Hortahakkelus on herkku jonka teet todella helposti

Hortahakkelus on herkku jonka teet todella helposti

Hortahakkelus on herkku, jonka aloitteleva hortoilijakin osaa kyllä valmistaa helposti. Hortahakkeluksen voi tehdä  lähes “mitä pihasta löytyy” -versiona. Pidempäänkin villivihanneksia harrastaneet pitävät hortahakkelusta arvossa. Hakkeluksen voi laittaa leivän päälle tai käyttää muiden ruokien lisukkeena. Hortahakkelus eli veitsipesto on yksinkertaisuuden, villeyden, luonnollisuuden ja jumalaisen maun juhlaa.

raaka-aineet

hortan-pesu

Pese keräämäsi villivihannekset (tässä esimerkissä vuohenputkea, voikukan lehtiä ja hiukan mausteena siankärsämön nuoria lehtiä, voisit lisätä poimulehtiä, maitohorsman latvuksia ja monia muita) reilussa vesimäärässä ja linkoa ylimääräinen vesi pois tai kuivaa talouspaperin avulla. Voit lisätä villeihin kasveihin myös nuoria mustaviinimarjan lehtiä, jos saat niitä käsiisi. Niissä on erinomainen aromi lisänä hakkelukseen. Myös mustikan lehdet tai ketunleipä maustaa hakkelusta kivasti.

hortan-leikkuu1

Leikkaa ensin koko nippu puoliksi. Aseta pinon puolikkaat päällekäin ja siivuta hortapinoa kuin leikkaisit leipää ja silppua sitten kasveja lopuksi poikittaisessa suunnassa niin että niistä tulee pientä silppua.

hortan-leikkuu2

Laita noin neljän ihmisen annokseen (noin 50 g kasveja) öljyä, viinietikkaa ja suolaa tässä suhteessa:

oljyn-laitto

3 ruokalusikallista hyvälaatuista oliiviöljyä

etikan-laitto

Teelusikallinen punaviinietikkaa

suolan-laittoMaun mukaan suolaa

hortan-sekoitus

Sekoita hakkelus leikkuulaudalla vaikkapa puukon terällä niin se on helpompaa kuin astiassa. Anna hakkeluksen asettua noin varttitunnin ja se on sen jälkeen valmista nautittavaksi.

 

hakkelus-leivalla

Hortahakkeluksella kuorrutettu Eilamarin Tapio-tattarileipä on aamiaisen kruunaaja.

Oltermannikääryle

Voit tehdä vaikkapa mieleisistäsi juustoviipaleista kääryleitä ja laittaa ne kiinni hammastikulla. Supernopea gourmet-herkku alkupalaksi, kokeilepa kun hortasesonki alkaa!

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.