Title Image

Hortaohjaajien uudella kurssilla on vielä paikkoja vapaana

Hortaohjaajien uudella kurssilla on vielä paikkoja vapaana

Hortaohjaaja-koulutuksen kulmakivenä on oppia taito olla ikään kuin matkaoppaana villivihannesten maailmaan: viedä asiasta kiinnostuneet ”kädestä pitäen” luontoon ja saada heidät näkemään luonto valtavana ilmaisena ja ekologisena aarre- ja ruoka-aittana sekä hyvinvoinnin lähteenä.

Koulutuksen ytimenä on se, miten hortaohjaaja saa omat kurssilaisensa innostumaan ja aloittamaan hortoilun turvallisesti. Niin että hortaohjaajan pitämän kurssin käytyään he uskaltavat kerätä luonnosta itselleen aiemmin tuntemattomia kasveja ja kykenevät ottamaan hortan ympärivuotisesti osaksi arkeaan rikastuttamaan ruokaa ja elvyttämään myös luontosuhdetta.

Koulutus koostuu lähipäivistä, kirjallisista ja verkkokurssimateriaaleista ja osaamisnäytöistä. Kokonaisuuteen liittyy myös valmennusta yritystoimintaan hortaohjaajana (oma bloggaaminen, some-markkinointi ja oman alueen palvelujen järjestäminen). Hortaohjaaja koulutetaan yhdistämään villikasvien käyttötuntemuksensa matkailun ohjelmapalveluihin, wellness-teemoihin, luomu- ja matkailumaatilojen käyttöön, TYHY- ja luentopalveluiksi, eräopastoimintaan ja ravintoloiden käyttöön.

Tee näin!

Seuraavat kurssit alkavat 2018 keväällä. Laita ensimmäiseksi tulemaan meili osoitteeseen raija@hortoilu.fi. Kerro siinä lyhyesti taustasi ja suhteesi hortoiluun. Kerro puhelinnumero, mistä sinut tavoittaa puhelinhaastatteluun. 

Kerro myös onko sinulla omalla alueellasi mahdollista kumppania. Hortaohjaus on parhaimmillaan tiimityötä. Myös meillä on tarjota sinulle kumppaneita. Asianmukaiseen hortaohjaajuuteen liittyy myös se, että voit antaa kuitteja toiminnastasi ja hoitaa veroasiat säntillisesti. Tämä edellyttää käytännössä, ainakin jatkossa, omaa yritystä, kumppaniyritystä tai osuuskunnan jäsenyyttä. Silloin voit hyödyntää myös arvonlisäverojen vähennykset. Voit aloittaa koulutuksen kuitenkin ilman jo voimassa olevaa yritystä ja koulutuksessa saat opastusta yrityksen perustamiseen.

Koulutuksessa luennoidaan ja keskustellaan…

Hortaohjaaja jokke kokkaa

…opitaan kasvien käsittelyä…

…kokkaillaan itse…

Hortaohjaaja kokkaus

Ihanat hortadipit maistuivat hortaohjaajien luomuksina.

20150808_153056… ja herkutellaan jatkuvasti.

Koulutus on rentoa yhdessäoloa, jossa ryhmästä tulee kuin perhe, jossa jokainen tukee toistaan.

raija ohjaaKuva Karoliina Laitinen

tanja hortaohjaajana

Hortaohjaajaksi valmistutaan koe-esiintymisen kautta aidossa hortaohjaustilanteessa joko luentomaisesti…

…tai luonnossa tai molemmat yhdistäen.

koivuniemi

Kuva Karoliina Laitinen

Koulutusviikonloppua pidetään myös Rääkkylän Koivuniemessä, joka on kaunis ja inspiroiva paikka villivihanneskoulutusten järjestämiseen. Muut lähipäivät ovat pääkaupunkiseudulla.