Hortaohjaaja 2.0

Hortaohjaaja 2.0 on laaja opintokokonaisuus luontoon rakastuneille, jotka haluavat oppia villiyrteistä ja niiden hyödyntämisestä sekä tämän opin jakamisesta muille. Hortaohjaaja voi yhdistää oppimansa esimerkiksi matkailun ohjelmapalveluihin, luomu- ja matkailumaatilojen käyttöön, wellness-palveluihin, tyhy- ja luentopalveluihin, eräopastoimintaan tai ravintoloiden käyttöön.
Hortaohjaaja osaa vetää villiyrttikursseja innostavasti ja vastuullisesti luontoa kunnioittaen.

Luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme. Ihana luonto rauhoittaa, hoitaa ja avaa meille aarteita pursuavan ruoka-aitan ja apteekin.

 

Hortoilu ja villivihannekset elävät uutta kukoistustaan. Turvallinen, vastuullinen ja kestävä kasvien käyttö on tärkeämpää kuin koskaan – siksi tarvitsemme osaavia, vastuullisia ja innostavia matkaoppaita villivihannesten kiehtovaan ja hoitavaan maailmaan.

 

Uudistuneessa Hortaohjaaja 2.0 -koulutuksessa suuntaat opiskelusi ja myös opinnäytetyösi oman kiinnostuksesi, osaamisesi ja taustasi mukaan – näin löydät opintojen myötä aitoja ansaintamahdollisuuksia villiyrttien asiantuntijana ja tuotteistajana.

 

Hortaohjaaja-koulutus avasi minulle aivan uuden näkökulman villiyrttien ja -vihannesten maailmaan! Monipuoliset ja innostavat koulutuskokonaisuudet sekä verkossa että lähipäivinä Koivuniemessä, antoivat hyvän pohjan kehittää uusia innovaatioita omassa yrityksessä. Lisäksi verkostoituminen samanhenkisten kurssilaisten kanssa on tulevaisuuden pääomaa. Voin lämpimästi suositella hortaohjaaja-koulutusta.”

 

 – Heli Karppinen/ Villa Arvola –

 

“Vaikka olenkin ollut luonnossa liikkuja ja hyödyntänyt luonnon marjoja ja sieniä ravinnoksi, avautui minulle aivan uusi ihmeellinen aarreaitta hortaohjaaja-koulutuksen myötä. Näin vaihdevuosi-ikäisenä naisena sain lisäksi paljon hyödyllistä ja monipuolista tietoa ja ideoita kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Elämänlaatuni on kohentunut huimasti villiyrttien tultua rikastuttamaan elämääni ja tätä ilosanomaa haluan jakaa rautaisten ammattilaisten Raijan ja Leenan antamien oppien ja ohjeiden saattelemana.”

 

– Armi  Asikainen –

Kenelle Hortaohjaaja 2.0 sopii?

Koulutus sopii hyvinvointi- ja matkailualan yrittäjille tai sellaisiksi aikoville, luonto- ja ruokaharrastajille, puutarhureille, opettajille, ravintoneuvojille ja ravintoterapeuteille, ravintola-alan ammattilaisille, matka- ja eräoppaille sekä kaikille luonnon ystäville, jotka haluavat jakaa osaamistaan myös muille.

Innostuneista ja motivoituneista oppijoista tulee tiivis joukko, jonka kokoontumisia odotetaan!

Koulutuksessa opit muun muassa

 • tunnistamaan, käsittelemään ja kuivaamaan noin 25 tärkeintä luonnonkasvia – opit myös kasvikohtaiset viranomaismääräykset ja saat poimijakortin
 • kasvien tärkeimmät terveysvaikutukset sekä kasvien mahdolliset riskit
 • kasvien perinnekäytön mahdollisuuksia
 • miten villiyrttejä käytetään ruuassa ja miten luot upeita makuharmonioita
 • miten luot elämyksellisen hortakokkauskurssin
 • miten villiyrtit vaikuttavat terveyteemme ja hyvinvointiimme – villiyrtit ja wellness
 • millaisia mahdollisuuksia rohtokasvit tarjoavat ohjelmapalveluihin ja kursseille
 • miten kaupallistat, brändäät ja markkinoit omaa tuotettasi tai palveluasi
 • miten ohjaat elämyksellisiä kursseja sekä matkailu-, wellness- tai ravintolapalveluita

Mitä koulutus sisältää?

Tekemällä oppiminen höystää luentoja: koulutuksessa liikutaan luonnossa, kerätään kasveja, laitetaan ruokaa, herkutellaan, tehdään wellness-hoitoja sekä tuotteita ja opitaan yhdessä.

 

Koulutus koostuu lähipäivistä kauniissa ja inspiroivassa Rääkkylän Koivuniemessä, kirjallisista ja verkkokurssimateriaaleista sekä webinaareista, kasvitenteistä, henkilökohtaisesta ohjauksesta, kirjallisesta lopputyöstä ja hortaohjausnäytöstä.

 

Hortaohjaaja-koulutuksen laajuus on 100 lähituntia ja noin 70–100 etätuntia.

Koulutus alkaa maaliskuussa 2021

Koulutus alkaa maaliskuussa 2021 etäopiskeluna. Lähipäiviksi (16 päivää) kokoonnutaan Rääkkylään Keski-Karjalaan touko-elokuussa 2021. Voit valmistua diplomi-hortaohjaajaksi elokuussa 2021 suoritettuasi vaadittavat osiot hyväksytysti.

Kouluttajasi

Hortaohjaaja 2.0 on uudistettu ja laajennettu versio Jouko Kivimetsän kanssa kehitetystä koulutuksesta, jonka tiimoilta on valmistunut jo useita hortaohjaajien vuosiluokkia.

Inspiroivat, kokeneet ja pidetyt kouluttajat Raija ja Leena ovat matkassasi koko koulutuksen ajan. Leena ja Raija ovat opiskelleet yhdessä fytoterapeuteiksi Frantsilassa Hämeenkyrössä ja vetäneet edellisen hortaohjaajakoulutuksen sekä mm. Luonnon apteekki -kursseja.

 

Raija Kivimetsä

 

Raija Kivimetsä

FM, päähortakouluttaja, keruuyrttineuvoja, fytoterapeutti, tietokirjailija sekä wellness- ja hortamatkojen ja -tuotteiden sisällöntuottaja ja kehittäjä. Hortoilu.fi -sivuston perustaja ja ylläpitäjä.

Leena Ilmarinen

 

Leena Ilmarinen

Fytoterapeutti, keruuyrttineuvoja ja hortakouluttaja sekä opettaja ja pitkäaikainen rehtori.

Leenalla on vankka kasvituntemus ja hän on  myös kaikkien aikojen ensimmäinen hortaohjaaja.

Miten mukaan?

 

Lähetä meille sähköposti osoitteeseen raija@hortoilu.fi  ja pyydä kurssiseloste, josta löydät koulutuksen sisällöt ja hintatiedot. 

 

Kerro viestissäsi lyhyesti:

 • Taustastasi ja suhteestasi luontoon ja hortoiluun.
 • Missä toimit? Onko sinulla toimiva yritys tai mahdollisuus perustaa sellainen tai liittyä yritystoiminnan mahdollistavaan osuuskuntaan?
 • Liitä mukaan puhelinnumerosi, josta sinut tavoittaa.

 

Laita viesti matkaan samantien! Mukaan otetaan enintään 20 osallistujaa. Sitovat ilmoittautumiset 15.2.2021 mennessä.

Hortaohjaajat 2020 syksy