekä villiruusun terälehtiä.
Valmistus
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Kakun pohjaa varten murskaa pähkinät, sulata ja jäähdytä kookosöljy, sekoita kaikki aineet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Laita lusikalla irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Pohja saa jähmettyä pakastimessa kunnes saat täytteen tehtyä.
Täytettä varten kuori avokadot ja omenat, purista limeteistä mehu, sulata ja jäähdytä kookosöly. Sekoita kaikki aineet blenderissä/monitoimikoneessa ja kaada pohjan päälle. Anna jähmettyä pakastimessa vajaa tunti, sen jälkeen jääkaapissa ainakin muutama tunti tai odota seuraavaan päivään. Koristele hienoksi jauhetulla kuivatulla voikukalla sekä villiruusujen terälehdillä (tai muilla syötävillä villikukilla).