Title Image

Villiyrtit tutuiksi villiyrttikävelyillä, luennoilla ja kursseilla

Villiyrttikävelyt, luennot ja kurssit avaavat oven luonnon ilmaiseen ja herkulliseen ruoka-aittaan ja  innostavaan maailmaan. Tarjoamme myös koulutusta hortoilijoille, jotka haluavat ryhtyä itse jakamaan osaamistaan hortaneuvojina.

Ajankohtaista juuri nyt

UUSI Hortaneuvoja-koulutus

 

UUSI Hortaneuvoja-koulutus sopii täydennyskoulutukseksi luonto- ja hyvinvointialalla toimiville yrittäjille, lasten ja nuorten parissa toimiville opettajille ja hoitajille sekä yhdistys- ja harrastustoiminnassa toimiville luonnosta ja villiyrttien hyödyntämisestä kiinnostuneille. Koulutus antaa myös tarvittavat taidot luonnollisesta ja kestävästä elämäntavasta innostuneelle. Koulutus alkaa marraskuussa 2023 etäkoulutuksena ja huipentuu 6 lähipäivään Rääkkylässä touko-kesäkuussa 2024. Hortaneuvojaksi voi valmistua jo kesäkuussa 2024.

Tutustu
Hortakurssi 13.6

Hortoilun peruskurssit

 

Hortoilun peruskurssit ovat elämyksellisiä retkiä luontoon ja pikku maistajaisia. Innostavan kurssin aikana tutustut 8-10 kasviin niiden kasvupaikoilla. Opit tunnistamaan, keräämään, käyttämään,  käsittelemään ja säilömään kasveja oikeaoppisesti. Tutustut kasveihin ja niiden terveysvaikutuksiin ja perinnekäyttöönkin.  Peruskurssin kesto on 2,5 tuntia.

Tutustu

Syötävät kukat -verkkokurssi

 

Ihanalla verkkokurssilla saat syötävien kukkien ajokortin. Opit mitä, miksi, miten ja milloin kukkia voidaan kerätä ravinnoksi ja rohdoiksi. Kuulet mitä ruokia ja juomia, mausteita, teeaineksia yms. kukista voi valmistaa. Opit lisäksi syötävien kukkien rohtokäyttöä ja niiden hyvinvointivaikutuksia.Tarvitset tietokoneen tai kannettavan päätelaitteen, mutta et mitään erityistaitoja. Klikkaa itsesi kurssille!

Tutustu
Nokkosta pussissa

Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssi

 

Verkkokurssi innostaa villivihannesten maailmaan: opit hortoilijaksi askel askeleelta. Kattava hortakurssi on tietopaketti, joka sisältää kuvia, videoita, tekstejä ja reseptejä, joihin voit tutustua omassa tahdissasi. Tarvitset tietokoneen tai kannettavan päätelaitteen, mutta et mitään erityistaitoja. Klikkaa itsesi kurssille!

Tutustu

Luonnon apteekki itsehoidossa ja hemmottelussa -kurssi

 

Luonnon apteekki itsehoidossa ja hemmottelussa -kurssilla opit hyödyntämään luonnon kasveja ja yrttejä muun muassa stressin hoitoon, kipuihin ja kolotuksiin, flunssan hoitoon ja naisten vaivoihin. Runsaiden kasvioppien lisäksi teemme läsnäoloharjoituksia, rentoudumme kristallikulhojen hoitavassa soinnissa, herkuttelemme hyvällä ruualla ja kylvemme yrttisaunassa. Kuulet myös villiyrttien käyttämisestä ruokana ja juomana.

Tutustu
tanja hortaohjaajana

Hortaohjaajaksi!

 

Koulutus sopii hyvinvointi- ja matkailualan yrittäjille tai sellaisiksi aikoville, luonto- ja ruokaharrastajille, puutarhureille, opettajille, ravintoneuvojille ja ravintoterapeuteille, ravintola-alan ammattilaisille, matka- ja eräoppaille sekä kaikille luonnon ystäville, jotka haluavat jakaa osaamistaan myös muille. Innostuneista ja motivoituneista oppijoista tulee tiivis joukko, jonka kokoontumisia odotetaan!

Hortaohjaaja toimii inspiroivana matkaoppaana villivihannesten maailmaan.

Tutustu
Tilauskoulutukset ja konsultointi hortakurssit

Tilauskoulutukset ja konsultointi

 

Tarjoamme asiantuntevaa ja innostavaa villivihanneskoulutusta, luentoja ja kursseja kaikkialla Suomessa. Teemojamme ovat mm. villivihannekset ja hortoilu, hortan terveysvaikutukset, kokkauskurssit, luonnossa liikkuminen ja luontomatkailu, luontomindfulness sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Tutustu