Hortaohjaajaksi

Hortaohjaajana toimit inspiroivana matkaoppaana villivihannesten maailmaan. Miten innostat toisia näkemään luonnon hyvinvoinnin lähteenä ja valtavana ilmaisena ja ekologisena aarre- ja ruoka-aittana? Miten viet villivihanneksista kiinnostuneet luontoon, usein aivan kädestä pitäen? Seuraava koulutus alkaa etäopiskeluna helmi-maaliskuussa 2021. Koulutuksen haku on nyt käynnissä niin kauan kuin paikkoja riittää.

Haluatko sesonkiluontoisen osa-aikatyön, joka palkitsee tekijänsä lämpimällä palautteella? Työn joka tuntuu aidolta merkityselämältä. Samalla opit itse valtavasti villikasveista ja niiden käsittelystä, kokkaamisesta, säilömisestä sekä wellness-käytöstä.

Hortaohjaajan koulutus sopii hyvinvointi- ja matkailualan yrittäjille tai sellaisiksi aikoville, luonto- ja ruokaharrastajille, matka- ja eräoppaille sekä kaikille luonnon ystäville, jotka haluavat jakaa osaamistaan myös muille.

Hortaohjaajan ydinosaamista on innostaa omat kurssilaisensa aloittamaan hortoilu vastuullisesti ja turvallisesti. Hortaohjaaja opastaa kurssilaisiaan tunnistamaan, keräämään ja hyödyntämään hortaa arjessaan ympärivuotisesti. Hortoilu on omiaan myös elvyttämään luontosuhdetta!

Tietoa ja elämyksiä koulutuksesta

  • Koulutus koostuu lähipäivistä (yhteensä 16,  touko-syyskuussa 2021), itsenäisestä etäopiskelusta verkkokurssien ja kirjojen avulla, kasvitenteistä, hortaohjausnäytöstä, kirjallisesta lopputyöstä, yritystoiminnan valmennuksesta ja henkilökohtaisesta ohjauksesta. Koulutus alkaa etäopiskeluna helmi-maaliskuussa 2021 ja valmistua voi jo syyskuussa 2021 mikäli on suorittanut kaikki vaadittavat osiot hyväksytysti. Nyt voit hakea jo vuoden 2021 koulutukseen, sillä tämän vuoden koulutus on jo täynnä!
  • Innostuneista ja motivoituneista kurssilaisista tulee tiivis joukko, jonka kokoontumisia odotetaan!
  • Tekemällä oppiminen höystää luentoja: koulutuksessa liikutaan luonnossa, kerätään kasveja, laitetaan ruokaa, herkutellaan, tehdään wellness-hoitoja ja opitaan yhdessä.
  • Koulutukseen sisältyy myös valmennusta yritystoimintaan hortaohjaajana (esimerkiksi blogin kirjoittaminen, markkinointi sosiaalisessa mediassa sekä palvelujen tarjoaminen omalla alueella).
  • Lähipäivät pidetään kauniissa ja inspiroivassa Rääkkylän Koivuniemessä.

Oletko kiinnostunut koulutuksesta?

 

Lähetä meille viesti raija@hortoilu.fi. Kerro viestissä lyhyesti:

  • Taustastasi ja suhteestasi luontoon ja hortoiluun.
  • Missä toimit? Onko sinulla toimiva yritys tai mahdollisuus perustaa sellainen tai liittyä yritystoiminnan mahdollistavaan osuuskuntaan?
  • Liitä mukaan puhelinnumerosi, josta sinut tavoittaa.

HUOM! Vuoden 2020 uudistetun koulutuksen kouluttajina ovat Raija Kivimetsä ja Leena Ilmarinen sekä Jouko Kivimetsä. Voit hakea jo vuoden 2021 koulutukseen. Kysy lisää raija@hortoilu.fi.