Hortaohjaaja 2.0

Hortaohjaaja 2.0 on laaja opintokokonaisuus luontoon rakastuneille, jotka haluavat oppia villiyrteistä ja niiden hyödyntämisestä sekä tämän opin jakamisesta muille. Hortaohjaaja voi yhdistää oppimansa esimerkiksi matkailun ohjelmapalveluihin, luomu- ja matkailumaatilojen käyttöön, wellness-palveluihin, tyhy- ja luentopalveluihin, eräopastoimintaan tai ravintoloiden käyttöön.
Hortaohjaaja osaa vetää villiyrttikursseja innostavasti ja vastuullisesti luontoa kunnioittaen.

Kenelle Hortaohjaaja 2.0 sopii?

Koulutus sopii hyvinvointi- ja matkailualan yrittäjille tai sellaisiksi aikoville, luonto- ja ruokaharrastajille, puutarhureille, opettajille, ravintoneuvojille ja ravintoterapeuteille, ravintola-alan ammattilaisille, matka- ja eräoppaille sekä kaikille luonnon ystäville, jotka haluavat jakaa osaamistaan myös muille.

Innostuneista ja motivoituneista oppijoista tulee tiivis joukko, jonka kokoontumisia odotetaan!

Koulutuksessa opit muun muassa

 • tunnistamaan, käsittelemään ja kuivaamaan noin 25 tärkeintä luonnonkasvia – opit myös kasvikohtaiset viranomaismääräykset ja saat poimijakortin
 • kasvien tärkeimmät terveysvaikutukset sekä kasvien mahdolliset riskit
 • kasvien perinnekäytön mahdollisuuksia
 • miten villiyrttejä käytetään ruuassa ja miten luot upeita makuharmonioita
 • miten luot elämyksellisen hortakokkauskurssin
 • miten villiyrtit vaikuttavat terveyteemme ja hyvinvointiimme – villiyrtit ja wellness
 • millaisia mahdollisuuksia rohtokasvit tarjoavat ohjelmapalveluihin ja kursseille
 • miten kaupallistat, brändäät ja markkinoit omaa tuotettasi tai palveluasi
 • miten ohjaat elämyksellisiä kursseja sekä matkailu-, wellness- tai ravintolapalveluita

Mitä koulutus sisältää?

Tekemällä oppiminen höystää luentoja: koulutuksessa liikutaan luonnossa, kerätään kasveja, laitetaan ruokaa, herkutellaan, tehdään wellness-hoitoja sekä tuotteita ja opitaan yhdessä.

 

Koulutus koostuu lähipäivistä kauniissa ja inspiroivassa Rääkkylän Koivuniemessä, kirjallisista ja verkkokurssimateriaaleista sekä webinaareista, kasvitenteistä, henkilökohtaisesta ohjauksesta, kirjallisesta lopputyöstä ja hortaohjausnäytöstä.

 

Hortaohjaaja-koulutuksen laajuus on 100 lähituntia ja noin 70–100 etätuntia.

Koulutus alkaa maaliskuussa 2022

Koulutus alkaa maaliskuussa 2022 etäopiskeluna. Lähipäiviksi (16 päivää) kokoonnutaan Rääkkylään Keski-Karjalaan touko-elokuussa 2022. Voit valmistua diplomi-hortaohjaajaksi elokuussa 2022 suoritettuasi vaadittavat osiot hyväksytysti.

Kouluttajasi

Hortaohjaaja 2.0 on uudistettu ja laajennettu, monipuolinen opintokokonaisuus aiemmin järjestetystä hortaohjaaja-koulutuksesta. jotta se vastaa entistäkin paremmin villiyrttiammattilaisiksi haluavien tarpeita ja toiveita.

Inspiroivat, kokeneet ja pidetyt kouluttajat Raija ja Leena ovat matkassasi koko koulutuksen ajan. Leena ja Raija ovat opiskelleet yhdessä fytoterapeuteiksi Frantsilassa Hämeenkyrössä ja vetäneet yhdessä aiempia hortaohjaajakoulutuksia sekä mm. Luonnon apteekki -kursseja.

 

Raija Kivimetsä

 

Raija Kivimetsä

FM, päähortakouluttaja, keruuyrttineuvoja, kasvilääkinnän ammattilainen, tietokirjailija sekä wellness- ja hortamatkojen ja -tuotteiden sisällöntuottaja ja kehittäjä. Hortoilu.fi -sivuston perustaja ja ylläpitäjä.

Leena Ilmarinen

 

Leena Ilmarinen

Fytoterapeutti, keruuyrttineuvoja ja hortakouluttaja sekä opettaja ja pitkäaikainen rehtori.

Leenalla on vankka kasvituntemus ja hän on  myös kaikkien aikojen ensimmäinen hortaohjaaja.

Miten mukaan?

 

Lähetä meille sähköposti osoitteeseen raija@hortoilu.fi  ja pyydä kurssiseloste, josta löydät koulutuksen sisällöt ja hintatiedot. 

 

Kerro viestissäsi lyhyesti:

 • Taustastasi ja suhteestasi luontoon ja hortoiluun.
 • Missä toimit? Onko sinulla toimiva yritys tai mahdollisuus perustaa sellainen tai liittyä yritystoiminnan mahdollistavaan osuuskuntaan?
 • Liitä mukaan puhelinnumerosi, josta sinut tavoittaa.

 

Laita viesti matkaan samantien! Mukaan otetaan enintään 20 osallistujaa. Haku vuoden 2022 koulutukseen on nyt käynnissä.