Hortamunakas on todella yksinkertainen herkkuruoka myös pakkashortasta tehtynä

Hortamunakas on todella yksinkertainen herkkuruoka myös pakkashortasta tehtynä

Hortamunakas on todella maukasta ja terveellistä kotikotin pikaruokaa. Kunhan vaan pakastimesta löytyy sekalaisia villivihanneksia. Jos sinä olet pakastanut villivihanneksia, ota niitä pakasteesta ja anna sulaa hetkinen. Silppua niitä tarvittaessa ja valele niiden päälle oliiviöljyä sekä hieman viinietikkaa ja suolaa.

Jos sinulla ei ole villivihanneksia pakkasessa ja haluat käyttää kuivattua hortaa niin ettei se maistu ”heinälle”, laita kuivattuja villivihanneksia vesilasiin noin 10 minuutiksi ”heräämään henkiin”. Valuta villivihannekset ja valele ne öljyllä ja mausta viinietikalla. Viinietikka on hyväksi keholle pitämään sitä emäksisempänä. Hyvälaatuinen viinin kautta tehty etikka tuo lisäksi hortan maun paremmin esiin.

Riko vaikkapa neljä luomumunaa pannuun (luomu on samassa kategoriassa kuin villi). Sekoita munia pannussa lastalla ja anna hiukan jähmettyä. Ripottele horta munanesteeseen ja levitä tasaisesti koko alueelle. Kun teet hortamunakkaan näin, villivihannekset ei pala pannua vasten ja pysyvät freesinä.

Voit lisätä munakkaaseen vielä ”kuorrutukseksi” fetajuustoa. Anna munanesteen jähmettyä hiljaisella tulella noin 5 minuuttia kannen alla ja käännä sitten munakas vaikka ”pitsaslaisseina” nurin. Lopputulos on aivan uskomattoman herkullista!

Entä jos toteuttasit miljoonan suomalaisen unelman ja tarjoaisit vähittäiskaupassa valmiita pakkasannoksia villiyrttejä hortamunakkaan tekoa varten? Voit lähteä matkalle kohti hortatuotemaailmaa Vaurastu villivihanneksilla -verkkovalmennuksella, joka alkaa toukokuun 2019 lopulla uudelleen!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.