Title Image

Hoitavaa herkuttelua – syksyn uutuuskirjassa juhlivat villikakut

Suussasulava karpaloraakakakku

Hoitavaa herkuttelua – syksyn uutuuskirjassa juhlivat villikakut

Villikakut - Hyvän olon raakakakkukirja

Syyskuussa ilmestynyt uutuuskirja Villikakut – Hyvän olon raakakakkukirja esittelee 32 toinen toistaan houkuttelevampaa kakkureseptiä. Kirjan ihanat kakut eivät ole mitä tahansa kakkuja, eivätkä edes mitä tahansa raakakakkuja, vaan raikkaita, samettisia ja kauniita villikakkuja, jotka tekevät herkuttelusta lähes hyveen!

”En oikeastaan ole raakakakkujen ystävä”, Raija Kivimetsä, toinen kirjan kirjoittajista hieman yllättäen paljastaa.

Raijan kelkka kääntyi, kun raw chef Taina Salonen osallistui villiruusua ja voikukkaa sisältävällä raakakakullaan Hortoilu.fi-sivuston reseptikilpailuun. Kun Taina taikoi vielä Raijan lempimarjasta tyrnistä tyrmäävän herkullisen kakun, Raija oli lopullisesti myyty.

”Tainan villit raakakakut ovat omaa luokkaansa! Kakuissa on upea maku ja ihana suutuntuma, ne ovat kauniita ja kekseliäitä”, Raija kehuu.

Tainan kakuista löytyy runsaasti terveyttä vaalivia raaka-aineita kuten marjajauheita ja pähkinöitä – voidaan puhua todellisista terveyspommeista. Silti raikkaudesta ja makujen harmoniasta ei ole tingitty piirun vertaa.

 

Raija Kivimetsä

Raija Kivimetsä uskoo, että hoitavista villikakuista tulee pysyvä trendi.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin väsymätöntä puolestapuhujaa, terveystoimittajaa ja villiyrttien ja marjojen asiantuntijaa ilahduttavat juuri laadukkaat raaka-aineet, jotka suojaavat ja rakentavat elimistöä kuormittamisen sijaan. Kuitupitoiset herkut pitävät sisällään hyvälaatuista rasvaa, kasvikunnan proteiineja sekä runsaasti kehoa suojaavia ja tulehdusta estäviä antioksidantteja, polyfenoleja ja vitamiineja.

”Minun osuuteni kirjassamme on ollut nostaa esiin resepteissä käytetyt marjat ja villiyrtit. Olen myös koonnut kunkin kakun yhteyteen Plussat-otsakkeen alle sen hyvinvointia ylläpitävät vaikutukset”, Raija kertoo innostuneena.

Jokaiseen kakkuun liittyy tarina

Taina Salonen on viihtynyt keittiössä aina, nuoresta lähtien. Inspiraatio uusien reseptien ja kakkuluomusten kehittelyyn löytyy usein luonnosta, musiikista, kirjallisuudesta ja maailmalta.

Taina Salonen

Taina Salosen reseptit liittyvät usein muistoihin tai tiettyyn tunteeseen.

”Tosin olen auttamaton herkkusuu, aina pitää olla jotakin hyvää ja makeaa. Herkun himo se on minut ajanut kokeilemaan erilaisia herkkuja”, Taina hymyilee.

Raakaleivonnaisten myötä valkoinen sokeri ja vehnäjauhot saivat lähteä Tainan keittiöstä. Tilalle ovat tulleet terveyttä hellivät raaka-aineet. Marjat ja muut luonnon villit herkut, tumma suklaa ja aito vanilja lukeutuvat Tainan suosikkeihin.

”Jääkaapistani löytyy usein myös maustamatonta Happy Cocon kookosjugurttia, se on raakaa ja sopii näin loistavasti raakaleivontaan.”

Villit kakut tulevat osaksi arkea

Rakkaus luontoon ja sen villeihin antimiin yhdistää Tainaa ja Raijaa. Nyt naiset ovat yhdistäneet osaamisensa ja tuovat täysin uudenlaiset raakaleivonnaiset jokaisen hyvinvointiaan vaalivan keittiöön. Villikakuille he ennustavat valoisaa tulevaisuutta.

”Villi raakakakku on tänä päivänä samassa tilanteessa kuin marjoja, pähkinöitä ja vihreitä kasviksia sisältävä smoothie oli kymmenisen vuotta sitten. Nyt villikakkuja kokkaavat ja niillä herkuttelevat hyvinvoinnistaan kiinnostuneet edelläkävijät”, Raija sanoo.

Tänä päivänä terveellinen smoothie on vakiinnuttanut asemansa eri-ikäisten keittiöissä, eikä sen suosiolle näy loppua. Raija ja Taina uskovat, että villikakkuja odottaa samanlainen voittokulku hyvinvointia tukevaksi herkuksi, niin kotikeittiöissä kuin kahviloissa ja ravintoloissakin.

”Miksi ei? Jokainen suupala kun rakentaa terveyttä ja tuo hyvän olon!”


Taina Salosen ja Raija Kivimetsän Villikakut – Hyvän olon raakakakkukirja (Readme.fi) ilmestyy syyskuussa 2017. Kirja on ihastuttava ja raikas kokonaisuus, jossa juhlivat villiyrtit ja marjat. Kirjasta löydät 32 herkullista raakakakkureseptiä ja innostavaa tietoa kunkin villiyrtin tai marjan terveysvaikutuksista. Jokaisessa reseptissä on raaka-aineena jokin villiyrtti tai marja.