Title Image

Horta2020 -tapahtuman paikka on valittu!

Tilauskurssi

Horta2020 -tapahtuman paikka on valittu!

Kansainvälinen Horta2020-tapahtuma 22.-23.5.2020 tähtää olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Haku tapahtumapaikkakunnaksi julkaistiin 16.6.2018 ja halukkaita kuntia ilmaantui peräti noin 30. Kriteerejä oli paljon liittyen muun muassa luonnonläheisyyteen erilaisine maastotyyppeineen, sopiviin kokoontumistiloihin, helppoon saavutettavuuteen pääliikennevälineillä, majoituskapasiteettiin, tapahtumanjärjestämiskokemukseen ja erityisesti alueen toimijoiden halukkuuteen saada tapahtuma omalle alueelleen.  

 Horta 2020 suppea

Horta2020 on Hollolan Messilässä Lahden seudulla.

2016-5_Messila2

Kuva Messilä Maailma Oy

Hyvinkin innokkaista hakemuksista loppukarsintaan ja tarkempaan syyniin pääsi kolme kriteerit täyttävää paikkakuntaa. Tutustumisvierailut ja keskustelut päättäjien ja toimijoiden kanssa, johtivat selkeään päätökseen: kaikilla kriteereillä parhaimmaksi paikaksi osoittautui Hollola ja siellä tarkemmin Messilän keskus. Paikka edustaa hurmaavasti niitty-,metsä- ja järvialueitaimme. Seutu on pohjavesialueella ja siitä syystä siellä on tavallista tarkemmat vihreät arvot ja erityismääräykset tämän arvokkaan luonnonvaran suojelemiseksi.  

Messilä on kokenut tapahtumakeskus

Messilän keskus on tottunut syöttämään ja majoittamaan tuhansia ihmisiä yhden päivän aikana. Isot salit soveltuvat erinomaisesti messualueeksi ja yleisöluentotiloiksi ja kartanon tiloissa voi järjestää gourmet-tyyppisiä workshopeja. Messilään pääsee helposti ja nopeasti julkisillaliikennevälineillä Lahdesta. Alueen parkkialueet ovat riittävät ja pihatilaa on myös ulko-osastoille riittävästi. Matka Vantaan kentältä taittuu jopa bussilla noin tunnissa. Hollolan kunta, Messilänjohto ja Lahden seudun matkailuyhtiö Visit Lahti ovat vahvasti tapahtuman takana ja toteavat tapahtuman istuvan täydellisesti heidän vihreiden arvojen ja kestävän kehityksen strategioihinsa. 

Hollolan kunta päätti tukea tapahtumaa merkittävästi

Nyt myös Hollolan kunta on ottanut selkeän ja virallisen kannan tapahtuman tukemiseen. Hollolan kunnanhallitus on myöntänyt tapahtumalle 10 000 euron markkinointirahoituksen ja saa sitä vastaan 1000 kpl ennakkohintaisia pääsylippuja jaettavaksi alueen ihmisille, jotta hekin voivat ottaa joka toinen vuosi toistuvan kansainvälisen tapahtuman omakseen.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

Jouko Kivimetsä ja hortaa[2]Tapahtuman ytimessä on koota yhteen erimaiden yksityiset villivihannesten rakastajat, alan ammattimaiset toimijat ja julkisen sektorin kehittäjät. Ensi vuoden alussa julkaistaan tapahtuman ohjelmarunko ja kansainväliset pääpuhujat. Silloin myös ravintola-ala, matkailuala, koulutussektori, villivihannestuotteiden jalostajat, raaka-ainetoimittajat ja jakelutiet ja vientiorganisaatiot voivat tehdä varauksia workshopeihin ja omiin esittelyosastoihinsa. Tapahtuman pääkoordinaattori on hortakouluttaja ja hortoilu.fi -sivuston toinen perustaja Jouko Kivimetsä. Toteuttajaorganisaation ytimessä on hortaohjaajien valtakunnallinen yhteisö yhdessä Lahden seudun toimijoiden kanssa.
Seuraa uutisia hortoilu.fi-sivuilta. Lisätiedot Jouko Kivimetsä jouko@hortoilu.fi (matkoilla 12.11.2018 saakka)