Hortaohjaajaksi

Hortaohjaajana toimit inspiroivana matkaoppaana villivihannesten maailmaan. Miten innostat toisia näkemään luonnon hyvinvoinnin lähteenä ja valtavana ilmaisena ja ekologisena aarre- ja ruoka-aittana? Miten viet villivihanneksista kiinnostuneet luontoon, usein aivan kädestä pitäen?

Haluatko sesonkiluontoisen osa-aikatyön, joka palkitsee tekijänsä lämpimällä palautteella? Työn joka tuntuu aidolta merkityselämältä. Samalla opit itse valtavasti villikasveista ja niiden käsittelystä, kokkaamisesta ja säilömisestä.

Hortaohjaajan koulutus sopii hyvinvointi- ja matkailualan yrittäjille tai sellaisiksi aikoville, luonto- ja ruokaharrastajille, matka- ja eräoppaille sekä kaikille luonnon ystäville, jotka haluavat jakaa osaamistaan myös muille.

Hortaohjaajan ydinosaamista on innostaa omat kurssilaisensa aloittamaan hortoilu vastuullisesti ja turvallisesti. Hortaohjaaja opastaa kurssilaisiaan tunnistamaan, keräämään ja hyödyntämään hortaa arjessaan ympärivuotisesti. Hortoilu on omiaan myös elvyttämään luontosuhdetta!

Hortaohjaaja jokke kokkaa

Tietoa ja elämyksiä koulutuksesta

  • Koulutus koostuu lähipäivistä (yhteensä 6 neljänä eri kertana), kirjallisista materiaaleista ja niiden tenttimisestä, verkkokurssin aineistosta, ohjausosaamisen näytöstä, harjoittelujaksosta ja henkilökohtaisesta valmennuksesta. Tähän kaikkeen saa varata aikaa noin vuoden.
  • Innostuneista ja motivoituneista kurssilaisista tulee tiivis joukko, jonka kokoontumisia odotetaan!
  • Tekemällä oppiminen höystää luentoja: koulutuksessa liikuntaan luonnossa, kerätään kasveja, laitetaan ruokaa, herkutellaan ja opitaan yhdessä.
  • Koulutukseen sisältyy myös valmennusta yritystoimintaan hortaohjaajana (esimerkiksi blogin kirjoittaminen, markkinointi sosiaalisessa mediassa sekä palvelujen tarjoaminen omalla alueella).
  • Kaksi koulutusviikonloppua pidetään kauniissa ja inspiroivassa Rääkkylän Koivuniemessä, kaksi päivää pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää ensimmäisen vuosikurssin ohjaajista >>tästä.

Oletko kiinnostunut koulutuksesta?

 

Lähetä meille viesti jouko@hortoilu.fi. Kerro viestissä lyhyesti:

  • Taustastasi ja suhteestasi luontoon ja hortoiluun.
  • Missä toimit? Onko sinulla toimiva yritys tai mahdollisuus perustaa sellainen tai liittyä yritystoiminnan mahdollistavaan osuuskuntaan?
  • Onko sinulla mahdollista kumppania omalla alueellasi? Hortaohjaus on parhaimmillaan tiimityötä.
  • Liitä mukaan puhelinnumerosi, josta sinut tavoittaa.

HUOM! Johtuen ensi vuoden suurtapahtuman Horta2020 valmisteluista, seuraavat koulutusmoduulit ovat tarjolla vasta 2020 kesällä. Kysy lisää jouko@hortoilu.fi.