Title Image

Hortaa myös kesän makeisiin herkkuihin

Hortaa myös kesän makeisiin herkkuihin

Kesä on monenlaisten juhlien aikaa eikä vehnäjauhopohjaisten kermakakkujen tarvitse suinkaan olla ainoita tarjottavia. Toisen valtakunnallisen reseptikilpailumme voittaja Taina Salonen suunnitteli kauniita, uudenajan herkkuja juhlapöytiin. Kakuissa on käytetty villin luonnon antimia. Horta sopii mainiosti myös kesän makeisiin herkkuihin.

hortaraakakakku1

 

Kun juttelin Träskandan kartanopuiston ravintolapäivässä Tainan kanssa ja sanoin, että mitä jos tekisit muutaman inspiroivan hortakakun kevään ja kesän juhliin, ei Tainaa tarvinnut kauaa houkutella haasteeseen. Taina otti luovasti haasteen vastaan ja hän kertoo seuraavaa:

”Halusin laventelin värisen kakun ja se onnistui. Kakusta tuli todella juhlavan näköinen. Koristeeksi voi myös laittaa syreenin lisäksi omenankukkia, juhannusruusuja tai muita syötäviä kukkia. Kakku on niin nätti, että sopisi häihin! Pidän eniten kakusta syreenin kanssa, se tekee siitä hienostuneen.”

Mansikoiden ystävä voi innostua omenankukilla koristellusta mansikka-raakakakusta. Koristeluun voi käyttää myös vaikka kurtturuusun terälehtiä tai muita ihania syötäviä kukkia.

 

Ja meidän hortoilijoiden suursuosikki ja kesäjuhlien ilostuttaja on Tainan hortareseptikilpailun voittajaresepti villiruusu-voikukkakakku. Minä en muista milloin olisin syönyt yhtä ihanaa, herkullista ja raikasta kakkua, joka on vielä kauniskin.

 

image10
Lue Tainan esittely ja kakun ohje blogiskirjoituksestamme Hortareseptikilpailun voittaja Taina Salonen.

Kookoksen ja mansikoiden ystävä ihastuu varmasti tähän: raaka mansikka-kookoskakku, jonka päällä ruusun terälehtiä ja marjarouhetta.

Villivihanneksia voi siis käyttää todella monin tavoin ja juhlistaa niillä niin rippijuhlien, syntymäpäivien kuin häidenkin tarjoilun.