Hortareseptikilpailu tulee jälleen!

Hortareseptikilpailu tulee jälleen!

Villivihannekset ja -yrtit eli horta ovat nyt yhä voimakkaammin kasvava trendi. Sivustomme hortoilu.fi on ollut tällä vuosituhannella keskeisesti mukana tämän valtavan villiyrttiharrastuksen kannustajana. Innostusta omaan hortakokkaamiseen on luonut osaltaan hortareseptikilpailu. Nyt reseptikilpailu järjestetään jo neljännen kerran.

Onko sinulla hortaherkku, joka vie herkuttelijoiden kielen mennessään? Oletko onnistunut luomaan leivonnaisen, pääruuan, smoothien, jälkiruuan tai minkä tahansa ruuan, joka on oivaltava ja makuharmonialtaan hurmaava? Ilmoita reseptisi kilpailuun ja kisaa hyvistä palkinnoista.

Loppukilpailu kolmen parhaan kesken villivihannesmessuilla!

Hortareseptikilpailu tulee osaksi Horta2020-tapahtumaa!  Rakkain ja parhain hortareseptini 2019 -kilpailun kolme parasta pääsevät mittelemään paremmuuttaan yleisöäänillä maailman suurimmassa villivihannestapahtumassa Horta2020 Hollolassa, Messilässä. Messujärjestäjät valmistavat ruuastasi maistiaisia suurelle yleisölle 23.5.2020. Kaikki kandidaatit tässä vaiheessa jäävät hortahistoriaan!

Suosittuun kilpailuumme voi lähettää reseptejä 15. syyskuuta 2019 saakka. Voit ilmoittaa useammankin reseptin, jos ne täyttävät oheiset kriteerit.

Kilpailuohjeet

Lähetä meille parhain villivihannesreseptisi. Resepti voi olla pääruoka, salaatti, jälkiruoka tai välipala. Kyse voi olla myös suolaisesta tai makeasta leivonnaisesta, myös raakaruoasta. Aivan arkisetkin reseptit kelpaavat, emme etsi gourmet hifistely-ruokia vaan parhaita arkisia ruokia, joita lukijamme voivat omaksua omaan keittiöönsä.

Tässä kilpailussa ratkaisevat herkullisuus sekä oivallukset villivihannesten käytössä: arvostamme esimerkiksi uusia yhdistelmiä, joissa reseptin raaka-aineet ovat hienossa makuharmoniassa. Lisäpisteitä saa myös kivasta tarinasta reseptin takana ja ruuan mahdollisista terveysvaikutuksista. Ja annat oikeuden julkaista tarinasi, reseptin, kuvasi ruuasta ja jos sinua palkitaan myös kuvan itsestäsi.

– Et ole lainannut, kopioinut reseptiä jostakin julkisesta lähteestä (vaikutteita voi ottaa) ja olet itse valmistanut reseptisi mukaista ruokaa ja olet mitannut aineet 2 tai 4 hengelle sopiviksi.
– Olet ottanut kuvia tekemistäsi annoksista. Lähetä ainakin yksi kuva per resepti (esim jpg muodossa 0,5-1,5 Mt) ja mielellään myös valmisteluvaiheesta.
– Olet valmis (tai edustajasi) tulemaan palkintojenjakotilaisuuteen Hollolaan 23.5.2020 kun voittaja ratkeaa maistatuksen ja yleisöäänestyksen jälkeen.

Kilpailun tuomaristo paljastetaan juhannukseen mennessä. Raadin puheenjohtaja on Horta2020-tapahtuman pääkoordinaattori hortakouluttaja Jouko Kivimetsä. Raati julkaisee omat ratkaisunsa marraskuun puoleen väliin mennessä ja loppukilpailu on siis 23.5.2020.

Palkinnot tarkennetaan heinäkuun loppuun mennessä mutta esimerkiksi voittajan pääpalkintona on tavarapalkintojen ohessa 1440 € arvoinen hortamatka Kreetalle 2021 huhtikuussa!

 

Varaamme oikeuden julkaista kilpailuun lähetettyjä reseptejä hortoilu.fi-sivustolla.

Katso tästä millaiset ruuat pärjäsivät viime kerralla.

Viime kerran voittajaresepti, Sofia Aution siankärsämöistä valmistetut kasvis”liha”pyörykät, hurmasivat nerokkuudellaan ja maistuvuudellaan koko tuomariston.

 

Toisen hortareseptikilpailun voittajan Taina Salosen voikukkaraakakakku johti uuden kirjan kirjoittamiseen yhdessä Raija Kivimetsän kanssa. Syntyi aivan uudenlainen reseptikirja, Villikakut – Hyvän olon raakakakkukirja, jossa avataan myös kaikkien villien raaka-aineiden terveysvaikutukset.

 

Haluatko kehittää reseptistäsi tuotteen?

Kevään osallistujien kiittämä Vaurastu villivihanneksilla -verkkovalmennus alkaa jälleen. Luo oma tuotesarjasi aamiaistuotteita, eineksiä, smoothieaineita, snack-ruokia tai vaikka eläinruokia, myytäväksi matkailumaatiloilla, lähikaupoissa, omalla toriosastollasi, verkkokaupassasi. Lue lisää tästä. Orientaatiovaiheeseen pääset heti ja varsinainen valmennus alkaa jo 14.6. Saat osana valmennusta myös pääsyn Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssille (arvo 129 € ja vain valmennettavat pääsevät tälle kurssille tässä vaiheessa kautta).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.