Horta 2020 -tapahtuma tulee!

Horta 2020 -tapahtuma tulee!

Vielä ensi lauantaihin aikaa tehdä ehdotuksesi Horta 2020 –paikkakunnasta!

Ehdotuksia on tullut TODELLA runsaasti, kiitos kaikille lähettäjille. Paikkaehdotuksia on jopa kymmeniä, hyvin eritasoisia, jotkut yksityiskohtaisesti perusteltuja, osa vain idean heittoja. Kaikki ehdotukset tutkitaan, mutta yhtäkään ”pöydän putsaajaa” ei ole vielä olemassa, joten kannattaa vieläkin laittaa ehdotuksesi, jos olet sitä vielä harkitsemassa. Laita se kesäkuun loppuun eli ensi lauantain 30.6. iltaan mennessä.

Horta 2020 -tapahtuma on sekä alan johtava ammatillinen kehittämisseminaari että harrastajahortoilijoiden merkittävä markkina- ja opintopäivä. Tavoitteena on kehittää siitä maailman suurin villivihannestapahtuma.

Etsimme paikkakuntaa ja paikallista yhteisöä vuotuiselle villivihannestapahtumalle. Sinne odotetaan joka vuosi 5 000-10 000 villivihanneksista innostunutta kävijää eri puolilta maailmaa. Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestetään 22.-23.5.2020.

Horta 2020 suppea

Haluaisitko tämän jokakeväisen tapahtuman omaan kuntaasi?

Anna ilmi paikka, joka täyttää alla olevat kriteerit. Voit ilmoittautua ilman kunnan tai tarvittavan yhteisön virallista suostumusta, koska nyt alkavat keskustelut yksityiskohdista kiinnostuneiden kanssa. Varmista, että olette mukana keskusteluissa lähettämällä vastaus alla oleviin kysymyksiin KESÄKUUN LOPPUUN MENNESSÄ tapahtuman pääkoordinaattorille Jouko Kivimetsälle* jouko.kivimetsa@gmail.com.

Horta 2020 -tapahtuman paikkakunnan valinnan kriteerit

  1. Onko paikkakunnalla suuri kenttä markkinoille ja sen lähellä järjestettävissä paljon pysäköintipaikkoja? Alue voi olla pesäpallokenttä, koulun piha tai vaikka tarkoitukseen suunniteltu markkinapaikka. Paikan lähietäisyydellä tulee olla monipuolinen luonto kasvikierrosten tekemiselle. Paikalle tulee päästä myös julkisilla välineillä.
  2. Onko paikkakunnalla varmasti vehreää joka vuosi helatorstain jälkeen. Emme halua pitää tapahtumaa lumihangessa. Pohjoisin Suomi jää tämän vuoksi valitettavasti pois hausta.
  3. Onko paikkakunnalla hyvä leirintäalue tai muuta majoituskapasiteettiä yöpyville vieraille? Yksi vaihtoehto on ratakiskot (vaikka teollisuusrautatie), jolle tuodaan erikoistilattu makuuvaunujuna väliaikaishotelliksi.
  4. Onko ehdottamasi paikan lähellä erikokoisia sisätiloja, joissa voi luennoida 30–200 hengelle?
  5. Onko paikkakunnalla valmiina aiheesta innostunutta vapaaehtoisverkostoa?
  6. Millä muulla tavalla voit argumentoida paikkakuntaasi, jotta se tunnettaisiin myöhemmin maailman laadukkaimpien pohjoisten villivihanneksien ykköspaikkana kuten Sodankylä elokuvajuhlistaan, Seinäjoki tangostaan, Pori jatsistaan, Savonlinna oopperastaan ja Kaustinen kansanmusiikistaan?

 

Onko Horta 2020 -tapahtuman logossa jatkossa sinun paikkakuntasi nimi? Toimi nopeasti!

Horta 2020 bannerikuva

 

 

*Jouko Kivimetsä on Horta 2020 -tapahtuman koordinaattori ja kokenut tapahtumien ja konseptien/toimintamallien alullepanija sekä ohjelmapalvelujen ekspertti ja ammatillinen opettaja. Hän on uranuurtaja villivihanneksien keräämisen ja käytön edistämisessä Suomessa. Joukon uralla erityisetappeja ovat olleet muun muassa jo 34 vuotta toimineen, maailman pisimmän kanoottiviestin (Suomi meloo) konseptoiminen ja käynnistäminen, VR:n Tapahtumajuna-konseptin kehittäminen OPH:n tuella, Suomen parhaiksi lounasravintoloiksi arvioitujen Tampereen ja Helsingin Knossos-ravintoloiden perustaminen. Knossos otti ensimmäisenä jo 1990-luvulla laajasti käyttöön villivihannekset ravintolaruuassa), johtavan villivihannessivuston hortoilu.fi perustaminen vaimonsa Raija Kivimetsän kanssa ja hortaohjaajien ja muun ammatillisen villivihanneskoulutuksen kehittäminen. Jouko on toiminut 13 vuotta Espoossa 50 000 opiskelijan Omniassa muun muassa ohjelmapalvelujen opettajana ja pedagogisena kehittäjänä. Hän jää syksyllä päätoimiseksi villivihannesmaailman edistäjäksi.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.