Title Image

Hortareseptikilpailu tulee jälleen!

Hortareseptikilpailu tulee jälleen!

Villivihannekset ja -yrtit eli horta ovat nyt yhä voimakkaammin kasvava trendi. Sivustomme hortoilu.fi on ollut tällä vuosituhannella keskeisesti mukana tämän valtavan villiyrttiharrastuksen kannustajana. Innostusta omaan hortakokkaamiseen on luonut osaltaan hortareseptikilpailu. Nyt reseptikilpailu järjestetään jo neljännen kerran.

Onko sinulla hortaherkku, joka vie herkuttelijoiden kielen mennessään? Oletko onnistunut luomaan leivonnaisen, pääruuan, smoothien, jälkiruuan tai minkä tahansa ruuan, joka on oivaltava ja makuharmonialtaan hurmaava? Ilmoita reseptisi kilpailuun ja kisaa hyvistä palkinnoista.

Loppukilpailu kolmen parhaan kesken villivihannesmessuilla!

Hortareseptikilpailu tulee osaksi Horta2020-tapahtumaa!  Rakkain ja parhain hortareseptini 2019 -kilpailun kolme parasta pääsevät mittelemään paremmuuttaan yleisöäänillä maailman suurimmassa villivihannestapahtumassa Horta2020 Hollolassa, Messilässä. Messujärjestäjät valmistavat ruuastasi maistiaisia suurelle yleisölle 23.5.2020. Kaikki kandidaatit tässä vaiheessa jäävät hortahistoriaan! Sinun ei siis tarvitse tehdä ruuan valmistamisen eteen mitään, lähetät meille vain reseptisi.

Suosittuun kilpailuumme voi lähettää reseptejä 31. lokakuuta 2019 saakka (huom! pidennetty aika). Voit ilmoittaa useammankin reseptin, jos ne täyttävät oheiset kriteerit.

Kilpailuohjeet

Lähetä meille (jouko@hortoilu.fi) parhain villivihannesreseptisi. Resepti voi olla pääruoka, salaatti, jälkiruoka tai välipala. Kyse voi olla myös suolaisesta tai makeasta leivonnaisesta, myös raakaruoasta. Aivan arkisetkin reseptit kelpaavat, emme etsi gourmet hifistely-ruokia vaan parhaita arkisia ruokia, joita lukijamme voivat omaksua omaan keittiöönsä.

Tässä kilpailussa ratkaisevat herkullisuus sekä oivallukset villivihannesten käytössä: arvostamme esimerkiksi uusia yhdistelmiä, joissa reseptin raaka-aineet ovat hienossa makuharmoniassa. Lisäpisteitä saa myös kivasta tarinasta reseptin takana ja ruuan mahdollisista terveysvaikutuksista. Ja annat oikeuden julkaista tarinasi, reseptin, kuvasi ruuasta ja jos sinua palkitaan myös kuvan itsestäsi.

– Et ole lainannut, kopioinut reseptiä jostakin julkisesta lähteestä (vaikutteita voi ottaa) ja olet itse valmistanut reseptisi mukaista ruokaa ja olet mitannut aineet 2 tai 4 hengelle sopiviksi.
– Olet ottanut kuvia tekemistäsi annoksista. Lähetä ainakin yksi kuva per resepti ja mielellään myös valmisteluvaiheesta.
– Olet valmis (tai edustajasi) tulemaan palkintojenjakotilaisuuteen Hollolaan 23.5.2020 kun voittaja ratkeaa maistatuksen ja yleisöäänestyksen jälkeen.

Kilpailun tuomaristo kerrotaan syksyn aikana. Raadin puheenjohtaja on Horta2020-tapahtuman pääkoordinaattori hortakouluttaja Jouko Kivimetsä. Raati julkaisee omat ratkaisunsa vuoden loppuun mennessä ja loppukilpailu on siis 23.5.2020.

Palkinnot ovat kirja- ja tuotepalkintoja Horta2020-tapahtuman sponsoreilta ja niitä tarkennetaan myöhemmin mutta voittajan pääpalkintona on  1440 € arvoinen hortamatka Kreetalle 2021 huhtikuussa!

 

Varaamme oikeuden julkaista kilpailuun lähetettyjä reseptejä hortoilu.fi-sivustolla.

Katso tästä millaiset ruuat pärjäsivät viime kerralla.

Viime kerran voittajaresepti, Sofia Aution siankärsämöistä valmistetut vegaaniset”liha”pyörykät, hurmasivat nerokkuudellaan ja maistuvuudellaan koko tuomariston.

 

Toisen hortareseptikilpailun voittajan Taina Salosen voikukkaraakakakku johti uuden kirjan kirjoittamiseen yhdessä Raija Kivimetsän kanssa. Syntyi aivan uudenlainen reseptikirja, Villikakut – Hyvän olon raakakakkukirja, jossa avataan myös kaikkien villien raaka-aineiden terveysvaikutukset.