Hortahakkelus on herkku jonka teet todella helposti

Hortahakkelus on herkku jonka teet todella helposti

hortahakkelusleipa

Jos et ole vielä ehtinyt harrastaa hortoilua pitkään, etkä oikein tiedä mitä kasveista voisi valmistaa, on vaikea löytää herkullisempaa tai helpompaa reseptiä kuin hortahakkelus. Voit tehdä sen lähes “mitä pihasta löytyy” -versiona. Pidempäänkin villivihanneksia harrastaneet pitävät tätä lisuketta arvossa. Hakkeluksen voi laittaa leivän päälle tai käyttää muiden ruokien lisukkeena. Hortahakkelus eli veitsipesto on yksinkertaisuuden, villeyden, luonnollisuuden ja jumalaisen maun juhlaa.

raaka-aineet

hortan-pesu

Pese keräämäsi villivihannekset (tässä esimerkissä vuohenputkea, voikukan lehtiä ja hiukan mausteena siankärsämön nuoria lehtiä) reilussa vesimäärässä ja linkoa ylimääräinen vesi pois tai kuivaa talouspaperin avulla. Voit lisätä villeihin kasveihin myös nuoria mustaviinimarjan lehtiä, jos saat niitä käsiisi. Niissä on erinomainen aromi lisänä hakkelukseen. Myös mustikan lehdet tai ketunleipä maustaa hakkelusta kivasti.

hortan-leikkuu1

Leikkaa ensin koko nippu puoliksi. Aseta pinon puolikkaat päällekäin ja siivuta hortapinoa kuin leikkaisit leipää ja silppua sitten kasveja lopuksi poikittaisessa suunnassa niin että niistä tulee pientä silppua.

hortan-leikkuu2

Laita noin neljän ihmisen annokseen (noin 50 g kasveja) öljyä, viinietikkaa ja suolaa tässä suhteessa:

oljyn-laitto

3 ruokalusikallista hyvälaatuista oliiviöljyä

etikan-laitto

1 teelusikallinen punaviinietikkaa

suolan-laitto1/2 teelusikallista suolaa

hortan-sekoitus

Sekoita hakkelus leikkuulaudalla vaikkapa puukon terällä niin se on helpompaa kuin astiassa. Anna hakkeluksen asettua noin varttitunnin ja se on sen jälkeen valmista nautittavaksi.

 

hakkelus-leivalla

Hortanhakkeluksella kuorrutettu Eilamarin Tapio-tattarileipä on Kivimetsän aamiaisen kruunaaja.

Lisää herkullisia reseptejä löydät Hulluna hortaan -kirjastamme.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.