Title Image

Nerokas yrttiteeniksi: hortahauduke-pyykkipoika

Nerokas yrttiteeniksi: hortahauduke-pyykkipoika

Jääkö omien, itse keräämiesi ja kuivattamiesi yrttien ja hortan käyttäminen haudukkeena eli yrttiteenä vähäiseksi, koska se on välillä niin työlästä? Hortahauduke-pyykkipoika on niksi tähän vaivaan!

Jos laitat vettä suoraan yrttien päälle, poimit vihreitä kappaleita suustasi teen juonnin lomassa. Jos käytät kapenevaa haudukepussia, sinne on vaikea sulloa kevyitä tai tikkuisia kasveja. Jos taas käytät metallista teesihtiä, sen puhdistaminen käytön jälkeen on välillä työlästä.  Tai olet sitten unohtanut puhdistaa sihdin aiemmin kun juuri nyt kaipaat nopeasti kupposen kuumaa, maistuvaa ja hoitavaa yrttihauduketta.

hortahauduke-pyykkipoika2

Hortahauduke-pyykkipoika!

Ei hätää. Tässä on Pirkka-niksien kaltainen vinkki: hortahauduke-pyykkipoika! Pese muovinen pyykkipoika hyvin astianpesuaineella ja käytä kahvinsuodatinpusseja. Erityisesti niitä vääränkokoisia, liian pieniä mitä ostit vahingossa joskus…

Laita haluamiasi kasveja avoimeen pussiin. Tee villejä yhdistelmiä, joissa maut kohtaavat ja terveysvaikutukset ovat juuri sinulle räätälöityjä. Supista suodatin sen jälkeen pussukaksi ja kierrä sen suu pötköksi. Aseta hortahauduke-pyykkipoika siihen kiinni vaakasuoraan tai teekuppisi mukaan kulmaan niin, että pussi nojaa kupin pohjaan, kun pyykkipojan siivet ovat kupin reunalla.

Anna hautua 10-15 minuuttia. Loppuvaiheessa voit huiluttaa teeainesta kupissa pyykkipojan avulla ja nostaa sitten pussin pois. Jos haluat, voit vielä lopuksi ottaa kiinni sormin pussin suusta ja puristella pyykkipojalla viimeiset haudukkeet pussukasta ennen kuin laitat sen bioastiaan.

hortahauduke-pyykkipoika1

Innostavia ruokaohjeita ja hortavinkkejä löydät Raija Kivimetsän Hurmaava horta -kirjasta