Title Image

Hortamunakas on todella yksinkertainen herkkuruoka

Hortamunakas on todella yksinkertainen herkkuruoka

Hortamunakas eli villivihannesmunakas on todella maukasta ja terveellistä kotikotin pikaruokaa. Näin kesällä jokaisen luontoon ja puutarhaan hurahtaneen kannattaakin pitää silmät auki ja valmistautua tulevaan talveen. Kerää vuohenputkia, nokkosia, voikukkia, pieniä piharatamon lehtiä ja savikoita ja laita niitä  pakkaseen.

Kun korona on kurittanut monen kukkaroa, luonnon ilmaiset ja ravinteikkaat villivihannekset tuovat todellista säästöä ja uutta makua ruokiin ja niitä voi säilöä myös talven varalle. Villivihanneksia voi kerätä jo ennen marja- ja sieniaikaa: onko mitään ekologisempaa ruokaa kuin itsekerätyt ja ilmaiset villivihannekset? Talvella voi sitten herkutella näillä hurmaavilla ravinteikkailla villivihanneksilla ja muistella mennyttä koronakesää.

Kun valmistat hortamunakasta, voit toimia seuraavasti: riko vaikkapa neljä luomumunaa paistinpannuun. Sekoita munia pannussa lastalla ja anna hiukan jähmettyä. Ripottele villivihannekset munanesteeseen ja levitä tasaisesti koko alueelle. Kun teet hortamunakkaan näin, villivihannekset ei pala pannua vasten ja pysyvät raikkaina.

Voit lisätä munakkaaseen halutessasi vielä fetajuustoa. Anna munanesteen jähmettyä hiljaisella tulella noin 5 minuuttia kannen alla ja käännä sitten munakas nurin. Lopputulos on todella herkullista!

Teksti: Raija Kivimetsä